Temettü Hisseleri Alarak Para Kazanma

 

Temettü hisseleri alarak para kazanma. İnternetten para kazanmak isteyenler için temettü hisseleri alım satımı ve kazanç miktarı.

 

 

Temettü Hisseleri Alarak Para Kazanma

 

Borsa dediğimizde günümüzde aklımıza hisse senetleri gelmektedir. İnternetten para kazanmak isteyenler hisse senedi alım satımı yaparak ciddi kazançlar elde edebilirler. 

 

Hisse senedi üzerinden para kazanmanız için iki farklı yol bulunmaktadır. 

 

Hisse Alım ve Satımı İle Para Kazanma

 

Hisse senedi, satın almak istediğiniz şirketin ana parasının toplamına denk gelen değerli belgelerdir. Hisse senedi aldığınızda tarafınıza evrak gönderilmesini beklemeyiniz, internet üzerinden hisse senedi alım ve satımı yapabilirsiniz.

 

Hisse senetleri de dolar, euro ve altında olduğu gibi zaman içerisinde (her saniye) değerlenir yada değer kaybederler. 

 

Gübünirlik hisse senedi alarak para kazanmak mümkündür. Makas aralığının 1 kuruş olduğu bir ortamda anlık değer kazançlarından yada değer kayıplarından kâr edilebilmesi sebebiyle tercih edilmektedir.


Ayrıca, orta ve uzun vadede de kazançlı olabilmektedir. 10 yıl önce Aselsan hissesi 0.37 kuruş iken şu an 18.8 TL'dir. Temettü verimliliğini de hesapladığımızda %4000'den fazla kazanç sağlamıştır. Rakamsal olarak açıklamak gerekirse, 10 yıl önce 10.000 TL değerinde hisse almışsak, 10 yılın sonunda 400.000 TL olacaktır.


Dolar kurunun 10 yılda %200 civarında ve altın kurunun %400 civarında kazanç sağladığını düşünürsek hisse senetleri uzun vadede astronomik meblağlar kazandırdığı ortadadır. 


Elbette, her hisse örnekteki gibi kazandırmamaktadır. Burada da sizin bilgi düzeyiniz, araştırmanız, şirketin kazancı gibi birçok etken rol oynamaktadır. 


Temettü Hissesi Alarak Para Kazanma


Temettü hissesi alarak şirketlerin kârlarına ortak olabilirsiniz. Şirketler verecekleri temettüleri, miktarlarını ve para olarak mı yoksa hisse senedi olarak mı vereceklerini daha önceden bildirmektedirler. 

 

Şirketler yıl boyunca kâr elde ederler ve bunun bir kısmını yatırımcıları ile paylaşmak isterler. Kâr payının dağıtıma temettü denmektedir.

 

Şirketten temettü almak için bir gün önce hisse sahibi olmak yeterlidir.

 

Temettü veren şirketlerin listesini incelediğinizde her birisinin farklı tarihlerde temettü verdiğini görebilir ve her temettü veren şirketin hissesini bir gün önce alayım, kâr payımı alır satarım! diye düşünebilirsiniz. Bu doğru değildir. Temettü verildiği gün ilgili hissenin değeri de aynı oranda düşmektedir. Temettü uzun vadede kazanç getirmektedir!


Yatırım yaptığınız şirketin temettü dağıtıp dağıtmayacağını kontrol edebileceğiniz kullanışlı bir web sitesi olan Temettü Hisseleri sitesi sayesinde temettü oranlarını, en çok temettü veren şirketleri, 10 yıllık geçmişi görebilirsiniz ve yatırımlarınıza yön verebilirsiniz.


Hisse Senedi Nasıl Alınır ve Satılır?


Günümüzde bankalar hisse senedi alım ve satımı için aracılık etmektedir. Herhangi bir banka hesabınızın mobil bankacılığına giriş yaparak Yatırım Hesabı oluşturmanız ve ilgili sözleşmeleri kabul etmeniz yeterlidir.

 

Yatırım hesabınıza, yatırım yapmak istediğiniz miktarda, para transferi yapmanız gerekmektedir. İşlem anında gerçekleşmektedir. İstediğiniz zaman paranızı vadesiz hesabınıza anında aktarabiliyorsunuz.


Mobil bankacılık üzerinden alış ve satışı gerçekleştirebilirsiniz.


ÖNEMLİ: Bazı bankalar alış ve satış için %20'lere varan komisyon alabilmektedir. Bu sebepten ötürü müşteri hizmetleriniz ile görüşmenizi ve komisyon almadıklarından emin olmanızı önermekteyim.


Hisse senedi almak ve satmak için emir girmeniz gerekecektir. Hisse alırken ve satarken sabah açılıştan önce emir vermenizi önermekteyim. Açılışta alım ve satım hacminin yüksek olması alım yaparken kapanış fiyatının 6-7 kuruş aşağısından almanıza olanak sağlayabilir. Satış için ise 5-6 kuruş yukarısından satmanıza katkı sağlayabilir.


ÖNEMLİ: Hisse senedi satışından sonra paranız 2 (iki) iş gününde hesabınıza yatacaktır. Bu süreçte paranız yatmamış olsa bile farklı bir hisseye yatırım yapabilirsiniz.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim