Ücretsiz Seo Analiz Araçları - Eklentileri

Blogger Makale İçinde İlgili Yazı Alanı Oluşturma


Ücretsiz Seo Analiz Araçları ve Eklentileri nelerdir kullanımları konusunda Sitenizi teknik seo analiz araçları ve diğer seo araçları sayesinde google üst sıralama çıkma şansınızı artırmanıza yarayacak Ücretsiz Seo Analiz Araçları - Eklentileri hakkında bilgi vermek.

{tocify} $title={İçindekiler}

Tanıttığımız seo analiz araçlarını biliyor olabilirsiniz. Amacımız tanıttığımız ücretsiz seo analiz araçları arasında yenilerini keşfetmenize ve kullanmanıza aracı olmak. Sitenizi Arama motorları için optimize etmek son derece önemli bir konu arama motorlarının sitenizin ve makalelerinizin ne hakkında olduğunu anlamasına yardımcı olmak google ve diğer arama motorlarında görünürlüğünüzü artırarak daha fazla ziyaretçi kazanmamıza yardımcı olur.

Teknik Seo Analiz Araçları - Eklentileri

Teknik Seo kısacası sitenizin arama motorların sitenizi daha iyi anlamasına yardımcı olmak için sitenizi arama motorları için ayarlamak. Teknik seo; mobil uyumluluk, site hızı, sitenin url yapısı, site mimarisi gibi konulardır.

Google Search Console

Google Search Console google ait sitenizi tanıması ve size siteniz hakkında analizler veren Search Console siteniz hakkında size bilgi verebilecek en iyi araç ancak siteniz hakkında bilgi veren search console sonuçları geç vermektedir.

Google Analytics

Yine google ait olan Google Analytics site ziyaretçileri ve davranışları hakkında bilgi edinebileceğiniz en iyi araçlardan biri anlık ziyaretçi gezinmeleri gibi bir çok fonksiyon bulunmaktadır.

Bing Webmaster Tools

Google Search console benzeri bir yapısı olan bin webmaster tools bazı özellikleri Search console göre daha fazla teknik seo bilgisi vermektedir.

Yandex Metrica

Ücretsiz seo araçları arasında başarılı bulduğum sistem olan Yandex Metrica bir çok aracı sayesinde sitenizi analiz etmenize olanak tanıyan ek özellikleri ile sitenizi ziyaret edenler ve davranışları hakında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Tıklama ve form analizi yapmanıza olanak tanıyan Yandex Metrica kullanmanızı tavsiye ederim.

PageSpeed Insights

Google ait olan bir diğer araç PageSpeed Insights site hızı hakkında detaylı bilgi edinebilir ve hızınızı etkileyen faktörler hakkında analiz yapan bir ücretsiz seo aracı olan PageSpeed Insights mobil ve masaüstü site hızını ölçer.

GTMetrix

Bir diğer site hızı hakkında bilgi alabileceğiniz ücretsiz teknik seo aracı arasında yer alan GTmetrix sitesinde sitenizi yavaşlatan ve hataları bulmanıza yardımcı olan bir seo analiz araçları arasında yer alıyor.

Lighthouse Chrome Eklentisi

Siteniz hakkında en fazla bilgi alabileceğiniz en iyi ücretsiz seo araçlarından biri site hızı, teknik seo gibi konularda pek çok detay verebilmektedir. Seo analiz yapmanızda en iyi analiz araçları arasında yer alıyor diyebilirim. 

Eklenti sayesinde site hızı, okunabilirlik, güvenlik sorunları ve mobil görünüm hakkında en iyi bilgiyi size sağlayacaktır.

Google Yapısal Veri Test Aracı

Google ait yapısal veri test aracı arama motorlarının sitenizi daha iyi anlayabilmesi için eklene schema veya brandcumb gibi yapısal verileri test etmenize yarar. Yapısal veri kullanımı google arama moturunun sitenizi daha iyi anlayabilmesini sağlayan seo teknikleri arasındadır.

Makale İçin Ücretsiz Seo Araçları - Eklentileri

Diğer ücretsiz seo araçları anahtar kelime planlaması ve seo uyumlu makale üretmeniz için ücretsiz seo araçları son derece önemli ve mutlaka kullanılmasını tavsiye ederiz.

WordPress Yoast SEO

WordPress Yoast Seo eklentisi wordpress kullanıcıları için çok önemli bir eklenti sitenizin seo ayarlarını yapılandırmanıza ve seo uyumlu makale yazmak için ideal bir seo aracıdır. Yoast SEO premium versiyonu ücretlidir ancak ücretsiz versiyonu işinizi fazlasıyla görecektir.

UberSuggest

UberSuggest anahtar kelime araştırmaları için önemli bir site olan UberSuggest anahtar kelime planlaması, Anahtar kelime aranma sayısı, rakip analizi gibi bir çok konuda ücretsiz faydalanabilirsiniz. Ahrefs veya SEMRush gibi uygulamalara para veremeyecek olanları mutlaka kullanması gerekir.

Google AdWords Keyword Tool

Google adword anahtar kelime araştırması için ideal bir araçtır. Yeni ismi Google Ads olarak değişen Ads kelime araştırması, aranma hacmi gibi konularda size yardımcı olur.

Google Trendler

Haber sitelerinin en fazla kullandığı içerik üretmek isteyenlerin sıklıkla kullandığı google trendler en fazla aranan kelimeler hakkında bilgi alabileceğiniz ücretsiz araçtır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim