Ücretsiz Web Push Notification - Anlık Bildirim Kurulumu

Ücretsiz Web Push Notification (Anlık Bildirim) Kurulumu

Ücretsiz Web Push Notification - Anlık Bildirim Kurulumu yapın daha önce sizi ziyaret edenlere yeni içerikleriniz veya kampanyalarınız hakkında bilgilendirin. Web siteniz veya blogunuz ile etkileşime giren ziyaretçilerinizi sizinle tekrar etkileşime girmesini sağlamaya yaracaktır.

Bazı siteleri ziyaret ederken karşınıza çıkan istek kutularını sitenize eklemenize anlık bildirimler göndermemize olanak tanıyan bir sistemdir.

Blogunuza gelen ziyaretçileri blogunuzu tekrar ziyaret etmelerini sağlayacak olan Push Notification (Anlık Bildirim) kurulumunu sizde blogunuza uygulayın. 

Tamamen ücretsiz olan eklentiyi ister Wordpress, Blogger gibi sistemlerde kullanabilirsiniz. Kurulumu blogger yani blogspot uzantılı bloglar için anlattık ancak wordpress veya başka bir sistem içinde olsa mantık aynıdır. Ayrıca Wordpress kullanıcıları için eklenti bulunmaktadır.

Web Push Notification (Anlık Bildirim) Nedir? Web Push Notification Nasıl Çalışıyor?

Ziyaretçilerinize "Sitemizdeki önemli gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?" veya "Kampanyalardan anında haberdar olmak ister misiniz?" gibi mesajları içeren abonelik istekleri göstermenize ve onay aldıklarınıza anlık bildirim göndererek sitenizi tekrar ziyaret etmelerini sağlamaya yarayacaktır.

Bir çok web sitesinde mutlaka web push görmüşsünüzdür. Bu gün bir çok önemli ve büyük sitede bu uygulama mevcut Facebook, Linkedin ve haber sitelerinde mutlaka bulunuyor.

Anlık bildirimler almak isteyenlere web tarayıcı diğer adıyla browser üzerinden bildirim göndermenize yarar. Akıllı telefonlarda alışkın olduğumuz push notification sistemini tarayıcı üzerinden çalışan hali denilebilir.

Sitenizi ziyaret eden kullanıcılara belli bir süre içinde ziyaretçiye pop-up pencerede "Web sitemizden … için bildirim almak ister misiniz?" gibi bir soru yöneltir. Ziyaretçi pop-up açılan penceredeki bildirimi kabul eder ise siteniz Anlık bildirim sistemine abone olur.

Web Site yöneticileri Push Notification (Anlık Bildirim) sistemine abone olan üyelere istenilen bir zamanda bildirim göndererek ziyaretçiyi tekrar siteyi ziyaret etmesi sağlanır. 

Wordpress, Blogger gibi hazır içerik sistemlerinde kurulumu yapılabilir bu uygulama basit adımlarla anlattık herkes sitesine uygulamayı ücretsiz kurabilir.

Web Push Notification (Anlık Bildirim) Siteye Ekleme

Web Site yöneticileri ücretsiz olarak faydalanacakları sistemi sitesine eklemek için ilk önce OneSignal Siyesini ziyaret ederek üyelik oluşturmalı ve kayıt yapmalıdır.

Kayır olduktan sonra diğer adımlarda oldukça basit ancak dil İngilizce olduğundan dolayı resimli olarak yapacağınızı anlatacağız.

1- Ücretsiz üyelik oluşturmak.

OneSignal Sitesini ziyaret edin. Get Started Now butonuna tıklayın. 

One Signal Üyelik Oluşturma Push Notifications

2- OneSignal üyelik oluşturma ekranı gelecektir. Push notification (Anlık Bildirim) oluşturmak için üyeliğinizi oluşturun. Kolay üyelik seçenekleri mevcuttur. Google, Facebook ve Githup üyelikleri ile kolay bir şekilde üye olabilirsiniz.

One signal üyelik oluşturma ekranı

3- OneSignal üyeliği oluşturduktan sonra push notifications (Anlık bildirim) kurulumu platform seçilmesi ve uygulamaya ad verilmelidir. Web sitesi için push notifications kurulacağı için web push seçilmeli ve uygulamaya bir ad verilmelidir. Bir sonraki adıma geçmek için next: configure your platform tıklayın.

onesignal push notification seçme ekranı

4- Web push seçildikten sonra çıkan ekranda wordpress plugin veya website builderi seçin. Hangi blog yapısı kullanıyor iseniz sisteme uygun oluşturmak için bölümlere seçmeniz gerekmektedir. Wordpress, Blogger, Shopify, Wix Gibi platformlar için gerekli alanı seçin.

Ücretsiz web push notification (Anlık bildirim) kurulumu blogger üzerinden anlatacağımız için blogger seçtim. Web push kurulumu için siz kendinize uygun sistemi seçiniz.

onesignal push notification blogger için kurulumu

5- Adımda uygun site yapınızı seçtikten sonra sitenizi tanımlama adımlarına geçebiliriz. Web Push Notification (Anlık Bildirim) eklemek istediğiniz sitenizin adı (domain), site url, görülmesini istediğiniz logo veya icon seçimi yapın ve etiket oluşturun.

Bu alanda website adı, website url, icon ve etiket alanı doldurunuz.

blogger push notifications oluşturma web site alanı


6- OneSignal push notifications bölümü düzenlenmelidir. Websitenizde görülecek anlık bildirim alanı yapılandırılmalıdır. Gelişmiş ayarlardan başlık ve açıklama alanını yapılandırın. İstediğiniz şekilde ziyaretçileri bilgilendirin ve bildirimlere üye olmalarını sağlamaya çalışın.

onesignal push alanı düzenleme alanı

7- Blogger sitenizde görülecek alanı düzenleme kısmını kendinize göre düzenlenmelidir. Bazı alanlar İngilizce siz bu alanları görülmesini istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Açılacak yeni ekranda işaretli alanı seçin gerekli alanları kendinize göre düzenleyin diğer alanları değiştirmenize gerek yoktur.

one signal push görünüm alani düzenleme alanı

8-.Anlık bildirime (Push Notification) üye olanlara teşekkür etme alanı bu alanı kendinize göre ayarlayınız.

web push üye kayıt için teşekkür etme alanı

9- One Signal üyeliğinizi oluşturdunuz ve gerekli ayarlamaları yaptığınız ayarlarınızı kayıt edin. Save diyerek ayarlanızı kaydedin. Tüm ayarları kayıt ettikten sonra sitenize eklemeniz için size kod verilecek.

one signal push notification kayıt etme alanı

10- Size verilmiş kodları sitenizin head head tagları arasına ekleyin. Kodları blogunuza ekledikten sonra push notifications bildirimini test edin. 

Kurulumu doğru yapmış iseniz sitenizde ücretsiz web push notification (Anlık bildirim) görülmeye başlayacaktır. İşlemleri doğru ve ayarları uygun olarak yapılandıranlar blogunuzda 20 saniye içinde bildirim görülecektir.

Onesignal push notification siteye eklenecek kodlar

11- Tüm ayarları yaptıktan ve kodları sitenize ekledikten sonra kurulumu bitirme adımına geçebilirsiniz. En alta yer alan finish butonuna tıklatın ve kurulumu bitirin.

Onesignal kurulum bitirme

Blogger ücretsiz web push notification (Anlık bildirim) kurulumu anlattık. Wordpress, wix gibi diğer platformlarda kullanılır. Diğer platformlar için kurulumu kendinize uygun blog yapınızı seçmenize bağlıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim