Ücretsiz Web Site Kurma Para Kazanmaya Başlama

Ücretsiz Web Site Kurma Para Kazanmaya Başlama

Ücretsiz web site kurma para kazanmaya başlama detaylı bilgi edinebileceğiniz makalemizde %100 ücretsiz web site kurma ve para kazanmaya başlamanız için gerekli tüm adımlar anlatılacaktır.

Ücretsiz web site veya blog kurmanız için nelerin gerekli olduğu ve püf noktaların neler olduğu hakkında bilgi edileceksiniz.

Sitenizi veya blogunuzu açtığınızda yapmanız veya yapmamanız gereken adımların neler olacağı gibi konularda size ayrıntılı şekilde bahsedeceğiz. Makalemiz uzun ve ayrıntılı olacaktır dikkatli bir şekilde ilerler iseniz başarılı sonuçlar alacaksınız.

  • Aklınızı kurcalayan bedava site açarak nasıl para kazanılır? 
  • Ücretsiz blog açmak para kazandırır mı? 
  • İnternet sitesinden ne kadar para kazanılır? 
  • Web sitesinden ne kazanabilirsiniz? 
  • Blogdan Para Kazanmak Nasıl Olur? 
  • Blog Yazarak Para Kazanmak Mümkün mü? 
  • Blog Nasıl Açılır ? bu konuların tümünden ayrıntılı şekilde ele alacağız.

Web Sitesi Nedir; İnternet ortamında yer alan yazı, görsel vb. içeriklerin ziyaretçiye çevrim içi (online) ortamda bilgiyi aktarması veya gösterimini yapmasına olanak veren yapılardır. Dolayısı ile para kazanabilmeniz için bir şeyler üretiyor olmanız gerekmektedir.

Web Sitesi Türleri Nelerdir; Online satış (E-Ticaret) siteleri, haber siteleri, oyun siteleri, tanıtım siteleri, blog siteleri, kurumsal siteler, paylaşım siteleri, forum siteleri ve sözlük siteleri gibi bir çok örnek web site türü vardır.

Ücretsiz Web Site Kurma Ve Para Kazanmaya Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Web site kurarak tek bir içeriğiniz ile binlerce TL kazanmanız mümkündür. Sitenizin içeriği veya yapısı ile değişebilecek para kazanma miktarı bilgi ve deneyiminize göre değişecektir.

Yeni başlayan veya yeni başlayacaklar hemen para kazanmaya başlayacaklarını sanmaları maalesef mümkün değildir.

Yeni Kurulan web siteleri para kazanmaya başlamaları için bilmeleri gereken bazı önemli unsurlar bulunmaktadır.

Ciddi miktarlarda para kazanmak mümkün ancak bilginiz olmadan bu işe girmeyi seçecek iseniz sizi başlarda sıkıntılı zamanlar sizi bekleyecektir.

Sadece internet sitesinden para kazanmayı düşünüyor iseniz bu iş zaman, emek ve bilgi gerektiriyor. Başlarda hobi veya ek iş olarak bakmanız daha sağlıklı olacaktır.

Para kazanabileceğiniz site nasıl kurulur ve nasıl para kazanabileceğinizi anlatmadan önce bunları bilmeniz gereklidir.

Başlarda akmasa da damlayacak bir web sitesi kurarak ve kendinizi geliştirerek iyi paralar kazanmanız mümkündür. Açıkçası pasif gelir olarak bakmanız daha iyi olabilir.

Ücretsiz Web Sitesi Nasıl Kurulur ?

Ücretsiz web site kurabileceğiniz bir çok cms (içerik yönetim sistemi) mevcut bunlardan bazıları WordPress, Wix, Weebly, Medium, Tumblr ve Blogger (Blogspot) mevcut biz tamamen ücretsiz ve kolay olması sebebi ile blogger sistemi üzerinden devam edeceğiz.

En fazla tercih edilen içerik yönetim sistemi wordPressi kullanmamamızın sebebi wordpress kullanabilmeniz için hosting ve alan adı almanız gerekmektedir. 

WordPress, Wix, Weebly, Medium ve Tumblr ücretsiz barındırma ve alan adı verebilmektedir ancak bazı kısıtlamaları mevcut bu yüzden blogger (blogspot) en iyi cms (içerik yönetim sistemi) üzerinden devam edeceğiz.

Blogger (Blogspot) Nedir? Nasıl Kurulur ?

Google ait bir ürün olan blogger tamamen ücretsiz kullanabileceğiniz hosting veya alan adı satın almanıza ihtiyaç olmamaktadır. İsteyenler blogger siteleri için alan adı satın alarak kullanılabilir.

Blogger üzerinden web site kurmak oldukça basittir. Google hesabınızın olması yeterlidir. Blogger site nasıl açılır? Basit bir kaç adımla tamamlayacaksınız.


  1. Yapmanız gereken ilk adım www.blogger.com gidin.
  2. Blogunuzu oluşturun tıklayın.
  3. Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap oluşturun.
  4. Blog veya site oluşturma ekranında sitenizin başlığı, adres (alan adı) ve tema seçiminizi yapın.
  5. Blog oluştur! tıklayın.

Tebrikler Blogunuzu oluşturduğuz.

Blogger siteler subdomain sitelerdir siteadınız.blogspot.com şeklindedir isterseniz alan adı satın alarak siteadınız.com şeklinde alan adı satın alıp kurulumu yaparak kullanabilirsiniz.

Alan adı (domain) satın alma imkanınız var ise almanızı tavsiye ederiz. Ucuz domain temini yapan siteler mevcut ve domain almanız size artı avantajlar kazandıracaktır.

Blogger üzerinde blog kurmaya karar verenler ise tasarım ve seo kriterleri baz alınarak listelediğimiz ücretsiz blogger temaları kullanabilirsiniz. Blogunuzun tasarımı ziyaretçiler için önemlidir.

Web Sitenizden Nasıl Para Kazanabilirsiniz?

Para kazanabilmeniz için bir çok seçenek mevcut sitenizden reklam yayınlamak, tanıtım yazısı, affiliate marketing gibi para kazanma seçenekleri mevcuttur.

Yeni site sahipleri için en iyi ve kolay yol ise web sitenizde reklam yayınlayarak para kazanmaya başlamaları daha uygun olacaktır. Affiliate marketing ve tanıtım yazısından para kazanmak daha zor olacaktır

Web sitesinden para kazanmak için kullanılan en iyi uygulama blogunuzdan reklam yayınlamaktır. Sitenizden reklam yayınlama ve para kazanmak için en iyi uygulama yine google ait bir ürün olan Google adsense kullanmaktır.

Google Adsense ile nasıl para kazanabileceğiniz konusunda ufak bir detay vermek daha sağlıklı olacaktır. Google adsense web site sahiplerinin sitelerinde reklam yayınlayarak ziyaretçilerine reklam gösterimi veya ziyaretçilerin reklam tıklamaları ile para kazanmasına olanak tanıyan reklam veren google ait bir şirkettir.

Google adsense üzerinde para kazanabilmeniz için adsense politikalarına uygun web sitenizin olması ve adsense başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Adsense onay alma ve para kazanmaya başlayabilmeniz için bazı kriterler mevcut. Adsense onayı alabilmeniz için bazı kriterler bulunmaktadir. Kısaca bu kriterler sitenizin ziyaretçilerinin olması ve içeriklerinizin özgün olması gerekmektedir.

Google adsense önermemizin sebebi güvenilir ve en iyi para kazanabileceğiniz reklam veren şirkettir. Hemen para kazanmaya başlamak istiyor iseniz adsense alternatifi reklam veren şirketleri araştırarak para kazanmaya daha hızlı başlayabilirsiniz.

Para Kazanmak İçin Nasıl Bir Web Site Kurmalısınız?

Nasıl bir web site kurmanız gerektiği konusunda hiç bir fikriniz yok ise size bir kaç öneri ve tavsiyede bulunacağız. Hızlı bir şekilde para kazanmaya başlamak için bilgi sahibi ve sizi motive eden bir web site kurmanız en iyi etkiyi alabilmenizi sağlayacaktır.

Bazı site türleri içerikleri bakımından diğer sitelere göre daha fazla kazandırabiliyor. Reklam tıklama ve reklam gösteriminden en fazla para kazandıran siteler genellikle sigorta, banka, araba, forex, borsa, iş, ve yatırım gibi siteler kazandırmaktadır.

Bilgi sahibi olmadığınız konular hakkında içerik üretmeniz ve yazı yazmanız sitenize ziyaretçi kazandıramayacağı için en iyi bildiğiniz konularda yazmanız size daha fazla para kazandıracaktır.

Sitenizi ziyaret edenlere bilgi ve değerli içerikler sunarak site ziyaretçilerinin artmasına ve dolayısıyla daha fazla kazanmanıza sebep olacaktır.

Açabileceğiniz site türünü en iyi siz bilirsiniz ancak bazı fikirler edinmeniz için hangi site türleri mevcut bilmeniz gerekir. Başlıca site türleri gezi sitesi, finans sitesi, haber sitesi, dizi – film öneri sitesi, sözlük sitesi, rüya tabirleri sitesi, kişisel blog, makyaj sitesi bunlara ek yüzlerce site türleri bulunmaktadır.

Arabalar hakkında, güzellik ve makyaj hakkında, vücut geliştirme, Spor hakkında vb. konular hakkında bilginiz var ise bu seçeneklerden kolaylıkla para kazanabilirsiniz.

Web Sitesinden Para Kazanmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Ve Püf Noktalar Nelerdir?

Web site kurarak para kazanmak isteyenler için izlemesi gereken yol, karşılaşabilecekleri zorluklar karşısında çeşitli öneri püf noktalara değinerek hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlarken dikkat edilmesi gerekenlerde ise sitenize verdiğiniz emeklerin boşa gitmemesi için dikkat edeceğiniz unsurlara değineceğiz.

Sitenizin Hızlı İlerleyebilmesi İçin Uymanız Gereken Tavsiyeler Ve Püf Noktalar

1- Site içeriğinizi bildiğiniz konular üzerine kurun. Bilmediğiniz konular hakkında içerik üretmeniz sitenizi ziyaret edenlere değer ve bilgi katmayacağı için ilerlemeniz çok zor olacaktır. Yemek Yapmayı bilmeyen birinin yemek tarifi sitesi açması veya araba hakkında bilgi sahibi olmayan araba hakkında içerikler üretmesi ziyaretçilere nasıl bilgi ve değer verebilir.

2- İçeriklerinizin tüketilmesi için kendinize bir hedef kitle belirleyin. Belirlediğiniz hedef kitle hakkında bilgi edinmeniz kitlenizin ihtiyaçlarına uygun içerikler üretmenize yardımcı olacaktır.

3- Hedef kitlenize içerikleri ulaştırmanız ve daha fazla ziyaretçi kazanabilmeniz için dünyanın en fazla kullanılan arama motoru Google aramaların nasıl çalıştığını ve Arama Motoru optimizasyonu (SEO) hakkında bilgi edininiz. Bu süreçte sıkça google ve google ürünleri kullanacaksınız.

4- Sosyal medyadan destek alın. İçeriklerinizi ve hedef kitlenizi sitenize çekmeniz için sosyal medya kullanımı oldukça önemlidir.

5- Sitenizin yapısına uygun Tema seçimi oldukça önemli site gezinmesi kolay ve hızlı bir yapı oluşturmak gereklidir. Karmaşık, zor açılan bir site hemen terk edilecek ve seo açısından önemli iki kriter de site gezinmesi ve hızlı siteler inşa etmektir.

6- Siteniz alan adı seçimi sitenizin akılda kalıcı ve yapınıza uygun seçiniz. Alan adı (Domain) marka bilinirliğinizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Google Marka bilinirliğine artık daha fazla önem vermektedir. Siteniz için www.siteadı.com şeklinde bir yapı olması size artı puan kazandıracaktır.

7- Yeni Siteler insanların sitenize ulaşabilmesi için zor anahtar kelime seçimi yerine uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanınız. Mesela Ayakkabı yerine Rahat Spor ayakkabı seçimi yapınız.

8- Ziyaretçiler için ilginç, değer katan ve bilgi alabileceği içerikleri üretin.

Sitenizin Hızlı İlerleyebilmesi İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

1- Sitenizin içerikleri özgün olmalıdır. İçerikleriniz kopya, toplama, çeviri ile üretilen veya telifli materyaller kullanmayınız. Telifli materyal kullanımı, farklı sitelerden parça parça içerik toplayarak veya tümüyle içeriği kopyalamanız sitenize zarar verecektir. İçerikleri kendiniz üretiniz ve telifli materyal görsel kullanımı yerine size ait görsel veya telifsiz görsel kullanımına izin veren sitelerden görsel kullanınız.

2- Ürettiğiniz içerikleri insanların nasıl aradığını veya arama yapabileceğini düşünerek üretiniz. Makaleniz için anahtar kelime seçimi seo açısından da oldukça önemli.

3- Tekrarlanan içerikler üretmeyin. Birbirinin aynı içerik üretmeniz sitenize zarar verecektir.

4- Web sitenizden para kazanabilmeniz için adsense politikalarına uygun web site oluşturun.

5- Siteniz illegal bir yapı olmamalı, Yetişkin içerik, Kumar vb. yapılar oluşturmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim