Wordpress Ads.txt Dosyası Nasıl, Nereye Eklenir?

Wordpress Ads.txt Dosyası Nasıl, Nereye Eklenir?
Wordpress Ads.txt Dosyası Nasıl, Nereye Eklenir?

Wordpress kullanmaya yeni başlayanlar için Wordpress ads.txt dosyası nasıl eklenir? sorusunun yanıtı sizler için konumuzda vermeye çalışacağız. Ayrıca bilmeyenler için ads.txt dosyası nasıl oluşturulur sorusunun da yanıtını konumuz içerisinde sizlere vereceğiz. Peki Wordpress ads.txt dosyası nereye eklenir? İşte tüm cevaplar konumuzda..


Bildiğiniz üzere birçok webmaster sitelerinde reklam yayınlıyor. Şirketlerde reklam sahtekarlığının her yıl çevrimiçi reklamverenlere ve yayıncılara milyonlarca dolar zarar vermemesi için ads.txt dosyasını kök dizine eklemenizi istiyor. Bu kapsamda da, özellikle AdSense, panelinde "Kazançlarınız risk altında: Gelirinizin ciddi oranda olumsuz etkilenmesini önlemek için bazı ads.txt dosyası sorunlarını düzeltmeniz gerekir." şeklinde bir hata veriyor. Elbette bu durum sizi korkutuyor. Fakat korkmanıza gerek yok. Herhangi bir zararı olmuyor. Yine de ben işimi sağlama alıp eklemek istiyorum diyorsanız, o zaman gelin Wordpress ads.txt dosyası nasıl, nereye eklenir? onu öğrenelim.


Öncelik ben blogger kullanıcısıyım o nedenle ads.txt dosyasını nereye ekleyebilirim diyenler, 'Blogger'da Adsense için Ads.txt Dosyası Oluşturma Yöntemleri' adlı konumuz göz atabilir.


Wordpress Ads.txt Dosyası Nasıl Oluşturulur?

Ads.txt dosyası oluşturmayı bilmeyenler için kısaca bahsetmek istiyorum. AdSense'in ads.txt dosyasının genel yapısı, 'google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0' şeklinde olmaktadır. pub-0000000000000000 yazan yere AdSense yayıncı kimlik numaranızı yazarak ads.tx dosyasını oluşturmuş olabilirsiniz. Diğer bir yol ise AdSense panelinizde kazançlarınız risk altındadır şeklinde verilen hatanın olduğu alanda 'Hemen Düzeltin' seçeneğine tıklayıp, 'indir' seçeneğin ads.txt dosyanıza ulaşabilirsiniz.


Not: Yayıncı kimlik numaranıza AdSense panelinizin menüsünde yer alan 'Hesap' sekmesinden ulaşabilirsiniz.


Wordpress Ads.txt Dosyası Nasıl, Nereye Eklenir?

İşin içine Wordpress girdiği zaman, birçok işimizi eklentiler görecek. Wordpress ads.txt ekleme işlemi içinde bir eklenti kullanacağız. Birkaç adım ile çok kolay bir şekilde ads.txt dosyasını sitenize eklemiş olacak ve AdSense'den artık o hatanın kalkmasını sağlayabileceksiniz.

  • İlk yapmanız gereken, 'Ads.txt Manager' eklentisini eklentiler bölümüne yazıp, yüklemek olacak. İki tane çıkıyor arama yaptığınız zaman. Siz 80 binin üzerinde yüklemeye sahip olan eklentiyi yükleyin.
  • Eklentiyi Şimdi Kur dedikten sonra eklenti kuruluyor. Daha sonra 'Etkinleştir' diyerek eklentiyi aktif hale getirin.
  • Hemen sonrasında Wordpress panelinizin sol kısmında yer alan menüden 'Ayarlar' seçeneğinin üzerine gelin.
  • Açılan menüde 'ads.txt' seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza 'Manage Ads.txt' şeklinde boş bir pencere açılacak.
  • Oraya oluşturduğumuz ads.txt dosyasını yapıştırın.
  • Son olarak 'Save Changes' butonuna tıklayarak kaydedin ve işlemi sonlandırın.


Wordpress ads.txt dosyası nasıl, nereye eklenir sorusunun cevabını bu konumuzda verdik. Artık AdSense panelinize girdiğinizde o yazıyı görmeyeceksiniz. Tabi bu zaman alabildiği için hata yazısı hemen gitmeyebilir. Bir iki gün bekleyin, gidecektir. Yine de aklınıza takılan bir şeyler olursa bizlere konumuz altından yorum olarak sormaktan çekinmeyin.


İlgili Konular

1- Wordpress Menü Ekleme: Adım Adım Wordpress Menü Oluşturma

2- WordPress Kurulumu: 10 Adımda FTP ile Wordpress Kurma

3- BlueHost Web Hosting: BlueHost Yorumları ve Wordpress


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim