Wordpress Menü Ekleme: Adım Adım Wordpress Menü Oluşturma

Wordpress Menü Ekleme: Adım Adım Wordpress Menü Oluşturma
Wordpress Menü Ekleme: Adım Adım Wordpress Menü Oluşturma
Eskiye dair her şeyi unutun. Bilmiyorsanız da biliyormuş gibi yapıp, unutun gitsin. Diğer sitelerde 'Wordpress Menü Ekleme' konusunda paylaşılan çoğu içerik eskide kaldı. Sürekli güncellenen web aleminde sabit kalmak neredeyse imkansız. O nedenle bilmeyenler için wordpress menü nasıl oluşturulur? sorusunun cevabını vermeye çalışacağım.


Öncelik şunu belirtmek isterim ki, iki şekilde sitenize menü ekleme şansınız bulunuyor. Bir tanesi worpress paneli içerisinde yer alan 'Menüler' seçeneğinden, diğeri ise yine wordpress paneli içinde bulunan 'Özelleştir' seçeneği içinden. Hangisi daha kolayınıza gelirse onu yaparsınız. Ben genelde sitelerime menü ekleyeceğim zaman özelleştir alanını kullanıyorum. Nasıl olduğunun da önizlemesini görmüş oluyorum.


Wordpress menü ekleme konusunda adımlara geçmeden önce şunu da belirtmek istiyorum: Diyelim siteniz içerisine ana menü dışında 'Üst Menü' ve 'Footer Menü (Alt Menü)' eklemek istiyorsunuz fakat nasıl yapıldığını bilmiyorsunuz. İşte bu noktada wordpress temalarından bazılarında, özellikle free sürümlerde üst menü ya da footer menü oluşturmak için alanlar bulunmuyor. O nedenle de o kısımlara menü eklemesi yapamıyorsunuz. Yapsanız daha menü şeklinde değil de alt alta seçenekler gibi görünüyor. Her neyse bu hatırlatmamızı da yaptıktan sonra gelin wordpress özel menü oluşturmak için ne yapmanız gerektiğini anlatalım.


Bunu da Sevebilirsiniz = Blogger'ı Wordpress'e Taşırken SEO Kaybetmemek İçin Yapılması Gerekenler


Menüler Seçeneği ile Wordpress Menü Ekleme

  • İlk olarak yapmanız gereken elbette ki https://www.sitenizinadi.com/wp-admin panelinize giriş yapmak olacak.
  • Hemen ardından sol tarafta yer alan seçeneklerden 'Görünüm' seçeneğinin üzerine gelin ve açılan seçeneklerde 'Menüler' seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra 'Düzenlemek için bir menü seçin: veya yeni menü oluştur.' yazısının olduğu yere gelin ve 'Yeni Menü Oluştur' seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada 'Menü Yapısı' diye bir alan çıkacak. İşte orada gerekli düzenlemeleri yapacağız.
  • İlk olarak 'Menü İsmi' yazan yere, menülerimizi ayırt edebilmek adına bir isim yazın.
  • Yine aynı sayfada 'Menü öğeleri ekle' yazan kısımdan menünüzün içinde olmasını istediğiniz kategorileri, sayfaları, özel bağlantıları, biçimleri, yazıları seçin.
  • Seçiminizi yaptıktan sonra, yine aynı sayfanın alt kısmında 'Menü Ayarları' bölümüne gelin.
  • Orada temanızın durumuna göre size, 'Tema Konumları' kısmında 'Birincil', 'Üst' ve 'Alt Kısım' şeklinde seçenekler olacak. İşte menünüzün nerede görünmesini istiyorsanız onu işaretleyin.
  • Hatırlatma: Konumuzun başında da dediğimiz üzere, bazı temalarda sadece 'Birincil Menü' seçeneği bulunuyor. Temanızın yapısına göre de bu değişiklik gösterebiliyor.
  • Son olarak yine menü ayarları kısmında yer alan 'Sayfaları otomatik ekle' seçeneğini işaretlerseniz, wordpress üst seviye sayfaları bu menüye otomatik olarak ekleyecek. Ardından 'Menü Oluştur' diyerek işleminizi sonlandırın.


Evet değerli takipçiler ve ziyaretçiler. Menüler seçeneği ile Wordpress tema oluşturma işlemi bu kadar kolay ve basit. Siz de bu adımları izleyerek kendinize worpdress alt menü oluşturma ya da wordpress üst menü oluşturma imkanı yakalayabilirsiniz. Şimdi gelelim özelleştir seçeneği ile nasıl menü oluşturabiliriz, onu görelim.


Bunu da Sevebilirsiniz = WordPress Kurulumu: 10 Adımda FTP ile Wordpress Kurma


Özelleştir Seçeneği İle Wordpress Menü Ekleme

Aslında aynı rengin lacivertini yapacağız ama yine de bilgi olması adına bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Zaten panelinize giriş yapmışsınızdır. O yüzden diğer adımlara geçiyorum.

  • Wordpress menü ekleme işlemi için panelinizin sol tarafında yer alan 'Görünüm' seçeneğine gelin ve 'Özelleştir' seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza temanızın önizlemesiyle birlikte sol kısımda düzenleme seçenekleri çıkacak. Oradan 'Menüler' seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza var olan menüleriniz ve 'Yeni menü oluştur' butonu çıkacak. Siz bu butona tıklayın.
  • Açılan ekranda 'Menü ismi' ve 'Menü Konumu' şeklinde iki alan çıkacak. Oradan menü ismine bir ad verin. Menü konumuna da menünüz nerede görünecekse onu seçin.
  • Ardından alt kısımda bulunan 'Sonraki' butonuna tıklayın.
  • Karşınıza '+Eleman ekle' butonu çıkacak. Tıklayın!
  • Tıkladığınızda hemen sağ kısımda menünüzün içinde olmasını istediğiniz kategori vb. şeylere tıklayın ve ekleyin.
  • Son olarak sol en üstte yer alan 'Yayımla' seçeneğine tıklayarak menünüzü sitenize eklemiş olun.


Gördüğünüz üzere özelleştir seçeneği ile wordpress menü oluşturma işlemi de bu kadar basit. Zaten ikisi de aynı yol çıktığı için siz hangisi ile daha rahat iş yaparım derseniz onu kullanın. Görsel olarak adımlar eklemedim. Çünkü anlatım sizlere adım adım olduğu için zaten adımları izlerken gözünüzde canlanacaktır. Yine de kafanıza takılan bir şeyler olursa bizlere konumuz altından yazmaktan çekinmeyin.


İlgili Konular

1- Anahtar Kelime Bulma ve Analiz Yapma Araçları: Garantili 3 Çözüm!!

2- Uzun Kuyruklu Anahtar Kelime Nedir, Nasıl Bulunur?

3- Blogger'dan Wordpress'e Geçmek İçin Yaşadığım 2 Günlük Macera


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim