WordPress Menü Ekleme - Oluşturma

 

WordPress menü ekleme işlemini gerçekleştirmek oldukça basittir. WordPress menü eklemek istiyorsanız kolay anlatımla yazımızı okuyabilirsiniz.

 

 

WordPress Menü Ekleme - Oluşturma

 

WordPress menü ekleme, menü oluşturma, menü düzenleme menü çeşitleri, anasayfa menü düzeni gibi konuları işleyeceğiz.


WordPress kurulumunu tamamladıysanız ilk yapmak isteyeceğiniz işlem menü eklemek olabilir. Daha düzenli site yapısı için kategorilerinizi belirlemeli ve menülerinizi oluşturmalısınız. 


Web siteniz için tercih ettiğiniz tema size bir veya birden çok menü seçeneği sunabilecektir. Daha profesyonel hazırlanmış temalar genellikle çok çeşitli olmakta ve size seçenekler sunmaktadır.


Elbette, her site profesyonel menü sistemine ihtiyaç duymayabilir. Bazıları da sade bir menü sistemi isteyebilir. 


Tema seçiminizde menü alanının önemi büyüktür. 


Menü dediğimizde aklımıza 3 farklı yerdeki menüler gelmektedir. 


Birincisi Anasayfa ve yanında kategorilerimizin yer aldığı menü alanıdır. 


İkincisi, üst menü dediğimiz, sayfanın üst tarafında yer alan ve iletişim, hakkımızda ve sık sorulan sorular alanının yer aldığı menüler.


Üçüncüsü ise, footer ( alt tarafta ) yer alan ve gizlilik politikası, kullanım koşulları gibi sayfaların yer aldığı menü alanıdır. 


WordPress Menü Oluşturma


Wordpress sitenize menü oluşturmak için kontrol panelinize giriş yapınız ve Görünüm ve Menüler sekmesine giriş yapınız. 


ÖNEMLİ: Genellikle hazır temalar hali hazırda kurulu menüler ile gelmektedir. Eğer, üzerinde kurulu bir menünüz varsa sadece üzerinde değişiklikler yaparak kullanmanız daha kolay olacaktır. Bazı temalarda ise menüler kurulu gelmemektedir. O zaman da yazımızda anlattığımız üzere sıfırdan menü kurulumu yapabilirsiniz. 


İlk menümüzü oluşturalım;


Görünüm sekmesine giriş yapınız ve menüler sayfasına giriş yapınız ve yeni menü oluşturun yazısına tıklayınız. Menü ismi kısmına Üst Bar Menu yazınız ve Menü oluştur'a tıklayınız. 


Menüye seçenekler ekleyebilmek için menümüz aktif hale gelecektir. Menü yapısı kısmına giriş yapınız. 


Menümüze İletişim, Gizlilik politikası yada diğer herhangi bir sayfa eklemek için sol taraftaki seçenekleri kullanabilirsiniz. Bu işlem için öncelikle sayfalarınızı eklemeniz gerekmektedir. Yani, iletişim, gizlilik politikası gibi sayfaları önceden oluşturmanız ve içerik eklemeniz gerekmektedir.


Seçeneklerden eklemek istediklerimizin yanındaki kutucuğu tikliyoruz ve Menüye ekle diyerek menümüze ekliyoruz. 


ÖNEMLİ: Menü yapısı kısmında menümüzü görebiliriz. Yandaki çift ok iaşretine tıklayarak yerini değiştirebilir, menü ismini değiştirebilir yada düzenlemeler yapabiliriz.


Eğer, alt menü eklemek isterseniz, yani, menü, onun altında farklı başlıklar olsun diyorsanız, iki tarafa olan ok iaşretinden alt kategori oluşturmak istediğiniz menüyü hafif sağa sürüklemeniz yeterlidir. 


ÖNEMLİ: Alt menü sistemini temanızın destekliyor olması gerekmektedir. Aksi halde temanızda görünmeyecektir. 


Son olarak Menü Ayarları kısmına gözatıyoruz. Burada bize 3 farklı seçenek sunulmaktadır. Üst, birincil ve alt kısım olarak. 


Üst, birincil ( anasayfa ve diğerleri) ve alt (footer) kısımlarının ne olduğunu yazı başında anlatmıştık. Menümüzün hangisi olmasını istiyorsanız ona tıklayarak Menüyü Kaydet diyoruz. 


WordPress menü kurulumunu, menü eklemeyi, menü oluşturmayı ve menü düzenlemeyi öğrendik, biraz uygulama yaparak daha net anlayabilirsiniz. 


WordPress menü ekleme, oluşturma yada düzeniyle ilgili sorun yaşarsanız yorumlar kısmından iletişime geçebilirsiniz. 24 saat gibi kısa sürede yardımcı olacağımdan emin olabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim