Yeni Bir Blog İle Makaleye Doymuş Bir Alana Nasıl Girilir?

Yeni Bir Blog İle Makaleye Doymuş Bir Alana Nasıl  Girilir?

Yeni bir blog oluşturup para kazanmak istiyorsanız, para kazanacağınız uygun bir alanda olmanız gerekir. Bu alanlar büyük ve insanların çok para harcadığı alanlardır. Bu nedenle, para kazanma olasılığı oldukça yüksek olan bir alan içinde olmak istemelisiniz.

Ancak sorun şu ki, çok paranın olduğu alanlar zaten popüler ve büyük web siteleri yer alanlardır. Bu alanlarda yer almak çok zordur. Bu, blog sitenizin daha küçük alanlarda olmasına ve daha az para kazanacağınız anlamına mı geliyor?

Hayır tabiki de. Büyük web sitelerinin hakim olduğu geniş alanlarda bile bolca fırsat var. Bu yazıda, makaleye doymuş alanlarda kendinize bir tutam da olsa nasıl fırsatlar bulacağınız ile ilgili bilgiler vereceğim.

Yazmak İçin Konu İçinde Konu Bulmak

Para kazanan birçok blog yazarının olduğunu bildiğiniz geniş bir alan seçmek isteseniz de, o alan içinde kaybolmak istemezsiniz. Başkalarının ne yaptığını takip etmeye çalışırsanız, blogunuzun SERP'lerin ilk sayfasında yer alması mümkün değildir. Çok fazla tıklama elde etseniz bile sorun yaşarsınız.

Yapılacak en iyi şey, alan içinde daha küçük, daha az kapsanan konular aramaktır. Örneğin, bir konuyu araştıran birinin başka blog yazarlarının ele almadığı daha az yaygın soruları yanıtlayabilirseniz, kesinlikle Google'ın ilk sayfasına gideceksiniz.

Örnek olarak kripto para birimi konusunu ele alalım. "Bitcoin nereden alınır" gibi bir makale yazmaktansa, "Banka hesabınız yokken Bitcoin nereden alınır" gibi bir makale yazmaya başlamalısınız. İkincisi, uzun kuyruk anahtar kelimesine bir örnektir. Bunun için daha az arama var, ancak daha az rekabet var.

Diğer bir fikir, bir konu içinde bir konu bulmaktır. Örneğin, çok doygun güzellik konusuna, içinde daha küçük bir konu bularak girebilirsiniz. Örneğin vegan kozmetik gibi bir şey.

Birden Fazla Platformda Yer Almak

Bir noktada, daha büyük arama hacimli anahtar kelimelerinden bazılarının peşinden gitmeniz gerekecek, böylece SEO'nuzun büyümesi yavaş olacaktır. Bu, büyümesini beklerken birden fazla kaynaktan gelen trafiğe ihtiyacınız olduğu anlamına gelir.

Hedef kitlenizin kullandığı platformlarda sağlam bir sosyal medya varlığına sahip olmanız gerekir. Her sosyal medya ağında olmaya çalışmamalısınız çünkü bu sizi dışarıya yayacak ve çok fazla zaman kaybedeceksiniz.

Bunun yerine, hedef kitlenizin kim olduğunu bilin ve en çok kullanma eğiliminde oldukları ağları bulun. Takipçilerinizin kullandığı ilk üç ağı seçin ve bunlara odaklanın.

İnsanların aradığı veya merak ettiği konularda onlara yardımcı olabilecek bilgilerin yer aldığı bir Youtube kanalınız olmalıdır. Bu, bir marka oluşturmanın ve blogunuzu büyütmenize yardımcı olacak en iyi otoritelerden biridir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim