Yeni Keşfedilen Yılan Türüne Salazar Slytherin Adı Verildi

Yeni Keşfedilen Yılan Türüne Salazar Slytherin Adı Verildi


Hindistanlı araştırmacılar yeni bir yılan türü keşfetti ve keşfedilen yılan türüne Harry Potter dünyasından seçtikleri "Trimeresurus Salazar" ismi verildi. Yeni keşfedilen yeşil çukur engereği türü sarımsı yeşildir  ve kuzeydoğu Arunaçhal Pradesh eyaletinde bulunmuştur.

Hintli araştırmacılar yeni yılan türüne adını Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'nun dört kurucusundan Salazar Slytherin'den aldı. Salazar Slytherin JK Rowling'in romanlarında yılanlarla konuşmanın nadir bir özelliğe sahipti. Araştırmacılar yeni keşfettikleri yılana "Trimeresurus Salazar" adını verdiler.

Arunaçhal Pradesh'in kuzeydoğu eyaletinde buldukları sarımsı yeşil sürüngene şimdi Trimeresurus salazar deniyor. Trimeresurus salazar erkeklerin kafasında turuncudan kırmızıya çalan bir şerit bulunuyor. Asya'nın bazı bölgelerinde görülen yılan zehirlidir.

Yılana verilen isim "Harry Potter" evreninden kullanılan ilk isim değil farklı hanvanlara da  "Harry Potter" evreninden isim verilmiştir.

Örneğin, Pasifik adası Guam çevresinde, araştırmacılar sihirbaz ve iksir öğretmeni Severus Snape'in isimlerinin bir kombinasyonu olan "Harryplax severus" keşfettikleri bir mini yengeç türüne "Harryplax severus" ismi verilmişti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim