Youtube'dan Para Kazanma Yolları

 

 

Youtube'dan para kazanma yolları. Youtube'dan para kazanmak isteyenler için etkili para kazandırma yöntemleri. Video yayınlayarak para kazanın.

 

 

Youtube'dan Para Kazanma Yolları

 

İnternetten ek iş arıyorum diyorsanız 40 farklı yöntem ile internetten para kazanma yazımıza mutlaka göz atmalısınız! 

 

Youtuba kanalı açayım ve sonrasında birkaç video ile para kazanmaya başlayayım diye düşünüyorsunuz değil mi? 

 

Eğer, böyle düşünüyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız! Para kazanmak maalesef bu kadar kolay değil. 

 

Günümüzde Youtuber veya diğer sosyal medyalar aracılığıyla para kazanan birçok kişi mevcut. Hatta internetten para kazanmayı meslek haline getirenler bile var. 

 

Youtuber sayısının artması sonrasında Google bazı kriterlerinde değişiklikler yaptı ve para kazanmak isteyenler için bazı teknik konularda da bilgi sahibi olma zorunluluğu meydana geldi.

 

YouTube'dan para kazanmak mümkün mü diye sorarsanız, elbette mümkündür! Her 1000 izlenme başına ortalama 1 ile 10 TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapmaktadır. Hatta, daha üst rakamlar da olabilmektedir. Ancak kendinizi başlangıçta 1 TL kazanma hedefine yönlendirmeniz yararınıza olacaktır. Zamanla artması muhtemeldir. 

 

Youtube'dan para kazanma yöntemlerine birlikte gözatalım;

 

YouTube'dan Nasıl Para Kazanılır?

 

YouTube'dan para kazanmayı düşünüyorsanız düzenli çalışmalı, kanalınızı güncel tutmalı ve sabırlı olmalısınız

 

Videolarınızın hedef kitleye ulaşması, sevilmesi ve abone olunması gibi konular zaman almaktadır. 

 

YouTube'dan para kazanmak için bazı ön şartları oluşturmanız gerekiyor! gibi birşey söylemeyeceğim. Elinizdeki imkanları değerlendiriniz. Mevcut kameranız, bulunduğunuz ortam ve elinizdeki diğer imkanlar. 

 

Önemli olan hayal gücünüz olacaktır!

 

ÖNEMLİ: Görüntü kalitesi çok önenmli olmasa da izleyiciler titreyen kameradan hoşlanmayacaklardır. Tripod edinebilirsiniz. Ayrıca, konuştuklarınızı net duymalarını da sağlamayı ihmal etmeyiniz.

 

YouTube kanalınızın güncel olması gerektiğini konunun başında belirtmiştik. Güncellik hususunda asla vazgeçmeden devam etmelisiniz. İzleyicilerinizle yeni videolarınızın yayınlanma sıklığını paylaşmanız ve bunu uygulamanız izleyiciye güven verecektir. Hergün 1 video paylaşabileceğiniz gibi 15 günde 1 video da paylaşabilirsiniz. 

 

Video çekmeye başladığınızda hemen para kazanmayı düşünmeyin! İzleyicilerin dikkatini çekecek, izlemeye teşvik edecek içerikler üretmeye çalışın. 

 

Çekmeyi planladığınız video ve senaryoları yada içeriği önceden planlayın. Güncel olmak adına ne zaman hangi konuda video çekeceğinizi bilmek size kolaylık sağlayacaktır. 

 

Planlamanızda 5-10 içerik bulabiliyor, her hafta içerik girişi yapmayı planlıyorsak ve ilerisi gelmiyorsa ortada bir sorun var demektir. İçerik sayınıza göre güncel içerik girişi yapmamız gerekiyor. Ayda bir içerik girerek sorunu ötelemeye çalışabiliriz.

 

Oluşturduğunuz içeriğin belirli bir hedefi ve hedef kitlesinin olması gerekir. Farklı konularda içerik üretiyor olsanız da temelinde tek bir hedef doğrultusunda birleşmesi önemlidir. 

 

Markanızı Oluşturun

 

YouTube'dan para kazanmayı düşünüyorsanız rakiplerinizin önüne geçemeseniz bile aynı çizgide olmaya özen göstermelisiniz. İlerleyen süreçte geçmeye de başlayacaksınız!

 

İzleyicileriniz ile etkileşimde bulunabilmek adına kanalınızla ilgili web sitesi kurmanız size yarar sağlayacaktır.

 

Logo tasarımı! Logonuzu tasarlayın yada tasarlatın. Logonuzun bir anlamı olmalı, gelişi güzen olmamalı, içeriğiniz ile ilgili yada sizinle ilgili olmalı ve heryerde logonuzu kullanmalısınız

 

YouTube kanalınızın profesyonel görüntüye kavuşmasını sağlayın.

 

ÖNEMLİ: YouTube'dan para kazanmak istiyorsanız kaliteli içerikler üretmeniz gerekmektedir. Daha önce yapılmamış videolar çekmek yada daha önce çekilmiş videoların üzerine mutlaka birden çok yenilik katmak önemlidir. İzleyicilerinizi sıkmayacak aksine onları heyecanlandıracak videolar çekmeye özen gösterin.

 

Hedef Kitlesi

 

Hedef kitlenizi iyi seçin! 

 

Hedef kitleniz sizin tutkularınız ile aynı duyguları paylaşan insanlardan oluşacaktır. Bu sebeple, çok izlenecek konular yerine tutkularınızın yer aldığı, sizin için eğlenceli gelen konularda içerikler oluşturun. 

 

Unutmayın, hedef kitlenizi yanınıza alırsanız başarılı olabilirsiniz.  

 

Takipçilerinizi yakından izleyin! Yapılan yorumlara cevap vermeye çalışın, sorulan sorulara mutlaka yanıt verin. Size olan güveni ve videolarınıza olan izlenme isteğini artıracaktır. 

 

İletişim çok önemlidir! İzleyicilerinizin videolarınızın beğendikleri ve beğenmedikleri taraflarını öğrenmeye çalışın. İçeriğinize bu yönde şekil vermeye çalışın.

 

Ne Zaman Para Kazanabilirim?

 

İnternetten para kazanmak isteyen hemen hemen herkes çok kısa sürede para kazanmaya başlamayı hayal etmektedir. 

 

YouTube'dan para kazanmak bir süreci gerektirmektedir. 5 video yükleyerek para kazanmayı düşünemezsiniz. 

 

En az 6 aylık bir çalışma sonucunda ve en az 30 video yükleyerek kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz. 

 

Çoğu kimse hemen para kazanmaya başlayacağını düşünerek hevesle YouTuber olmaya karar vermektedir fakat kısa sürede pes etmektedir. 

 

Her hafta düzenli video yükleyin ve 6 ay gibi bir süre bu davranışı devam ettirin. Eminim para kazanmaya başlayacaksınız!

 

Sosyal medya, videolarınızın yayımlanması için biçilmiş haftandır! Sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunun ve insanların paylaşmaları için yönlendirin. Hedef kitlenize daha hızlı ulaşabilirsiniz.


YouTube Optimizasyonu


YouTube videolarını yüklerken başlık, açıklama ve anahtar kelimeler oldukça önemlidir. 


YouTube aramalarında video içeriğinize değil, videonuz ile ilgili hazırladığınız başlık ve açıklamalar dikkate alınacaktır. İzleyicilerin hangi kelimeler ile daha çok arama yapacaklarını belirleyin ve başlığınızı ona göre düzenlemeye çalışın.


Artık YouTube'dan Para kazanalım!


Kanalımıza aboneler topladık ve aylık 100.000+ izlenme sayısına ulaştığımızda artık YouTube'dan para kazanmaya başlayabiliriz.


YouTube videolarınıza reklam vererek para kazanmaya başlayabilirsiniz.

 

  • Sağ üst köşedeki Ayarlar sekmesine giriş yapın.
  • İçerik Stüdyosu sekmesine giriş yapın.
  • Sol taraftaki menüden Kanal ve ardından Durum ve özelliklerine tıklayın.
  • Para kazanma özelliğini aktifleştirin.
  • YouTube sözleşmelerini kabul edin.
 

ÖNEMLİ: YouTube'dan para kazanmak için Adsense hesabınızın olması gerekmektedir. Adsense hesabınızın onaylanması için geçtiğiniz 1 yıl içerisinde 4000 saat izlenme süresine ve 1000 takipçiye sahip olmanız gerekmektedir.


Reklam Dışı Gelir Yöntemleri


Kendi ürününüzü satın! YouTube kanalınızdan kendin ürününüzün tanıtımını yapabilir ve link ekleyerek online satış yapabilirsiniz. 


Satış Ortaklığı ile komisyondan kazanın! İçeriğinizle ilgili satış yapan kişi/firma ile anlaşarak satış ortaklığı programı oluşturun ve hem siz hem firma kazansın.


Sponsor içerikler yapın! Video içerisinde izleyicileri yormadan reklam yapmanız mümkündür. Sponsorunuzun ürününü video içeriğinde pazarlayın.


Bağış hesabı oluşturun! Youtube videolarınız aracılığıyla bağış kabul etmeniz ciddi gelir demektir.


    


   

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim