Android 12 Güncellemesi Geldi!

android 12 versiyonu

Android telefonlar için uzun süre beklenmekte olan 12 güncellemesi yeni güncellemeleri ile kullanıcıları şaşırtacak özelliklere ev sahipliği yapacaktı. Google yeni Android 12 versiyon güncellemesi hakkında çeşitli yayın ve bilgilendirmeler yapmıştı ama yenilikler hakkında hiçbir bilgiye değinmemişti. 

Merakla beklenen Android 12 versiyonu güncellemesi sonunda gün yüzüne çıkmaya başladı ve yayınlanması ile birlikte tüm detaylar ortaya çıktı.

Android 12 İle Gelen Yenilikler!

İlk olarak dikkat çeken yeniliğimiz ekran parlaklığının açıldığı ayarların konumunun bildirimlerin üstünde olması. Bu kısayol aracılığı ile android kullanıcıları artık parlaklığı açma gibi işlemler ile uğraşmadan bir tık ile parlaklık ayarını yapabilecek.

Android’in 12 güncellemesi ile menü renklerini ve bildirim renklerini kullanıcılar kendileri ayarlayabilecek. Telefonunuzda renk yönetiminin tamamı artık kullanıcıların ayarında yapılabilecek.

Yeni güncellemesinde daha çok kullanıcı arayüzüne odaklanmış olan Google ek olarak bildirim alanını matlaştırma imkânı vererek kullanıcıların daha çok ilgisini çekmiş durumda.

Yeni android güncellemesi ile kilit ekranında da değişiklik yapan Google, artık kilit ekranlarında tam siyah ekran yerine saatin gösterilmesini de sağlayacak. Bir uygulamaya giriş yaptığınız esnada bu saat küçülerek kullanıcıları rahatsız edilmeyecek bir tasarıma ulaştı. Bu güncelleme ile birlikte ekranınız kitliyken telefonu açıp saat görme yerine, saati görmek istediğinizde direk telefona bakmanız yeterli olacak. Ayrıca saat ekranında tarih ve hava durumu ile de karşılacaksınız.

Android 12 Hangi Telefonlara İndirilebilir?

Aşağıda bulunan telefonlardan birine sahip iseniz Google’nin yeni android sürümüne developer ulaşım imkânı ile indirerek kullanabilirsiniz.

  • Pixel 3/3 XL
  • Pixel 3A / 3A XL
  • Pixel 4/4 XL
  • Pixel 4A / 4A 5G
  • Pixel 5

Listeden de anlayabileceğiniz üzere Android yeni sürümü şu anda sadece Google’ye ait Pixel serilerinde yayınlandı. İlk yayınlanma şu anda developer yani geliştirme seviyesinde. Stabil sürümün Haziran veya Temmuz ayların da diğer akıllı telefon üreticilerine de dağıtımı yapılacağı tahmin ediliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim