Bilgisayarda Olması Gereken Programlar – 2021 – 💻


Her kullanıcının bilgisayarında mutlaka bulunması gereken programlar hangileridir?

Her bilgisayarda mutlaka bulunması gereken programlar listesi 2020 yılında oldukça kabarık. Herkesin belirli gündelik kullanımında bilgisayarında işlerini daha da kolaylaştıracak, kısa süre içerisinde çok daha hızlı yanıtlar almalarını sağlayabilecek en iyi bilgisayar programları özellikle her geçen gün daha fazla artıyor.

Bilgisayar programlarının bazıları kullanıcıların 1 saatte yapabilecekleri bir işlemin 10 dakika yapılabilmesine imkan tanırken, bazı programlar ise bilgisayarı koruyor.

İşte karşınızda her Bilgisayarda Olması Gereken Programlar:

*Programları adının üzerine basarak orijinal sitelerinden anında indirebilirsiniz.


Google tarafından kodlanan ve bugün dünyada en çok bilgisayarda kullanılan internet tarayıcısı olma özelliğine sahip olan Google Chrome özellikle her geçen yıl daha fazla sayıda insanın tercihi olmakta. Google Chrome çok hızlı olması, Google çerezleri ile daha uyumlu çalışıyor olması ve dünyanın en büyük eklenti marketinin bünyesinde bulunuyor olmasından ötürü her bilgisayarda mutlaka olması gereken en iyi bilgisayar programları arasında yer almaktadır. Google Chrome’u bilgisayarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.


Eğer bilgisayarınızdaki verileri yedeklemek için bir yere ihtiyacınız var ama disk alanınız az ise bu durumda sizin için bir kurtarıcı var. Google Drive tüm bilgisayarlarda mutlaka bulunması gereken programlar arasında yer alırken, özellikle ücretsiz olarak hak sunuyor olması kullanıcılar için çok önemli bir detay. Örneğin bilgisayarınızda bir resim klasörü var ve bunun kaybolmasını istemiyorsunuz, çok önemli resimleriniz var ve bu klasörü korumak istiyorsanız bulut depolama çözümü Google Drive bunun için var. Yükleyin Google Drive’a ömür boyu Google’ın gizlilik ve güvenlik konusunda çok güçlü bulut ağında güvenle resimleriniz dursun. İnternetin olduğu her yerden Google Drive’a yüklediğiniz dosyalarınıza erişebilir ve bunları kullanabilirsiniz.



En iyi müzik dinleme uygulamaları arasında yer alan Spotify, özellikle de çok sayıda insanın kullandığı, her saat milyonlarca insan tarafından şarkı dinlemek için kullanılan popüler ücretsiz ancak abonelik sistemi olan programdır. Spotify belirli ücret karşılığında tüm müzikleri en yüksek kalitede ve en üst ses yüksekliğinde size sunar. Bilgisayarınıza yükleyeceğiniz Spotify programı sayesinde istediğiniz her an, her dakika şarkılara ulaşabilirsiniz.


Ücretsiz ofis uygulaması arıyorsunuz ve Microsoft’a ait World programını kullanmak istemiyorsanız bu durumda sizin için bir kurtarıcı var: LibreOffice. Tamamen ücretsiz olan ve çok sayıda dil için ayrıca Türkçe dil desteğine sahip sözlük ve hatalı kelime tespit etme özelliği sunan LibreOffice, kullanıcıların kısa süre içerisinde çok daha hızlı metinler hazırlamasını ve bu metinleri daha sade ve temiz sayfalar halinde paylaşabilmesini sağlıyor. Özellikle bilgisayarında uzun saatler boyunca yazı yazan kullanıcıların ilk olarak bilgisayarlarında mutlaka bulundurması gereken programlar arasında 1. sırada LibreOffice gelmeli.



İlk bakışta adından dolayı bir internet sitesi gibi duruyor olsa da bu bir program. Paint.NET bilgisayarınızda olan tüm resim ve fotoğrafları kısa süre içerisinde yüksek çözünürlükte düzenlemenize ve aynı zamanda bilgisayarınızdaki fotoğraf ve resimlere eklemeler yapmanıza imkan tanıyor. Programın ilk zamanlar kullanımı biraz zor gelebilir ancak kısa süre sonra alıştığınızda çok kolay olduğunu anlayabilirsiniz.



Dünyanın en iyi virüs programı olarak da bilinen Avast Antivirüs özellikle çok sayıda kullanıcının bilgisayarında tercih ettiği en iyi antivirüs programı olarak bilinmekte. Program ücretli ve ücretsiz olmak üzere 2 farklı seçeneğe sahip olsa da, ücretsiz sürümünde bile kullanıcılara çok iyi güvenlik ve üstün bir koruma sağlıyor. Programın ücretli sürümünde özellikle de kullanıcılara sunulan bilgisayarda dosya temizliği gibi özellikler ve mevcut çerezlerin temizlenmesi gibi özellikler sunulsa da normal bir kullanıcı için bu özellikler olmasa bile ücretsiz sürüm son derece yeterli olabilir.



VLC bilgisayarlarda medya oynatıcı olarak eskiden beri en çok kullanılan en iyi video oynatma programı olarak tanınmakta. Tamamen ücretsiz olan VLC sayesinde bilgisayarınızda birçok farklı formatta video dosyasını VLC ile açabilirsiniz. Eğer MP4 dışında formatlarda video dosyalarını bilgisayarınızda açamıyorsanız bu durumda VLC size en iyi yardımcı olacak programlar arasında yer almaktadır.



Bilgisayarınızda anlık ekran görüntüsü almak istediğiniz zaman bunu tek tuşla yapmaya ne dersiniz? Acil bir şekilde ekran görüntüsü almak istiyorsanız ancak videodan veya mevcut sayfadan çıkmak istemiyorsanız Lightshot size bunu en iyi şekilde sağlıyor. Lightshot sayesinde bilgisayar ekranının tamamı, bir kısmı veya seçeceğiniz kısımları ekran görüntüsü olarak alabilirsiniz.

Lightshot tamamen ücretsiz olarak sunulan en iyi screenshot programı olarak bilinmektedir ve çok düşük boyutuna rağmen oldukça iyi özellikleri mevcuttur. Lightshot aynı zamanda sistemde hazır olarak yüklü gelen ekran görüntüsü aracına oranla ekran görüntüsü alınan görüntüyü anında karşı tarafa iletmeye yardımcı olan buluta yükleme seçeneği de sunmaktadır. Bu seçenek sayesinde ekran görüntüsü aldıktan sonra tek tuşa basarak ekran görüntüsünü başkalarına iletebilecek bir linkin sahibi olursunuz. Bu da işinizi büyük oranda kolaylaştırır.



Bilgisayarlarımıza zaman zaman .zip türünde veya farklı onlarca türde dosyalar indirebiliriz. Bunları açmak için belirli bir programa ihtiyacımız olur ve bunları açmaya yarayan en iyi arşiv çıkarıcı program 7-Zip’tir. En iyiler arasında yer alan 7-Zip ücretsiz dosya çıkarma programı sayesinde bilgisayarınızdaki tüm dosyaları açabilirsiniz. Ayrıca bu programa alternatif olarak WINRAR programı da Bilgisayarda Olması Gereken Programlar listesinde yer almakta.



Gün boyunca bilgisayardan arkadaşlarınızla mesajlaşmak istiyorsunuz ve bunu yaparken onlarca site arasında ve uygulama arasında geçiş yapıyorsanız artık buna dur diyebilirsiniz! Rambox adlı program sayesinde sosyal medya ve iletişim uygulamalarını-sitelerini tek bir program üzerinden hesap yetkisi ile sekmeler arasından kontrol edebilirsiniz. Bilgisayarınızda onlarcan sekme açmak yerine Rambox sayesinde tek sekme üzerinden sekme içerisinde sekme özelliği sayesinde arkadaşlarınızla mesajlaşmak çok daha kolay.



Her bilgisayarda bulunması gereken programlar listesinde VPN’ler olmazsa olmazdır. Kullanıcı verilerini saklamayan, aynı zamanda son derece hızlı olan VPN programı bulmak ise oldukça zordur. Dünyanın en iyi VPN programı 2020 listesinde ilk sırada yerini alan ExpressVPN ise sizin için büyük bir kolaylık sağlayacağına emin olduğumuz programlar arasında gelmektedir. ExpressVPN sayesinde bilgisayarınızda giremediğiniz internet sitelerine girebilir, yasaklı olan internet sitelerine kullanıcı kaydınız kalmayacak şekilde erişebilir ve bunu yaparken tüm bilgileriniz ve IP adresiniz güvenle saklanmadan herkesten korunur. Özellikle sosyal medya yasakları gibi durumlara karşı ve benzer sık kullandığınız yasaklı sitelere karşı uygulama oldukça faydalı olacaktır.



Şifreler bilgisayarlarımız söz konusu olunca en önemli konular arasında ilk sırada olmalıdır. Eğer ki kişisel verilerin güvenliği ve kişisel gizlilik için şifrelerinize dikkat etmezseniz tüm bilgisayardaki verileriniz ve internet sitelerindeki verileriniz siber saldırganlar tarafından ele geçirilebilir. LastPass sayesinde güçlü ve bulunması zor şifreler oluşturabilir, aynı zamanda şifrelerinizi LastPass ile saklayarak farklı yere not almadan sitelere daha kolay giriş yapabilirsiniz. Dünyanın en güvenilir şifre saklama programı olarak bilinen LastPass, özellikle de çok fazla farklı şifre kullananlar için bir kurtarıcıdır.



Sürekli kopyaladıklarınızı bir anda kaybediyorsanız ve bunu artık kaybetmek istemiyorsanız kopyaladığınız tüm yazıları ve bilgileri saklayacak olan ClipClip ücretsiz programı sayesinde kopyaladığınız her bir detayı kaydedebilirsiniz. Kaydetme listesi sayesinde bilgisayarda kopyala butonuna bastığınız her şey kopyalanacak ve siz silene kadar bilgisayarınızda saklı kalacaktır.

Kaynak: zovovo.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim