Blogger Emoji İle İçerik Değerlendirme Eklentisi

 

Blogger emoji ile içerik değerlendirme eklentisi kurulumu, emoji eklentisi, emoji ile içerik değerlendirme kodu, emoji ile içerik değerlendirme.

 

Öncelikle, konu başlığında her ne kadar blogger emoji ile içerik değerlendirme eklentisi olarak yer alsa da her site ile uyumludur. İlgili kodları kullanarak Wordpress emoji ile içerik değerlendirme eklentisi olarak da kullanabilir yada kişisel her sitenizin için emoji ile içerik değerlendirme eklentisi olarak kullanılabilecektir. 

 

ÖNEMLİ: Blogger emoji ile içerik değerlendirme eklentisi kurulumu yapmadan önce site yedeğinizi mutlaka alınız. Burada yer alan kodlar temanıza yada site kodlarınıza zarar verecek değildir fakat hatalı bir kodu silmeniz yada yanlış yere kodları yerleştirmeniz neticesinde temanızın görünümü bozulabilir. Bu sebeple mutlaka emoji ile içerik değerlendirme eklentisi kurmadan önce site yedeğinizi alınız.  

 

Blogger Emoji İle İçerik Değerlendirme Eklentisi Kurulumu

 

Emoji ile içerik değerlendirme eklentimizi kurmadan önce sitemize özgü html kodlarına ulaşmamız gerekmektedir. Birkaç tıklama ile sitemize uygun ekoji ile içerik değerlendirme eklentisi kodlarına ulaşabiliriz. 

 

Öncelikle, sharethis.com internet sitesine giriş yapıyoruz. Karşımıza gizlilik sözleşmesi gelmektedir, Accept All diyerek hepsini kabul ediyoruz. 

 

Get Reaction Buttons'a tıklayarak butonumuzu alacağımız alana giriş yapıyoruz.




Sayfa üzerinde butonumuz ile ilgili bazı düzenlemeler yapmamız mümkündür. Sağa yada sola yerleşik olarak ayarlama yapabilirsiniz. Standart olarak ortalanmış olarak gelecektir. İsterseniz de buton dilini değiştirebilirsiniz. Fakat şu an için Türkçe dil desteği bulunmamaktadır. Next butonuna tıklayarak sonraki adıma geçiş yapabiliriz.

 


 


Bizden mail adresi ve bir şifre talep edecektir. Yada, gmail yada facebook hesabımızla da giriş yapabiliriz. Gerekli alanları doldurduktan sonra Sign Up'a tıklıyoruz.

 


 


Karşımıza 2 farklı kod gelecektir. Öncelikle HTML kodlarımızın head alanına eklememiz gereken kod bulunmaktadır. 


Buraya kadar blogger kullanıcısı yada diğer kullanıcılar için emoji içerik değerlendirme eklentisi için yapılması gerekenler aynı işlemlerdir. Bundan sonrasında da aslında benzer işlem uygulanmaktadır. Her web sitesi için emoji ile içerik değerlendirme eklentisi kodları benzer yerlere yerleştirilmelidir. 

 

Açılan sayfayı kesinlikle kapatmıyoruz, biraz sonra ilgili kodları kullanacağız!

 


 

Yukarıda ki görseldeki gibi ilk yerleştirmemiz gereken kod karşımızdadır ancak blogger kullanıcılarının kod üzerinde küçük bir değişiklik yapmaları gerekmektedir. Kod, bu haliyle blogger da çalışmayacak, hata verecektir. Kod üzerinde & işaretinden sonra amp; kodunun eklenmesi gerekmektedir. Yani, kodumuz alttaki gibi güncellenmelidir.




Blogger kullanıcıları, Blogger yönetici paneline giriş yapmalı ve Tema sekmesine girmelidir. Özelleştir butonunun yanındaki açılır sekmeye tıklayarak HTML'yi düzenleye tıklamalıdır.

 

Açılan HTML kodları arasında </head> kodunu CTRL + F yardımıyla arıyoruz ve </head> kodunun hemen üzerine Copy your head code yazan alandaki kodu  resimde anlatıldığı gibi güncelleyerek kopyalıyoruz. 


Şimdi sırada emoji ile içerik değerlendirme eklentisinin görüntüleneceği alana ilgili kodu yerleştirmektedir. Kodları aldığımız sayfada yer alan ikinci kod emoji ile içerik değerlendirme eklentisinin görüntüleneceği alana yerleştirilmesi gereken koddur. 


İkinci kodu yerleştirirken biraz deneme-yanılma yöntemini kullanabilirsiniz. Kesin 'şuraya' yapıştırın diyemeyeceğim bir koddur. Bunun sebebi ise, her tasarımın farklı olmasıdır. Biz, blogumuza nasıl yerleştirdiğimizi anlatabiliriz. Bu sayede, siz de benzer yöntem ile emoji ile içerik değerlendirme eklentisi kodunu ilgili alana yerleştirebilirsiniz. 


Blog içeriğinin altında yer alan paylaşım butonlarının hemen üzerinde blogger emoji ile içerik değerlendirme eklentisinin yer almasını istiyorum. O halde, HTML kodları arasında, paylaşım butonlarına ait kodları bulmam gerekmektedir. HTML kodlarını biraz incelediğimde Post Share Buttons alanı, içeriğimin altında yer alan paylaşım eklentisinin kodlarını barındırmaktadır. Bu kodun hemen üzerine blogger emoji ile içerik değerlendirme eklentisi kodunun ikincisini kopyalamam halinde doğru yerde buton görünmeye başlayacaktır. 




Post ShareButtons alanının hemen üzerine blogger emoji ile içerik değerlendirme eklentisi buton kodunu kopyalıyorum. 




İşlem bu kadardır. Artık emoji ile değerlendirme eklentisi kurulumu tamamlandı. 


Blogger kullanıcıları için ikinci kodu yerleştirme alanıyla uğraşmak istemezseniz ve temanız uygunsa, Blogger yönetim panelinizden Düzenle alanına giriş yapabilir ve Post alanının en altına gadget olarak ekleyebilirsiniz. 


Uygulamada sorun yaşarsanız yada takıldığınız alan olursa yorumlar kısmından yazabilir ve destek alabilirsiniz. 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim