Blogger Özel Robot Başlık Etiketleri (Rehber)

 
Kişisel bloglarımızı açmak istediğimiz zaman en kullanışlı platformlardan birisi olan Blogger’ı tercih ettiğimiz zaman ayarlar sekmesinde bazı bölümler akıl karıştırıcı olabiliyor. Blogger’da bulunan özel robot başlık etiketleri SEO Eklentisi görevi görüyor diyebiliriz. Özel robots.txt oluşturmakta acemi olan kullanıcılar robots.txt düzenlemesi yapmadan buradan basitçe düzenleme yapabilirler. Sitenizin arşiv sayfaları ve kullanıcılar arama yaptığında oluşan sayfaların Google’de indexlenmesi sitenizin kullanışlığını düşürdüğü gibi hitlerde de düşmeye sebep olabiliyor. Blogger kullanıcı iseniz özel robot başlık etiketleri ayarlarını yaparak kolay bir şekilde sitenize SEO katkısında bulunabilirsiniz.

Nedir? Ne İşe Yarar?

Özel düzenlemeler yapabileceğiniz bu kısım üç bölüme ayrılmaktadır. İlk alanda Ana Sayfa, ikinci de Arşiv sayfaları ve arama yapılan sayfaları, diğerinde ise yayınlarınız ve sayfalarınız için varsayılan ayarları yapabilirsiniz. Bu bölümlerde bulunan işaretleri istediğiniz gibi özel düzenleyebilirsiniz. Başlık etiketlerinin ne anlama geldiğini bilmeniz düzenlemenize yeterli olacaktır.

Özel Robot Başlık Etiketindekiler Ne Anlama Geliyor?

All: Bütün içeriği indexlemenizi sağlar.

Noindex: Arama motorlarına ilgili yerin indexleme yapmamasını iletirsiniz.
Nofollow: İlgili alanda vermiş olduğunuz linkleri takip etmemesini iletirsiniz. Kısaca değinecek olur isek, başka bir siteye dış link verir iseniz nofollow etiketlerinin linklere eklenmesi durumunda Google açısından sıralamalarını korumuş olursunuz. Bu düzenlemeleri link verirken yapmanız daha yararınıza olacaktır.
Noarchive: Arama motorlarına siteniz ile ilgili arşiv oluşturmamasını iletirsiniz. Aramalarda önbellek gösterilmesini önler.
Nosnippet: Zenginleştirilmiş içerikler ile ilgili bölümdür. Google de arama yaptığınız zaman en üst sıralarda görmüş olduğunuz özel pencere içerisinde sunulan içerikler snippettir. Burayı seçmeniz durumunda arama motorlarına kısa açıklama göstermemesini iletirsiniz.
Noodp: Özellikle DMOZ arşiv sitesi gibi siteler için geliştirilmiş bir etiket idi. Mart 2017 de Google tarafından emekliye ayrıldı.
Notranslate: İlgili sayfanıza yabancı lokasyon tanımlamayı yapılır ise google dil çeviri önerisi yapar, bu etiket ile dil çeviri önerisini engelleyebilirsiniz. Örneğin; Google aramalarda siteniz Türkçe olmasına rağmen, bu sayfanın çevirisini yap hatası alıyorsanız. Bu seçenek ile düzeltebilirsiniz.
Noimageindex: İçeriklerinizde bulunan resimlerin indexlenmesinin ve Google görsellerde gözükmesini engelleyebilirsiniz.
Unuvailable_after: Sitenizin kendinize ait belirlemiş olduğunuz belli kısmını indexletmezsiniz.

Ayarları Nasıl Olmalıdır?

Kaynak: hacoos.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim