Bosch ve Microsoft'dan Otomobil Ortaklığı!

bosch ve microsoft otomobil

Bosch ve Microsoft yeni gelişen otomobil teknolojilerinde bulut teknolojisi odağıyla yeni bir platform kurmak için ortaklık anlaşması yapacak.

Otomotiv parça tedarik ve üretiminde önemli rolü olan Bosch, yeni gelişen otonom sürüş ve teknolojilerinde bulut altyapısında alt yapısını hazırlamaya başlıyor. Gelişen otonom teknolojide yerini almak isteyen Almanya merkezli Bosch markası otomobilleri bulut sistemine sorunsuz aktarım ve bağlamayı sağlamak için yazılım platformu geliştirmek üzere bilgisayar teknolojileri devi Microsoft ile iş birliği yapmaya karar verdi. İş birliğinde hedefin ise otomotiv kalite standartlarına uygun bir şekilde otomobillerin kullanım ömürleri boyunca araç yazılımlarının geliştirilmesinde yardım sağlamak.

Microsoft Azure tabanlı olacak olan yeni platform Bosch markasının yazılım modüllerini içerecek. Yazılımların geliştirilmesi, kontrol ünitelerine ve otomobillerin bilgisayarlarına indirilmesi sağlanmış olacak.

Sürücülerin açısından bakacak olur isek yeni kurulan platformun yeni hizmete girecek olan işlevlere ve dijital servislerde daha kolay kullanım sağlayacak. Dünyanın önde gelen otomobil tedarik markalarından Bosch’un Microsoft ile iş birliği yapması ise Microsoft’un sağlam yazılım mühendisleri ve bulut tabanlı sistemleri.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim