İzlenebilecek En İyi Filmler, Yabancı Film Önerileri

V For Vandetta

v for vandettaMatrix yardımcı yönetmenin yönettiği, Lary ve Andy Wachowski ikilisinin ellerinden çıkan en iyi izlenecek film senaryolarına sahip filmlerden birisidir diyebilirim. Aksiyon, dram ve gerilim sahnelerinin yer aldığı film, İngiltere’de baskıcı düzeni anlatan başyapıtlardan birisi. Halk belirli yasaklar ve baskılar ile karşı karşıya kalıyor ve burada karşımıza filmin baş karakteri V çıkıyor. V bir yandan toplumu canlandırır iken diğer yandan ise kendi kişiliğinde de etkileri olan kişilere karşı intikam duyguları ile özgürlüğe yürüyen bir karakter. Son zamanların en iyi filmleri arasında yer alan V For Vandetta'da en sevdiğim ve unutulmaz sahne:
Bay Creedy: “Gebermeni istiyorum. Neden ölmüyorsun?”
V: “Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin arkasında bir fikir var Bay Creedy ve fikirlere kurşun işlemez.”

Avatar

avatarUnutulmaz filmde göreceğiniz kuşkusuz süper hazırlanmış animasyonlar ile birlikte içerik. Bir zamanlara damgasını vuran film, Pandora gezegeninde geçmektedir. Na’vi halkının mücadelelerini anlatan film kuşkusuz en iyi filmler arasında yer alabilir. Film adını gezegeni istila eden ve kaynaklarının sömürme amacı ile yapılmış olan programdan almaktadır. Olağanüstü animasyonlar içerisinde gerçekliği barından filmde başrol kahramanımız Na’vi halkının içerisinde yaşar ve uyum sağlar.

Yargıç Dredd

yargıç dreddGelişen dünya, devasa megakentlere ev sahipliği yapar. Bu megakentler öyle devasa bir yapıdır ki bir binanın içerisinde mahalle görebilirsiniz. Böyle gelişmiş ve fazla toplumda düzeni sağlamaya çalışan yargıçlar bulunmaktadır. Kahramanımız Yargıç Dredd yeni nesil geliştirilmiş bir uyuşturucu çetesi ile mücadele eder. Imdb puanı bence film için az verilmiş, puana aldırmadan izlemenizi tavsiye ederim. Etkileyici filmlerden birisidir.

Fury

furyKonumuz İkinci Dünya savaşı. Evet, Evet! İkinci Dünya Savaşı’nı işliyoruz. Hem de öyle bir işliyoruz ki savaşın içinde yaşıyormuşsunuz gibi. Bir savaşın ne kadar zor ve ne gibi zorlukları barındırdığını, bir tankın adı ve filminde adı olan Fury’de görebilirsiniz. Her zamanki gibi biraz kahraman Amerika konulu filmlerden ama, hangi filmde görmüyoruz ki? Değil mi. O abartıya aldanmadan filmin konusuna kendinizi kaptırın. İkinci Dünya Savaşı’nda yapılmış devasa Alman teknolojilerini, halkın ne gibi baskı altında yaşadığını izleyebilirsiniz.

3 İdiots

3 idiotsHint çekimi en iyi filmlerden birisi. Unutulmaz sahneleri barındıran film bakış açınızı değiştirebilir. Eğitim sistemi ile birlikte işlenen konu ile birlikte birçok konuya bakış açınız öyle bir değişecek ki, tahmin edemezsiniz. Unutulmaz filmler arasında olan 3 Aptal filminde hem gülecek, hem üzülecek, hem sevinecek, hem de şaşıracaksınız.

Oblivion

oblivionFilmde yıllar yıllar sonrasını anlatmakta. Öyle bir Dünya ile karşılaşacaksınız ki, gözlerinize inanamayacaksınız. 2 kişilik ekipten oluşan filmin konusu ile birlikte merak duygularınız öyle bir kabarabilir ki, gözlerinizi ayırmadan filmi izleyeceksiniz. İnsansız robotlara burada gıcık olmamanız elde değil. Filmin sonunda “Aha şimdi bittin olum teknoloji. Oh bee” diyerek rahatlayabilirsiniz.

Son Hava Bükücü: Avatar

son hava bükücü avatarFilmimiz 4 element içeriyor. Gora sahnesi gelebilir aklınıza ama tahta değil 😃 Bu seferki hava. Filmde kişiler 4 elementten birini yönetebiliyor ve toplulukları bulunmakta. Nadir kişi hariç. O kişi Avatar ve sürekli geldiğine inanılan kişi. Filmde Ateş toplumu baskı kusar iken, Avatar herkesin derdine derman olur. Unutulmaz filmler içerisinde en iyi fantastik filmler arasında yer alabilir bence hiçbir sakıncası yoktur. Çünkü gerçekten güzel.

Karayip Korsanları Serisi

karayip korsanlarıKaptan Jack Sparrow’un maceralarınızı izlemeden olmazdı. Film adından da anlayabileceğiniz üzere seride en çok göreceğiniz iki şey gemi ve açık sular olabilir ama orasını göz ardı ederek filmi izleyin. Maceracı Kaptan’ın her biri serisi birbirinden farklılıklar içermekte. Komedi, gerilim ve aksiyon yaşabileceğiniz, nadir filmler içerisindedir. Gemisinin ve kendinin başına gelmeyen kalmayan Sparrow’un rahatlığına ve zekasına hayran kalacaksınız.

Hızlı ve Öfkeli Serisi

hızlı ve öfkeliHız tutkunlarının en sevilen yarış filmleri serisini hiçbir zaman kaçırmamışımdır. Aksiyon ile birlikte bir ekibin mücadelelerini içeren filmde öyle sahneler var ki, şaşkınlıkla izleyeceksiniz. Son serilerinde oldukça fazlalaşan ünlüler sahnesinde Taşıyıcı filminin baş karakteri Jason Statham’ın yer alması kaçınılmazdı tabi ki de. Film otomobil ve hız tutkunları temeline dayansa da aksiyon ve komedileri oldukça fazla barındırıyor. Komedi sahnelerinde özellikle iki siyahi Roman Pearce ve Tej Parker karakterleri gerçekten de izleyiciyi fazlası ile güldürebiliyor.

Evde Tek Başına Serisi

evde tek başınaEvde yaramaz, haylaz mı haylaz bir çocuk ve gülmekten karnınızı ağrıtabilecek küçüklüğümüzün filmleri arasında bir küçük karakterin üçkağıtçı hırsızlara karşı zekası ile birlikte komedi filmini gülerek ve eğlenerek izleyeceksiniz.

Buz Devri Serisi

buz devriDünyanın buz çağını anlatan filmde, komedi ve maceralara doyamacaksınız. Animasyonu ile biraz çocuksu gelebilir, animasyon sevmeyenlere ama animasyonlarından şüphe etmeyin gerçekten çok güzel. Macera filmleri arasında yer alan filmi ailecek gülerek ve eğlenerek izleyebilirsiniz.

Alita

alitaBüyük yıkımın üzerinden üç asır geçmiştir ve Dünya’da yıl 2563’ü yaşıyorsunuz. Dünya insanlar ve cybrog sentezi ile yaşamaya alışmıştır. Doktor Dyson, hurdalıkta bulduğu cyborg sentezini iyileştirir ve ona Alita ismini koyar. Alita ismi aslında doktor için değerli bir isimdir. Baş karakter Alita’da öyle tabi ki. Alita’nın bilinmedik geçmişini merakla izlediğiniz filmde aksiyon ile birlikte merak duygunuzu yeşertebilirsiniz. En iyi bilim-kurgu filmleri arasına eklenebilecek filmler arasında yer alacak bir film.

Malefiz

malefizKalbi taşlaşmış bir Malefiz ile birlikte klasiklerden olan “Uyuyan Güzel” filmde çok işlenmiş. İnsanların, Orman krallığna kastlarına karşı kinleşen Malefiz, filmde Aurora’yı lanetlemektedir. En iyi fantastik filmler arasında yer alan filmde Uyuyan Güzel’in içeriği güzel sahneler ile ele alınmış.

Yıldızlararası

yıldızlararasıEn başarılı uzay filmlerinden olan Yıldızlarasında filminde dramı sonuna kadar hissedebilirsiniz. Solucan delikleri teorisi ile pekiştirilen filmde eski bir bilim adamı olan Cooper, küçük kızı Murph ile birlikte mısır tarlaları arasında bir çiftlikte güvenli ve sakin bir hayat yaşamaktadır. Cooper bir teklifi değerlendirir ve küçük kızı Murph’u zor ve gelecek vaat eden bir hayat beklemektedir.

Yüzüklerin Efendisi Serisi

yüzüklerin efendisiAnlatmaya gerek var mıdır bilmiyorum ama fantastik filmlerin içinde fantastik hayatı dibine kadar yaşayacağınız bir film serisinden bahsediyoruz. Binlerce bilgisayar oyunlarının, filmlerin esin kaynağı olmuştur Yüzüklerin Efendisi serisi. İzlemedi iseniz mutlaka önerilir. Zira anlatmak baya uzun sürebilir.

Deadpool

deadpoolKomedi kahramanımız Deadpool aksiyon seven birazda komik bir karakteri canlandırıyor. Eğlenerek izleyebileceğiniz kahraman filmlerinden bir tanesi. Ailece izlenmeye pek müsait bir film olduğunu öneremem, ama tek başınıza mutlaka izlemelisiniz.

Benim Adım Khan

benim adım khanHint filmlerinden nadir olan bir film daha. Küçüklüğünü annesi ile geçirmekte olan Rizvan Khan, annesinin vefatı ile birlikte Amerika’ya gitme kararı alır. Amerika’da tanıştığı ve aşık olduğu Mandira adlı bir Hintli ile evlenir. Asperger sendromu bulunan Khan, Mandira’nın oğlu soy adını alması sebebi ile ırkçılar tarafından öldürülünce Mandira tarafından terk edilir ve yalnız kalır. Mandira’ya ne zaman geri geleceğini saf duygular ile söyleyen Khan, Mandira’dan “ABD başkanına gidip adının Khan olduğunu ve terörist olmadığını” söylemesi cevabını alır. Filmde içerik o kadar kaliteli ki, en güzel filmler arasında bence yer almalıydı.

Alacakaranlık Serisi

alacakaranlık serisiAhh! Bella.. Ne çektirdin Edward ile Jacob’a.. Vampir filmi serilerinden en iyisi. İlk bölümünü izlemeye başladınız mı, tüm serisini bitirmek isteyebilirsiniz.

Karanlıklar Ülkesi

karanlıklar ülkesiVampir serisi demişken Karanlıklar Ülkesi serisi es geçilemezdi heralde. Kahramanımız asil vampir savaşçısı Selene, kurt adam Michael’a aşık olması ile başlıyor her şey. Michael sonradan melez oluyor. Tabi bu durum vampirlerinde, kurt adamlarında dikkatini çekiyor. İzlenesi nadir vampir film serilerindendir.

Blade

bladeGerçekte adı Eric Brooks olan kahramanımız Blade, vampir bir adam ve insan kadından olma bir çocuktur. Daha Blade Dünya’ya gelmeden vampir babası tarafından terkedilir, annesi ise Eric’e bakamayacağını düşünerek onu sokağa bırakır. Sokaklarda büyüyen Blade, kendinde farklılıkları görmeye başlar. Kendisi yarı vampir, yarı insandır. Bunu fark eden tek kendisi değildir. Vampir avcısı Whitsler’de farkına varınca, Blade’i yanına alır ve onu eğitir. Vampirler arasında Blade lakabı “Gündüz Yüyüyendir”.

Transformers Serisi

transformersOptimus’un macerasını çoğunuz duymuşsunuzdur, izlemişsinizdir. İzlemeyenlere kısaca değinelim. Dünya’dan uzaklarda Cybertron olarak bilinen insanların bilmediği çok gelişmiş bir gezegende savaş başlamıştır. Bu gezegende robotlar yaşamaktadır ve farklı şekiller alabilmektedirler. Cybertron’da kötüler ile iyilerin savaşı sonucunda gezegenleri yaşanılmaz bir hal alır. Kaynaklar ve yaşam çok zor hal alır iken kendilerine Transformers ismini veren iyiler Dünya’ya doğru yol alır iken, Optimus ile beraber insanlarda maceraya dahil olur.

Lucy

lucyBir insan beyninin yüzde yüzünü kullanabilir mi? Merak ettiniz mi hiç? Çoğu yerde duymuşsunuz insanlar beyninin tamamını değil belirli bir miktarını kullanır diye. Tamamını kullanır ise ne olur diye merak ediyor musunuz? O zaman Lucy tam size göre bir film. Unutmadan ekleyeyim film Morgen Freeman içerir.😃

Dünya Savaşı Z

dünya savaşı zFilmin baş kahramanı Gerry, eşi ve iki kuz çocuğu ile mutlu bir hayat sürmektedir. Arabaları ile yolda ilerler iken sıkışık bir trafikte kalan Gerry tehlikenin farkına varır ve filmimiz başlar. Güney Kore’de ortaya çıkan bir virüs insanları zombileştirmeye başlamıştır. Gerry ailesini güvenli bir yere götürür. En iyi zombi filmlerinde yer alan filmlerdendir, izlemenizi tavsiye ederim.

Örümcek Adam

örümcek adamNormal hayat sürmekte olan lise öğrencisi Peter Parker, bir müze ziyareti sırasında ısırılınca tüm hayatı değişmeye başlamıştır. Parker’ı ısıran örümcek sıradan örümceklerden farklıdır. Genetikik olarak üzerinde çalışılmış, denek olan özel bir örümcektir. Peter Parker odasında rahatsızlanmaya başladığını ve vücudundaki farklıları görünce film içeriğimiz bize merhaba demeğe başlar.

Taşıyıcı Serisi

taşıyıcıJason Statham’ın oynadığı filmleri hep sevmişimdir. Bu adam gerçekten rolüne yakışıyor. En iyi filmleri arasında yer alan Taşıyıcı serisinde Frank, orduda özel operasyon olarak hizmet veren bir kişidir. Sonraları kendi için çalışmaya başlayan Frank, para karşılığı kendi kuralları çerçevesinde prensiplerini de ekleyerek işini yapıyor. Aksiyon filmlerinde nadir filmler arasında yer alır, araba ve hız tutkunuz var ise mutlaka izlemelisiniz.

Warcraft Serisi

warcraftFarklı ırkların fantastik dünyasına kapılmak istiyorsanız, bu fantastik film tam size göre. Online oyunu bulunan bu film oyundan esinlenilerek sinemalara kurgulanmıştır. Ülkeleri yok olan Ork ırkları, Azeroth krallığının yakınında yaşam sürmeye başlar. Yaklaşan bu iki ırkın savaşması kaçınılmaz hal alır ve sonunda ırklar savaşır. Soluksuz izleyeceğiniz en iyi fantastik filmlerinden bir tanesi daha.
Daha ekleyebileceğim birçok izlediğim film tavsiyelerinde bulunabilirim, ama makaleyi fazla uzatmak istemedim. Belirli tarihlerde güncelleyerek, aklıma gelen filmleri eklemeyi unutmayacağım. Sizin izlediğiniz ve bana önerdiğiniz filmler var ise aşağıda yorum ile belirtebilirsiniz, hem okuyan kişilerde film tavsiyeleri almış olurlar. 😉

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim