Kades Kadın Destek Uygulaması!

kadına şiddet

Kades Kadın Destek Uygulaması

Her ne kadar her platformda şiddete hayır deniliyor olsada ne yazık ki ülkemizde ve dünyada şiddet olayları çok fazla yaşanmaktadır. Ülkemizde en fazla şiddete maruz kalan kesim kadınlar ve çocuklardır. Şiddet anında savunmasız ve korunmasız halde olan kadın ve çocuk için Emniyet genel müdürlüğü çok güzel bir uygulamayı devreye sokmuştur. Bu uygulama Kades kadın destek uygulamasıdır. Peki, Kades nedir? bu uygulamanın amacı nedir?

 Kades nedir?

Kadınların evde, sokakta, iş yerinde kısacası nerede olursa olsun şiddete ve tehditle maruz kaldıkları an polisten yardım isteyebildikleri bir uygulamadır. Şiddete uğrayan bir kadının telefonunda Kades uygulaması daha önceden indirilmiş ise yapması gereken tek şey tehlike anında uygulamayı açıp yardım butonuna basmaktır. 

Yardım butonuna bastıktan sonra ekrana yardım talebinizin emniyet genel müdürlüğüne iletilmesini istiyor musunuz? Şeklinde bir onay sorusu sorulmaktadır. Bu soruya evet cevabı verdikten sonra bulunduğunuz konuma en yakın polis karakolundan görevli polis memurları gelmektedir. Peki, Kades kadın destek uygulamasıdır nasıl çalışır?

Kades nasıl çalışır

Uygulamayı cep telefonuna indirmek ve kullanmak oldukça basittir. Cep telefonunda bulunan app store ya da play store kullanılarak kades kadın destek uygulaması indirilir. Daha sonra uygulama açılır ve TC kimlik no girilir. T.c. kimlik numarası girildikten sonra emniyet genel müdürlüğü tarafından telefon numaranıza uygulamanın aktif edildiğine dair bir onay kodu mesaj olarak gelmektedir.

Bu uygulama sayesinde polis desteğine ihtiyaç duyan bir kadın nerede olursa olsun telefonla yardım talebinde bulunabilmektedir. emniyet güçlerinin yardım talebinize cevap verebilmesi için telefonun konum ayarlarından uygulamalar bölümüne girip kades kadın destek uygulamasının bulunduğunuz konuma erişebilmesi için konumun aktif hale getirilmesi gerekmektedir. Uygulamanın konum ayarları aktif olmaz ise destek talebinize cevap verilemez.

Android işletim sistemi için indirme linki : https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.gov.egm.kades&hl=tr&gl=US

İos işletim sistemi için indirme linki: https://apps.apple.com/tr/app/kades/id1360309770

Kadına Şiddete Hayır!

Esenlikler ile kalmanız temennisi ile.

Hoşçakalın...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim