Landing Page Nedir?


Landing Page nedir? Türkçe karşılığı ile açılış sayfası bir ziyaretçinin bir PPC reklamını veya bir arama motoru sonuç bağlantısını tıkladığında görünen bir web sayfasıdır.

Web siteleri tasarlanırken her bir sayfa bir amaca hizmet etmek üzere tasarlanır. Bu hizmetlere varış seçenekleri de farklı farklıdır yani bir web sitesinin ana sayfası sadece tek olmak zorunda değildir. Landing Page,  bir web sitesinin özelleştirilmiş ulaşım sayfasıdır. Çift taraflı yarar sağlar. Bir açılış sayfası, anahtar kelime arama ifadesiyle ilgili içerik içermelidir.

WEB Sitesi Açılış Sayfalarının Amacı Nedir?

Web sitesi açılış sayfaları birkaç farklı amaç için kullanılabilir:

  • Tıklama başına ödeme / pazarlama kampanyaları
  • Arama motoru optimizasyonu.

Tıklama başına ödeme ve pazarlama kampanyaları için açılış sayfalarını kullanmak, bir kampanyanın etkinliğini belirlemeye yardımcı olabilir. Pazarlama amacıyla, site analizinize bakmayı ve sayfanızın ne kadar iyi olduğunu görmenizi kolaylaştıracak bir URL (http://www.alanadiniz.com.tr.com/ppc) ekleyebilirsiniz. Bir URL ekleyerek İnternet dışındaki materyallerde reklam yayınlıyorsanız, ziyaretçileri, etkinliğini kolayca ölçmenize olanak tanıyan bu reklam için özel olarak oluşturulmuş bir sayfaya yönlendirirsiniz.

Arama motoru için optimize edilmiş web siteleri genellikle birçok açılış sayfası içerir. Bir web sitesi ne kadar fazla içeriğe sahipse, arama motorlarında görünme şansınız o kadar yüksek olur. Daha fazla açılış sayfası, bir web sitesinin altında daha fazla anahtar kelime öbeği bulduğu anlamına da gelir. Açılış sayfaları, site ziyaretçilerinin sayısını ve arama motoru sıralamasını yükseltmek için harika bir yoldur.

SEO açılış sayfaları doğal organik arama motoru listelerinde göstermek için tasarlanmıştır. Açılış sayfaları, neredeyse tüm trafiği ana sayfaya yönlendirmekten daha iyi dönüşüm oranları sağlar. Bunun nedeni, bir web sitesi ana sayfasına getirildiğinde ziyaretçileri istedikleri bilgiler için sitede aramaya zorlarken, açılış sayfaları insanları doğrudan aradıkları içeriğe getirir. Amaçlarına bakılmaksızın açılış sayfaları, sitenize girdikten hemen sonra ziyaretçilere tam olarak aradıklarını vermek ve site sahibinin web sitesi istatistiklerini daha iyi izlemesine yardımcı olmak için kullanılır.

 Bir açılış sayfası ile bir web sayfası arasındaki fark nedir?

Web sayfası yerine ne zaman bir açılış sayfası yani Landing Page kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz? Açılış sayfaları bir web sayfası biçimidir. Genellikle kaydolmak, bilgi toplamak veya bir ürün satmak gibi çok özel bir amaç için tasarlanmıştır.

Açılış Sayfası Anahtarı:

En önemli fark, basitleştirilmiştir ve dikkat dağıtıcı değildir. Standart web sayfaları daha büyük bir web sitesinin parçasıdır. Bu nedenle, ortak tasarım ve gezinme öğelerine sahiptirler, bu da görülecek daha fazla şey ve sitedeki diğer yerlere gitmenin daha fazla yolu anlamına gelir.

İnternet Sayfaları:

Örneğin, bir web sitesi öğeler için genellikle sayfanın ve genellikle sayfanın yan tarafında standart bağlantılara sahiptir. Web sitesinin diğer sayfalarına yönlendiren başka resimleri veya çağrıları da olabilir. Web ziyaretçisinin bir web sitesine gelmesine ve ilgilendiğiniz bir bölgeyi bulup gitmek istemesine yardımcı olacak entegre bir sayfa grubudur. Web tasarım ajansları bu tip çalışmaları gerçekleştirmedir.

Açılış Sayfaları:

Ancak açılış sayfaları, bir sitenin web sayfalarından farklı bir araçtır. Genel kullanım amaçlı değildirler ve aynı etki alanında olmalarına rağmen diğer web sayfalarına benzemezler.Açılış sayfaları, belirli bir pazarlama kampanyası hedefi için trafik çekmek üzere oluşturulmuştur. Amaç, ziyaretçiyi yalnızca kayıt işlemi gibi sayfanın amacına odaklamaktır.

Ne zaman bir Açılış Sayfası kullanırsınız?

  • Kaydolmak için bir kaynak teşviki sunarak e-posta listenizi büyütmek için
  • Odağın adları ve e-posta adreslerini toplamaya başladığı bir Çekiliş ile
  • Kullanıcıların kaydolmak için satın almaları gereken bir Etkinlik Kaydı sayfası için
  • Kullanıcıların teklife erişmek için kaydoldukları bir kupon veya fırsat teklifi ile
  • Satış sayfası sunan bir ürün için bir ürünün satışını artırmaya odaklanmak için Landing Page kullanılır.

Neden bir Açılış Sayfası kullanmalı?

Hedef kitlenizin tamamen hedefe odaklanmasını istiyorsunuz. Tıklamak için dikkat dağıtıcı unsurları ve diğer seçenekleri ortadan kaldırmak istiyorsunuz. Açılış sayfaları işte tam da bunu yapar.

Bir Açılış Sayfasının değeri:

Kullanıcıların size katılmalarını, sitenize girmelerini, kaydolmalarını istiyorsanız, onlara yapacakları ve görecekleri (ana sayfanızda olduğu gibi) 5 seçenek içeren bir sayfa vermek veya bir şeye % 100 odaklanmalarını sağlamak daha iyidir. Açıkçası, hedefiniz kaydolmaya odaklanmaksa, bu kayıtta değer % 100’dür ve başka bir şey o anda dikkat dağıtıcıdır.

Satış ve Pazarlama Kampanyaları için Sonuç: Açılış Sayfalarını Kullanın

 İyi bir açılış sayfası, belirli bir e-kitabı tanıtan bir e-posta kampanyasından gelen trafik veya web seminerinizi tanıtan tıklama başına ödeme reklamını tıklayan ziyaretçiler gibi belirli bir kitleyi hedefler. Ziyaretçilerin içerik tekliflerinizi (e-kitaplar, teknik incelemeler, web seminerleri vb.) İndirmesine olanak tanıyan açılış sayfaları oluşturabilir veya ürününüz için ücretsiz denemeler, demolar veya kuponlar gibi diğer pazarlama tekliflerini kullanabilirsiniz. Açılış sayfaları oluşturmak, kitlenizi hedeflemenize, onlara değerli bir şey sunmanıza ve ziyaretçilerinizin daha yüksek bir yüzdesini potansiyel müşterilere dönüştürmenize olanak tanırken aynı zamanda kim oldukları ve neye dönüştürüldükleri hakkında bilgi yakalamanıza olanak tanır. Kısacası, bir pazarlama kampanyası veya tek bir eyleme odaklanan satış kampanyası yürütürken Açılış Sayfaları normal web sayfalarınızın ötesinde kullanılabilir.

Kaynak: fundalina.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim