Mars’tan İlk Panaroma Görüntü!

mars perseverance

Mars’a keşif için NASA tarafından gönderilen Perseverance yakınlaştırılabilir özelliğe sahip ilk kompozit fotoğrafını Dünya’ya ulaştırdı. Gönderilen fotoğraf şu anda Kızıl Gezegen Mars’tan Dünya’ya gönderilen en yüksek çözünürlüğe ve netliğe sahip görüntüleme özelliğinde.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından 18 Şubat 2021 tarihinde Mars’a başarılı inişi sağlanan uzay aracı Perseverance, Mars yüzeyine iner inmez müjdeli bir haber ile indiği krater olan Jezero Krateri’nden panaromik görüntü ile geniş açıda yüksek kaliteli fotoğrafı Dünya’ya iletti.

mars panaroma fotoğrafı

Perseverance üzerinde bulunan gelişmiş kamera Mastcam-Z kameraları ile çekilen fotoğraf tam tamına 142 fotoğrafın birleştirilmesi sonucu 360 derecelik panaromik fotoğrafı oluşturdu. Dünya’ya ulaşan panaroma fotoğraf ise şuanda NASA tarafından internet sitesinde yayınlanmış durumda.

Fotoğrafı şuanda değerli kılan en önemli özelliği ise yüksek kalite ve çözünürlükte 360 derece bir panaromik görüntüye sahip olması. Fotoğraf incelendiğinde ise akarsuların beslemiş olduğu Jezero Krateri’ndeki eski bir delta olduğu düşünülen alanın dış hatları ile ufuktaki yamaçları görünebiliyor.

Perseverance Mars keşif aracı 30 Haziran 2020 tarihinde ABD’nin Florida eyaleti Cape Canaveral Uzay İstasyonundan yolculuğuna başlamıştı. Şu ana kadar gönderilen en gelişmiş Mars keşif aracı Perseverance plütonyum yakıtından gücünü alıyor ve yaklaşık olarak 10 yıl hizmet etmesi düşünülüyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim