Modem şifresi nasıl değiştirilir?

Modem Nedir, Ne İşe Yarar?

Telefon hatları aracılığıyla internete bağlanmayı sağlayan cihaza modem denir. Modemle internete bağlanabilen cihazlar, bilgi alışverişine ve haberleşmeye imkan sağlar. İnternete dilediğiniz gibi bağlanmak, bilgisayarı uzaktan kontrol etmek modem ile mümkündür. Huawei, Turkcell, TTNnet, Vodafone, Airties, Kablonet, Turknet gibi farklı modem markaları bulunmaktadır. Markalara göre modem şifre değiştirme işlemi değişiklik gösterebilir.

Modem Çeşitleri Nelerdir?

Kablolu ve kablosuz modem çeşitleri bulunmaktadır. Giriş portları, bağlantı hızları, ve bağlantı mesafeleri en önemli özelliklerdir. Bu modemler birim zamanda aktarım yapabildikleri için genellikle veri miktarı üzerinden çeşitlere ayrılırlar. Bu miktarın ölçümü genellikle bit/s olarak hesaplanır. Bu ayrıma göre 2 farklı modem çeşidinden bahsedilebilir.

Dahili (İnternal) Modemler

Bilgisayarların ana veri girişlerine takılabildikleri için görevlerini daha efektif gerçekleştirirler. Harici modemler gibi cihazın seri portlarını meşgul etmezler. Bunun yerine yazılımsal COM Port üzerinden çalışabilirler. Sabit seri portlar kullanmadıkları için üzerinde bulunan jumperlar aracılığıyla ayarlanabilirler. Tüm gücünü, monte edildiği cihazdan dahili bir şekilde alırlar. Ses ayarları yapmaksa, yazılım kontrolünün elindedir.

Harici (External) Modemler

Bilgisayarlara kabloyla dışarıdan bağlanan modem çeşididir. Bu modemlerde bulunan telefon hattıyla modemin internete girecek cihazla bağlantısını yapacağı kablonun giriş-çıkış birimleri ve harici modemin gücü için farklı bir giriş daha yer almaktadır. Harici modemlerin kutu formları daha yaygındır. Bu modem türündeki cihazların ön yüzeylerinde genellikle kullanıcılara modemin aktifliğini gösteren ışıklar bulunur.

Modemlerin Genel Özellikleri

· Voice Özelliği

Bu özellik ile birlikte modemler telesekreter gibi kullanılabilir. Telesekreter gibi kullanılabilmesinin yanında voice özelliği sayesinde, modemler çok işlevli bir santral işlemi görmektedir. Modeminizde bulunan voice özelliğini aktif etmek için bazı yazılımlar kullanmanız gerekmektedir.

· Veri Sıkıştırma

En önemli özelliği .text uzantılı dosyaları transferinde zaman kazandıran veri sıkıştırma özelliğidir. .text formatındaki dosyalar gönderilirken, veri sıkıştırma özelliği ile transfer işlemini 2-4 kat daha hızlı gerçekleştirebilirsiniz. Bu özellikteki modemlerin donanımı, içerdiği yazılım tarafından genellikle desteklenmektedir. Donanımla gelen destekli veri sıkıştırma özelliği yüksek performans göstermektedir.

Modem Şifresini Unuttum Ne Yapmalıyım?

“Modem şifremi unuttum nasıl resetlerim?” sorusunun cevabını arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Modem şifresini unutmak, kullanıcıların sık sık yaşadığı bir durumdur. Her modem şifre değişikliğinde yeni şifrenizi akılda kalıcı bir şekilde seçmeniz güvenliğiniz açısından önemlidir. Eğer modem şifrenizi unutup nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsanız işte modem şifresi resetleme için izleyebileceğiniz adımlar.

Modem Resetleme

Modem şifresini unuttuysanız ve resetlemek istiyorsanız bu adımları izleyebilirsiniz. Modemlerin genellikle arka tarafında bulunan reset tuşuna 10 saniye boyunca basılı tutun. Modeminiz açıldıktan sonra internet tarayıcınızla size verilen kullanıcı adı ve şifre ile arayüze girip şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Modem Şifresi Değiştirme

Modem şifresi nasıl değiştirilir sorusunun cevabını bilmiyorsanız üzülmeyin. Modem şifresi değiştirmek istiyorum diyorsanız aslında bu basit bir işlemdir. Kullandığınız modem markasının size sağladığı IP adresine yönlenip size verilen kullanıcı adı ve şifreyi girerek arayüze ulaşabilirsiniz. Bu arayüzden modem ile ilgili tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

– Superonline Modem Şifresi Değiştirme

Superonline modem şifresi değiştirmek için izlemeniz gereken yol şu şekildedir. İnternet tarayıcınıza 192.168.1.1 IP adresini yazın ve enter tuşuna basın. Kullanıcı adı ve şifre alanı ekranıyla karşılaşacaksınız. Kullanıcı adına admin, şifre kutucuğuna da superonline yazarak modem arayüzüne giriş yapabilirsiniz. Superonline modem arayüz şifresini, işlemler kısmından şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

– TTnet Modem Şifresi Değiştirme

TTnet modem şifresini değiştirmek için arayüze giriş yapmanız gerekmektedir. 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 IP adreslerini internet tarayıcınızın adres çubuğuna yazıp adrese gidin. Kullanıcı adı ve şifre kısmına admin yazarak giriş yapın. Eğer kabul etmezse kullanıcı adını admin, şifreyi ise ttnet olarak değiştirin. Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra şifrenizi kolayca değiştirebilirsiniz.

– Modem Şifresi Değiştirme Vodafone

Vodafone modem şifre değiştirmek için tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarak bu adrese gidin. Karşınıza çıkan giriş ekranında kullanıcı adı ve şifre kısmına admin yazarak giriş yapın. Açılan arayüzde ayarların altında yer alan kablosuz ağlar kısmına tıklayın. Burada yer alan kablosuz şifre ekranından şifre değişikliği işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

– Modem Şifresi Değiştirme Turkcell

Turkcell modem şifresi değiştirmek için tarayıcınızla 192.168.1.1 IP adresine gidin. Eğer bu adres açılmazsa 192.168.2.1 IP adresini deneyin. Karşınıza çıkan ekranda kullanıcı adı kısmına admin ve şifre kısmına superonline yazarak giriş yapabilirsiniz. Arayüze ulaştıktan sonra menü kısmından şifre değişikliği işlemlerine giderek modem şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

– Modem Şifresi Değiştirme Airties

Airties modem şifresi değiştirmek istiyorsanız bu adımları izlemeniz gerekmektedir. Cihazınızdan kullandığınız web tarayıcısını açın. Adres çubuğuna 192.168.2.1 IP adresini girin. Karşınıza çıkan arayüze sizden sadece şifre isteyecektir. Cihazın varsayılanında şifre yoktu. Bu yüzden şifre alanını boş bırakıp tamam butonuna basın. Arayüze ulaştınız. Şifre değiştirme işlemini menü aracılığıyla yapabilirsiniz.

– Modem Şifresi Değiştirme Kablonet

Kablonet modem şifresini değiştirmek için tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.0.1 IP adresini girip siteye gidin. Hem kullanıcı adı ve hem şifre kısmına küçük harflerle admin yazıp giriş yapın. Menüdeki kablosuz kısmından güvenlik sekmesine tıklayın. Ağ anahtar 1, yani modem şifresini değiştirmek için kutucuğu yeni şifreniz ile güncelleyin.

– Modem Şifresi Değiştirme Huawei

Huawei modem şifresini değiştirme işlemi için yapmanız gereken çok basit. İnternet tarayıcınızla 192.168.1.1 IP adresini yazın ve bu adrese gidin. Karşınıza gelen ekranda kullanıcı adı kısmına admin, şifre kısmına da superonline yazarak arayüze giriş yapabilirsiniz. Arayüzdeki menüden şifre işlemleri kısmını kullanarak şifre değişiklik işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

– Modem Şifresi Değiştirme Turknet

Turknet modem şifre değiştirme işlemi için Turknet IP adresleri, 192.168.1.2 ve 192.168.2.1 şeklindedir. Bu IP adreslerinizi tarayıcınıza yazıp adrese gittiğinizde karşınıza bir giriş ekranı çıkacak. Giriş ekranında sizden bir şifre istenecek. Şifre alanına admin, 1234, turknet şifrelerini girmeyi deneyerek giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra menü kısmından şifre değişikliğini kolayca yapabilirsiniz.

Telefondan Modem Şifresi Değiştirmek

Modem şifresi değiştirme nasıl yapılır sorusu aklınızı kurcalıyorsa, bu işlemi telefondan yapmak da mümkündür. Bu işlem bilgisayardan şifre değiştirmeyle aynı yolu izlenerek yapılabilir. Telefonunuzu modeme bağladıktan sonra modem IP adresine kullanıcı ve şifre girerek arayüze ulaşmalısınız. Bu arayüzden modem ile ilgili bütün ayarlar değiştirebilirsiniz. Modem şifre değiştirme işlemini kolayca yapabilirsiniz.

Modem Şifresini Değiştirmeli Miyim?

Neden modem şifresini değiştirmeniz gerekir? Basit şifreli, şifresiz modemlere bağlanıp güvenlik açıklarını bulmak çok kolaydır. Güvenliğinizi ve önemli bilgilerinizi korumak için her ay şifre güncellemesi yapmanız sizin için büyük önem taşır. Böylece güvenlik tehditlerini azaltmış olursunuz. Düzenli olarak modem şifre değişikliği yaparak modem şifrenizi ele geçirmiş kişilerin ağınızdan atılmasını sağlayabilirsiniz.

Modem Şifrem Nasıl Olmalı?

Şifrenizi her ay düzenli şekilde güncellerken harf, rakam ve sembollerden oluşturmanız gerekmektedir. Harf kullanırken büyük küçük harfleri karışık bir şekilde tercih etmek ve aralarına semboller ile rakamlar eklemek iyi bir yöntemdir. Böylece yeni oluşturduğunuz şifreler, güvenli ve kırılması zor olacaktır. Her ay güncelleme yapacağınız şifreler ile internet işlemlerinizi güvenle yapabilirsiniz.

Kaynak: vargonen.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim