Mucizevi Süt; Anne Sütü!

anne sütünün faydaları

Mucizevi Süt; Anne Sütü!

    Doğumun ardından bebek dünyaya gelirken mucizevi olan anne sütü annenin bedeninde oluşmaya başlıyor. Bebeğin gelişimi için çok faydalıdır ve bebeğe hayat verir.

Anne sütü neden önemlidir?

    Bebeğin besin ihtiyaçlarını gidermek ve bebeği olası tüm enfeksiyonlardan korumak için sunulmuş olan mucizevi bir besindir anne sütü. Anne sütünde bulunan besin maddeleri özel bir dengededir ve gelişimi henüz tamamlanmamış bebeklerin vücut sistemleri için en ideal formdadır. İçeriğinde bulunan besin değerlerinin ideal ölçülerde olması sebebiyle mucize olarak adlandırılan anne sütü, bebeğin beyin hücrelerinin ve sinir siteminin gelişmesini hızlandıran besinler açısından da çok zengindir.


Anne sütü bebeğin ihtiyaçlarına göre değişir

    Anne sütünde 100’den fazla bileşen bulunur, bunlar inek sütünde bulunmaz ve hiçbir laboratuvarda üretilmesi mümkün değildir. Ayrıca formül mamalardan farklıdır, anne sütünün içeriği de bebeğin sürekli değişen ihtiyaçlarına uygun olması için değişir ve yenilenir. Örneğin; prematüre olarak dünyaya gelen bir bebek için olan anne sütü bileşimi, gününde doğan bir bebek için olan sütten farklıdır.

 

Anne sütü mü, inek sütü mü?

    Anne sütü içeriğinden dolayı çok önemli bir protein kaynağıdır. Anne sütünde bulunan protein ve mineraller hem sindirim için çok daha kolaydır hem de enfeksiyonlara karşı bebeğe bir koruma kalkanı oluşturur. Bunların yanı sıra anne sütünde bulunan demir ve çinkonun emilimi inek sütüyle kıyaslandığında 5 kat daha kolaydır. Ayrıca bebeğin beyin gelişimi için alması gereken yağ asitleri inek sütüne göre 8 kat daha fazladır.

 

 Anne sütü hem bebek hem anne için faydalıdır

    Anne sütü ile beslenen bebekler çok daha sağlıklı olduğu bilinen bir gerçektir. Özellikle anne sütünde bulunan protein ve mineraller bebeği hastalıklardan, alerjilerden, ishal ve solunum yolu enfeksiyonlarından korur. Bunun yanı sıra emzirmek anneye de önemli avantajlar sunuyor. Yapılan araştırmalara göre emziren annelerde meme kanseri, osteoporoz, yumurtalık kanseri ya da kansızlık çok daha az görülüyor.

 

Peki, sütün kalitesini arttırmak için ne yapılmalı?

  • Anne bol bol su tüketmeli,
  • Bitki çayları içmeli,
  • Malt içeren besinler yemeli, 
  • Günün yorgunluğunu alması için ılık bir duş almalı,
  • Stresli ortamlardan uzak kalmalı,
  • Anne, mümkün olduğunca istirahat etmeli.

Bir sonraki yazımda görüşmek dileği ile...

Esenlikler ile kalmanız temennisi ile hoşçakalın.

Sağlık ile kalın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim