Önü Açık Olan Geleceğin 9 Bilişim Mesleği

geleceğin meslekleri Günümüz teknolojileri ile birlikte çoğu mesleğin önünün kapanması ile beraber yeni mesleklere kapı açılıyor. Günümüzde gelişmekte olan ve ilerleyen zamanlarda daha aktif ihtiyaç duyulacak olan meslekler ise şöyle;

Webmaster

Webmaster’lık web programlama, web tasarımı, grafik tasarımı, seo optimizasyonluğu da dahil hepsini kapsayan bir internet mesleğidir. Günümüzde binlerce kişinin Türkiye’de yaklaşık 50 bine yakın kişinin evlerini geçindirdiği bu meslekte ister ofisinizde ister evinizde çalışabilirsiniz. Şimdi sizlere Webmasterlığın alanlarından bahsedeceğiz. İsterseniz bu webmasterlığın alanlarının hepsinde uzman olup tam bir “Webmaster” olabilirsiniz. İsterseniz bu alanların birinde uzman olup o alanda ilerleyebilirsiniz. Webmasterlık bu alanların hepsinin toplamıdır. Yani bir webmaster bir site tasarlarken aynı zamanda kendi logosun viral çizim kullanarak çizebilmektedir. Aynı zamanda kendi sitesini tasarlarken o site ye arama motoru optimizasyonu da yapabilmektedir.

SEO Optimization (Arama Motoru Optimizasyonu)

Search Engine Optimization (arama motoru optimizasyonu) mesleğinde Webmasterlığın en önemli ve zor dallarından biri olan bu meslekte, Google-Bing-Yandex gibi arama motorlarında internet sitelerinin ve sitelerde bulunan linklerin arama motorlarında üst sıralara çıkarmalarında uzmanlaşan kişilere denir.
Örneğin; Siz “teknoloji” diye bir şeyi Google ile arattığınızda SEO’su en kuvvetli olan site 1. sayfanın 1. sırasında çıkması gibi.

Web Tasarım

Web Tasarım mesleği ise kurumsal firmalar için, şahıslar için ve ya bir startup (dükkân) için siteler tasarlamak, bayiler için websitelerini kurma ve yönetme mesleğidir.
Örneğin; Bir firma sizlerden bizim firmamızın sitesini hazırla der ve size sitenin nasıl bir şey olacağını tarif eder sizde tasarlarsınız veyahut kurarsınız ve teslim edersiniz.

Grafik Tasarımı (Grafiker)

Grafik Tasarımı mesleği ise bir firmanın logosunu tasarlamada, içeriklerine uygun resimler hazırlamada, afişler, logolar, kartvizitler ve resmin olduğu tasarım optimizasyonunun gerekli olduğu her alanda sizler için iş imkânı sağlamaktadır.

Sosyal Medya Uzmanlığı

Bu mesleğe bir nevi Sosyal Medya SEO’su diyebiliriz. Sosyal Medya uzmanları bir firmanın sosyal medya hesaplarını geniş kitlelere yayarak büyütür, yükseltir ve önlere çıkarır firma için güncel kitlenin zevklerine uygun bir şekilde içerik hazırlar ve yayınlar. Bu sayede o firmanın müthiş bir şekilde ün yapmasını sağlayabilirler.

Makale (Blog) Yazarlığı

Makale yazarları tamamen SEO’ya uygun makaleler yazarlar.
Örneğin; Bir site de bir kişinin firmada önemli bir bilgide makale yazılması gerekiyorsa 300 kelimesi belirli ücretten makalesini yazar ve o siteye teslim eder. Makale yazarlığı da gerçekten güzel bir iştir. Blog yazarlığı da aynı makale yazarlığı gibidir sonuçta bir blogunuz varsa o blog da makale yayınlarsınız. Blogdan para kazanma imkânları nelerdir? Derseniz; Adsense reklamları, tanıtım yazıları, backlinkler, kurumsal tanıtımlar gibi onlarca reklam imkânları mevcuttur.
scripter

Scripter

-Scripter belli bir hazır web sitesini herkesin kullanabileceği şekilde web tasarım için kodlar ve bu hazır scriptlerini büyük rakamlara satarlar.
Örneğin; Bir inşaat scripti hazırlar ve bu inşaat scriptinin içinde gayrimenkul satışları, kategoriler, yazılar bulunur ve bu hazır scripti web tasarımcılara satabilir.

Ethical Hacker

Ethical Hacker yani halk dilinde beyaz şapkalı hacker eğitimi aldıktan sonra büyük firmalara güvenlik hizmeti verebilir ve ya bireysel siteleri olan müşterilere güvenlik hizmetleri verebilirler. Bilgi toplama, iz sürme, site giriş çıkış analizleri gibi kurumsal sitelerde veya kredi kartı gerektiren güvenlik gerektiren sitelerde olmazsa olmaz Ethical Hackerlerdir.

Youtuber

Youtuber’ler son 2 yıl içinde gerçekten müthiş bir hızla artmaya başladı ve bu işten çok ciddi para kazanan Youtuberlar oldu. Youtuber olmak youtube de güncel bir konuda kanalı olan ve video yayınlayıp videolarından para kazanan kişilerdir. Bu ne biçim meslek ya? Diyebilirsiniz ama şuanda Türkiye’ de bu meslekten yıllık milyonlarca para kazanan Youtube kanalları mevcuttur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim