Sağlıklı Yaşamanın Püf Noktaları!

sağlıklı beslenme

SAĞLIKLI YAŞAMANIN PÜF NOKTALARI

    Zinde, dinç ve sağlıklı yaşamak, yüzdelerle ifade etmek gerekirse yüzde seksen yeme içme tarzıyla alakalı yüzde yirmi doğuştan gelen genetik yapımızla alakalıdır. Beslenmeyle alakalı olarak sağlıklı yaşamı etkileyen üç ana neden bulunmaktadır. Sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanızsağlıklı gıdalarla beslenmeli, hayatınızdan sporu eksik etmemeli ve sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan mutlaka uzak durmalısınız.

    Ne yazık ki günümüzde sağlıklı beslenme ve spor hayatımızda çok fazla yer bulamazken sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı çığ gibi büyümekte. Bütün bu olumsuz yaşam koşulları içerisinde aşırı kilolu insanlar, çocuklarda bile çok sık görülen şeker hastalığı, kanser, alzehimer ve parkinson gibi kronik hastalıklar her geçen gün ciddi oranda artış göstermektedir. Sağlıklı ve uzun yaşamın sihirli formülü şudur; sağlıksız beslenerek, spor yapmayarak, alkol ve sigara kullanarak alt üst edilen metabolizmaya format atılması gerekiyor. Yani hastalıklara neden olan faktörleri devre dışı bırakırsanız doğal olarak hastalıklarda devre dışı kalacaktır.

    İnsan bedeninin kendi kendini iyileştirebilme gibi olağanüstü bir özelliği bulunmaktadır. bilim insanları bir insanda ortalama on trilyondan fazla hücre olduğunu ifade etmektedirler. Bu hücrelerin her birinin dört ayda bir kendilerini yeniledikleri tıp dünyası tarafından bilinen bir gerçektir. Hücrelerin dört ayda bir yenilenmesi demek, sağlığımızı yeniden kazanmak için her zaman bir şansımızın olduğu anlamına gelmektedir.

HASTALIKLARDAN KURTULMAK

    Zamanla meydana gelen deformasyon ve sağlık problemleri gerekli tedbirler alındığı takdirde hastalığın seyrine göre belirli biz zaman içinde düzelmektedir. Yapılan bilimsel çalışmalar göstermektedir ki sağlıklı beslenerek, günde en fazla iki öğün yemek yiyerek, akşam en geç saat sekizden sonra hiç bir şey yemeyerek, düzenli uyuyarak, spor yaparak, sigara, alkol ve uyuşturucudan kesinlikle uzak durarak yüksek tansiyon şeker hastalığı ve kalp rahatsızlıklarında ciddi anlamda düzelmelerin olduğu ispatlanmıştır.

    Nüfus cüzdanınızda yazan yaşınız ile beden yaşınızın aynı olmasını istemeyenler bedenini her daim dinç, sağlıklı ve genç kalmasını isteyenler hayatlarında bazı şeylerden mutlaka fedakarlık yapmak zorundadır. Mesela yetmiş yaşındayken elli yaşındaymış gibi göstermek ve hissetmek kim istemez ki! Zamana ve yıllara meydan okumak zor olabilir fakat asla imkansız değil.

GENÇ VE SAĞLIKLI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALIDIR

  • Akşam en geç on birde uyumak sabah en geç sekizde uyanmak birinci kural
  • Günde iki öğünden fazla yemek yemek ve akşam geç saatlerde kesinlikle bir şeyler atıştırmamak
  • Probiyotik gıdalar tüketmek turşu, yoğurt, kefir gibi
  • Ramazan ayı dışında yılın belirli dönemlerinde ara ara şifa orucu diye ifade edilen su orucu tutulmalıdır.
  • Genç ve sağlıklı yaşamanın olmazsa olmaz kuralı hergün en az bir saat tempolu olacak şekilde spor yapmaktır.
  • Şeker ve karbonhidrat içeren gıdaları mümkünse hiç tüketmemek yada olabildiğince az tüketmek sağlığımızı korumanın en önemli püf noktasıdır.
Esenlikler ile kalmanız temennisi ile.
Hoşçakalın. Sağlıkla kalın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim