SuperMag Blogger Teması - Blog Teması

SuperMag blogger teması mobil uyumlu 2021 yılı için kullanılabilecek kaliteli blogger temaları arasında yer alabilir. Gayet hızlı, seo uyumlu yapısı ile blogger teması arayanlar için çok iyi denilebilir.

SuperMag blogger teması mobil olumlu, hızlı ve yapısal veri eklenmiş en iyi blogger temaları arasında yerini alıyor. Ücretli versiyonu da bulunan tema isteyenler extra özelliklerinden dolayı satın alabilir.

Temayı biraz tanıyalım ilk önce tasarım ve bazı özellikleri hakkında daha sonra ise en önemli konu seo olan uyumlu ve hızı hakkında bilgi verilecektir. Ücretsiz blogger temaları blog için gayet güzel tasarımı ile karşımıza çıkıyor.

SuperMag Blogger Teması


Temanın sağ alanında yer alan sosyal medya hesaplarını listeleyebileceğiniz bir alan ve üst alanda ise arama alanı bulunmaktadır. supermag sağ sütunda bloggera ait bir çok gadget eklenebilir. Popüler yayınlar gadgeti, e-mail ile takip et gibi eklentiler gayet şık tasarlanmış ve temaya özel eklentilerde mevcut olarak kullanılabilir. 

Temaya özel eklentiler arasında yorum eklentisi ve etiket bazlı içeriklerinizi sağ alanda gösterimini sağlayabilirsiniz.

Supermag temasının footer alanında logo, künye gibi bilgi verebileceğiniz alan ve sağında ise sosyal medya hesaplarınızın yer alabileceği alan mevcut ayrıca en alt alanda ise gizlilik, hakkımızda, iletişim gibi sayfaların linki ekleyebilir. Ücretsiz versiyonda footer link şifreli ancak pre sürümü satın alarak şifreli linki kaldırabilirsiniz.

Temanın menü yapılandırması gayet güzel bir yapıya sahip iki kademeli açılır menü yapısı bulunuyor. İlk kademede dikey ikinci kademe yatay açılıyor ve çok fazla içerikleri olan bloglar için gayet güzel bir kategori yapılandırması yapılabilir. Mega menü yapısı ile içeriklerinizi görselleri ile menüye eklemenize yarayacak etiket bazlı çalışan bir mega menü yapısı da eklenmiş.

Karanlık mod yani gece modu sadece ücretli versiyon için kullanılabilir ayrıca blogger çerez uyarısı eklentisi de ücretsiz kullanım için geçerli değil.

SuperMag Blogger Teması Karanlık Mod


Tasarımsal olarak bununla yetinilmeyen tema yapımcısı kısa kodları ile kolaylıklar eklemiş ve bazı güzel fonksiyonları da bulunuyor. Kolay bir şekilde iletişim sayfası oluşturabilirsiniz. Sayfaya eklenecek kod ile iletişim formu oluşturuluyor. 

Çeşitli butonlar oluşturmanıza olanak tanıyan yapısı güzel ve ayrıca uyarı kutuları oluşturabilirsiniz. Blogunuzda yayınladığınız kod satırları içinde bir yapı düşünülmüş kısa kod ile kolay bir şekilde kullanılabilir. Bunun gibi bir çok fonksiyonu bulunuyor. SuperMag döküman sayfasında ayrıntılı bilgi mevcut dileyenler kontrol edebilir.

SuperMag blogger temasını değerlendirirken sadece tasarıma dikkat etmedik. Temanın hızı, seo uyumluluğu ve yapısal verileri de baz alarak değerlendirdik. Ana sayfa ve blog sayları ayrı olarak değerlendirildi. Supermag, seo puanı gayet güzel ve yüksek olduğu görülüyor.

Mobil hızı 79 olarak test ettiğimiz tema 100 seo puanı ile tam başarı ile çok iyi puan alıyor. Masaüstü hız testinde ise 99 puan almaktadır.{alertSuccess} 

Google artık mobil öncelikli olarak baktığı için mobil hızı baz aldık. Ana sayfa için seo ve hız hakkında bilgilerin yanında temanın ana sayfası için colorify blogger teması gibi website ve hatom yapısal veriler eklenmiş.

Blog sayfaları için seo puanı 91 gibi gayet yüksek bir skora sahip olmakla beraber mobil hız ise 61 olması sizi yanıltmasın mobil hızı gayet iyi bir seviyede bulunuyor.

Masaüstü hızı 99 gibi yüksek bir skora sahip mobil hızı bloggera ait js dosyaları düşürmektedir. Bloggera ait js dosyaları devre dışı bırakarak hızı artırabilirsiniz ancak önermiyorum bunu çünkü js dosyaları devre dışı bırakır iseniz bloggera ait bazı özellikler devre dışı kalacaktır.

Bloggera ait devre dışı kalacak özellikler iletişim gadgeti, gadget ekleme gibi blogger özellikleri kullanılamaz olacaktır.

Blog sayfalarında kullanılan yapısal verileri ise breadcrumbList, blogPosting ve hatom yapısal verileri kullanılmış. Blogger temaları arasında beğendiğim kullandığım bir tema ayrıca hız, seo uyumluluk ve tasarımından gayet memnunum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim