Ücretsiz Bedava VDS-VPS Nasıl Alınır?


Ücretsiz denemek amacı ile (genelde eğitim, proje testi, kampanya amaçlı) VDS-VPS vermektedirler. Genelde büyük firmalar (Google, Amazon, Microsoft vb.) bu işi yapmaktadır. Bunu verirken de sizlere sınırlı süre vermektedirler. İnternette Ücretsiz VPS sunucu almak gibi aratırsanız birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Bu yazımızda ücretsiz-bedava olarak sizlerde yüksek hızda uygulamalar deneyebileceğiniz bir VDS açmak ve kullanmak isterseniz bu yazımız size yardımcı olacağı düşüncesindeyim. Gösterdiğimiz yöntem kolay ve pratik olarak Linux işletim sistemi kurulu bir VDS vermektedir. RDP (Uzak masaüstü Bağlantısı) ile yönetip kullanabiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gerekenleri aşağıda madde madde anlatmaya çalıştım.

1. Google altyapısını kullandığımız colab.research.google web sitesine giriş yapalım. Giriş için Tıklayınız

Adres : https://colab.research.google.com/notebooks/intro.ipynb


2. Çıkan siteden "Dosya-Yeni Not Defteri" linklerine tıklayalım.

3. Karşımıza çıkan yerde aşağıdaki kodları "Kopyala (Ctrl+C) - Yapıştır (Ctrl+V)" yöntemi ile gerekli yere yazın.


4. Bir süre kodları işleme almak için sizi bekletecektir. Daha sonrasında ise bir google ait link verecektir. Bu linke tıklayın ve yeni sekmede pencere açılacaktır.

 


5. Karşımıza çıkan pencereden Linux için olan kodu kopyalayıp. Bir önceki yan taraftaki sekmede olan ilgili yere Yapıştır (Ctrl+V) yapıp Enter tuşuna basın.


6. Daha sonra sizden 6 rakam karakterinden oluşan şifre belirlemenizi isteyecek ve tekrar aynı şifreyi doğrulamanızız isteyecektir. Örnek "123456" veya "587412" gibi olabilir. Enter tuşuna basmayı unutmayın.

7. Daha sonrasında ise bize bir link verecektir. O linke tıklayıp yeni sekmede açılan yerden gerekli onaylama işlemlerini yaptıktan sonra bize biraz önce belirlediğimiz şifreyi soracaktır.


8. Giriş yaptıktan sonra karşımızda Linux VDS hazır olarak açılacaktır. İstediğiniz gibi kullanabilirsiniz. 


Hepsi bu kadar istediğiniz zaman VDS Linux sunucunuza bağlanabilir ve istediğiniz işlemler için kullanabilirsiniz.

Tekrar kullanmak istediğinizde ister "google drive" içindeki "Colab Notebooks" klsörünün içindeki dosyayı açın. İsterseniz ilk baştaki internet sekmede bulunan adres kısmını kopyalayıp bir yere kaydedin ve ihtiyacınız olduğunda kullanın.

Umarım faydalı olmuştur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim