Wordpress AdSense Eklentisi: Wordpress Reklam Ekleme

Wordpress AdSense Eklentisi: Wordpress Reklam Ekleme
Wordpress AdSense Eklentisi: Wordpress Reklam Ekleme

Wordpress reklam ekleme işlemi yapmak istiyorsunuz fakat bu işlerde yeni misiniz? İşte tam size göre bir kolaylık olan Wordpress AdSense eklentisi ile sadece kurarak sitenize reklam ekleyebilirsiniz. Nasıl mı? AdSense Wordpress için tüm reklam yayıncılarına kolaylık olması adına Google Site Kit adında bir eklenti sunuyor. Bu eklenti sayesinde reklamları AdSense sitenize otomatik olarak kendi ekliyor. Hem de bu sayede Wordpress AdSense reklam yerleşimi sıkıntısı yaşamıyorsunuz.


Wordpress, sizlere kullanım bakımından büyük fırsatlar sunun bir altyapıya sahip. Bunları de eklentiler ile çok rahat yapabiliyorsunuz. Kod bilmeseniz de eklenti kurarak birçok işlemi yapmanız mümkün. Wordpress AdSense eklemek için Google Site Kit eklentisini kurmanız yeterli olacak.


Google Site Kit, sizlere AdSense ile bağlantı kurmanızın yanı sıra, pagespeed, arama konsolu, analytics gibi şeyleri de panelinize entegre ediyor. Bu sayede sitenizin ne durumda olduğunu da kolayca takip edebiliyorsunuz.


İlgili Konular = Wordpress Ads.txt Dosyası Nasıl, Nereye Eklenir?


Wordpress Google Site Kit Eklentisi Nasıl Kurulur?

  • İlk olarak Wordpress panelinize giriş yapın.
  • Sol tarafta yer alan menüden 'Eklentiler' seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada, üst kısımda bulunan 'Yeni Ekle' butonuna tıklayın.
  • Orada arama bölümüne 'Google Site Kit' yazın.
  • Karşınıza 'Site Kit by Google' eklentisi çıkacak. Oradan 'Şimdi Kur' diyoruz.
  • Eklenti kurulduktan sonra, 'Etkinleştir' diyerek eklentiyi panelimizde aktifleştirmiş oluyor.
  • Eklenti aktifleştikten sonra panelinizde sol tarafta bulunan menüde Google simgeli 'Site Kit' yazısının üzerine gelin ve 'AdSense' seçeneğine tıklayın.
  • Daha sonra, 'Bağlantı Hizmeti' seçeneğine tıklayın ve sitenizi AdSense'e bağlamak için adımları izleyin.
  • Son olarak size iki seçenek verilecek. Bu seçenekler biri, 'Otomatik Reklam Ayarları' seçeneği olacak. Ona tıklayarak siteniz için otomatik reklam yerleşimine izin verin ve gerekli ayarları düzenleyin.
  • Diğer seçenek ise, 'AdSense Site Hazır' seçeneği. Bunun kontrolünü AdSense panelinizde yer alan 'Siteler' bölümünden yapacaksınız. Eğer siteniz için ne zaman reklam gösterimi için hazır olarak gösterilirse Wordpress panelinizden Site Kit'in AdSense bölümüne girip "Kurulumu Bitir' diyerek işlemi gerçekleştirebilirsiniz.


Evet arkadaşlar bu konumuzda sizlere Wordpress AdSense Eklentisi olan Google Site Kit nasıl kurulur? sorusunun cevabını anlattık. AdSense reklam yerleşimi ile ben uğraşamam diyorsanız ve bu işte yeniyseniz, Site Kit'i sitenie kurarak işlemlerinizi kolayca halledebilirsiniz. Tek yapmanız gereken adımları izlemek ve AdSense sitenizi onaylayıp 'Hazır' yazana kadar beklemek olacak.


İlgili Konular

1- Wordpress Menü Ekleme: Adım Adım Wordpress Menü Oluşturma

2- WordPress Kurulumu: 10 Adımda FTP ile Wordpress Kurma

3- Resimdeki Yazıları Metne Çevirme Siteleri: Resimden Yazı Alma


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim