Wordpress Sunucu Meşgul Hatası Sorunu ve Çözümü

Wordpress Sunucu Meşgul Hatası Sorunu ve Çözümü
Wordpress Sunucu Meşgul Hatası Sorunu ve Çözümü

Wordpress yeni kullanmaya başlayanların muhtemelen başına gelen olaylardan bir tanesi de 'Wordpress Sunucu Meşgul Hatası' oluyor. Özellikle son zamanlarda bu konu üzerinde çok araştırma yapılıyor. Genelde bu hatayı 'Resim Yüklerken' alıyor olacaksınız. O nedenle bu hatayı alanlar için Wordpress sunucu meşgul hatası çözümü ne olduğunu birlikte görelim.


Bir konu yazdınız, etiketini girdiniz, kategori seçtiniz, neredeyse her şey tamam derken en son resim yükleme işlemi kaldı. Tam resmi yüklerken karşınıza, "Sunucunun meşgul olması veya yeterli kaynağa sahip olmaması nedeniyle görüntünün işlenmesi başarısız oldu. Daha küçük bir görsel yüklemenin yardımı olabilir. Önerilen en yüksek boyut 2.500 pikseldir." bu şekilde bir yazı içeren hata alıyorsunuz. Bu nedenle de resim yükleyemediniz. Gelin şimdi Wordpress resim yüklerken sunucu meşgul hatası çözümü ne olduğunu öğrenelim.


Wordpress Resim Yüklerken Sunucu Meşgul Hatası Çözümü

Aslında bu sorunun çözümü çok basit. Duyduğunuz zaman, yok artık bu kadar basit miydi bile diyeceksiniz. Bazen makale yazarken 2 saat, bazen 5 saat bazen de 10 saat uğraştığımız zamanlar oluyor. Hatta bazen yarım saatte yazacağımız makaleyi, yemek molası falan gibi araya giren durumlardan dolayı 4-5 saate yazdığımız zamanlarda oluyor. İşte bu esnada elbette ki yazı editörümüzdeki yazıyı kaydetmiyor, olduğu gibi açık bırakıyoruz.


İlginizi Çekebilir = Resimdeki Yazıları Metne Çevirme Siteleri: Resimden Yazı Alma


Bu sebepten dolayı da sunucu hatası alabiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey, 'Taslağı Kaydet' demek olacak. Daha sonra yazının içinden çıkıp panelinize gelin ve F5 ile sayfayı yenilen. Şimdi resim yüklemek istediğiniz makalenin içine tekrar giriş yapıp, resim yükleme işlemini yeniden deneyin. Yüzde 99 bu sorun çözülecektir. Eğer ki sorununuz hala devam ediyorsa, sunucu ve sitenizin güncellemelerini kontrol etmeniz gerekecek. Onu nasıl yapacağız derseniz, ilerleyen konularımıza onu da detaylı olarak sitemiz içerisinde paylaşacağız.


Bu konumuzda sizlere Wordpress resim yüklerken sunucu meşgul hatası ve çözümü hakkında kısaca bilgi vermeye çalıştık.


İlgili Konular

1- Wordpress AdSense Eklentisi: Wordpress Reklam Ekleme

2- Wordpress Ads.txt Dosyası Nasıl, Nereye Eklenir?

3- Wordpress Menü Ekleme: Adım Adım Wordpress Menü Oluşturma


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim