Ağlayan Çocuk Karşısında Anne Babalar Ne Yapmalı?

ağlayan çocuk

Ağlayan Çocuk Karşısında Anne Babalar Ne Yapmalı?

Çocukların en büyük silahlarından biri olan ağlamak anne babaları zor durumda bırakıyor. Çocuk isteğini yerine getirtmek için elinden gelen her şeyi yaparken, anne babaların ağlayan bir çocuk karşısında ne yapmalarını gerektiğini bilmemeleri işleri daha zor bir hale sokabiliyor.

Bu durum aslında çocuğa çok önemli bir şeyi öğretmektedir. Çocuk artık ağlayarak her istediğini elde edebileceğini öğrenmiştir. Bundan sonraki tüm isteklerini ağlayarak size yaptıracaktır.

Ağlayan bir çocuğa nasıl yaklaşılmalı?

Bir eğitmen olarak sürekli ağlayarak bir şeyler elde etmek isteyen çocuklara şu şekilde yaklaşmanızı tavsiye ederim. Çocuğu boş bir odaya koyup uzun süre ağlaması sağlanmalıdır. Kesinlikle çocuğun ağlamasına kulak asılmamalıdır. Çocuk ilk başlarda ağlama davranışını arttıracaktır. İlerleyen zamanlarda ağlama davranışını bitirecektir. Çünkü artık çocuk ağlayarak bir şeyler elde edemeyeceğini öğrenmiştir.

Çocuk terbiyesinde etki ve tepki çok önemlidir.

Çocuğun bir davranışına gösterdiğiniz tepki diğer davranışlarına da yansıyacaktır. Bu yüzden çocuğa ve ağlamasına kesinlikle prim vermemelisiniz. Çocuğun bu olumsuz tutumu gelip geçici bir durumdur. Bu durumun bir an önce geçmesi için mutlaka ağlamalarına kulak asmamak gerekir.

Çocuk ağlayarak isteme davranışını evde devam ettirirken okulda bu davranıştan vazgeçebilir. Yanı çocuk adamına göre muamele yapabilir. Bu yüzden verdiğiniz tepkiler alacağınız tepkilere işaret olabilir. Bugün birçok anne ve baba çocuğunun acı çekmemesi için ağlama davranışından sonra çocuğun isteğini yerine getirmektedir. Böyle yaparak çocuğuna ve kendine zarar vermektedir. Çocuk terbiyesi ilkesine göre kesinlikle çocukların ağlamalarına kulak asmamak gerektiği söylenir. Çocuğun davranışına şekil vermek, terbiyesini tam vermek istiyorsanız mutlaka bu kurallara uymalısınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim