Başarılı Blogun Sırları | 4 Bilinmeyen Sır

 

Başarılı Blogun Sırları
Herkes blog yazarı olabilir ancak başarılı blogun sırları öğrenilmeden blog yazarı olmanın sonuçları blog yazarlığını bırakmak bile olabilir. 

 

Blog yazarı olmadan veya blog yazmaya başladığınızda aklınıza bazı sorular takılabilir. Her blog başarılı olabilir mi? Başarılı blogun sırları nelerdir? Başarılı blog oluşturmak için ne kadar zaman gerekir? Blog açıldıktan sonra ne zaman gelir getirmeye başlar? gibi sorular aklınızı karıştırıyorsa cevapları sizin için sunmaktayız. 

 

Başarılı blogun bilinmeyen 5 sırrını paylaşıyoruz! Mutlaka bilmeniz gereken sırlar...

 

 

Başarılı Blogun Sırları

 

Başarılı blogun sırları konusunu diğer başlıklardan farklı işlenecek ve teknik konularda fikirler verilecek. Blog yazarlarının açıklamadığı yada açıklamanın akla gelmediği hususlarda bilgiler verilecek. 


Blog yazmaya başlamadan önce blog nedir sorusuna yanıt arayacağız. Web sitesi ile blogun farklarını öğrendikten ve blog yazmanın sadece kişisel bloglardan oluşmadığını belirtmekte fayda görmekteyim. 

 

Blogger ile blog açmaya karar verdiyseniz blog nasıl açılır öğrenmenin zamanı geldi!



WordPress Mi Blogger Mı?


Blog yazmaya başlamadan önce karar blogun altyapısına karar verilmelidir. Wordpress mi yoksa blogger mı kullanılmalıdır? Internetten En İş blogu olarak blogger altyapısını kullanıyor olsak da projeniz bir blogdan daha fazlası olmasıysa mutlaka WordPress kullanılmalıdır. 



Tema Seçimi


Başarılı blogun sırları arasında yer alan diğer husus ise tema seçimidir. Tema seçimi yaparken kullanıcıya uygun, karmaşık olmayan ve güzel görünen tema seçimi yapılmalıdır demekten öte para kazanmaya başladığınızda kazancınızı taçlandıracak tema seçimi yapmak daha önemlidir!


Tema seçimi yaparken reklam yerleşimine ve ziyaretçilerin reklamları tıklamasına ikna edici tema seçimi yapmak önemlidir. Burada önemli olan seçilen temanın reklam yerleşimine uygun seçilmesidir. Ayrıca, reklamlarla da bir bütün olarak görünmesi sağlanmalıdır. 



İçerik ve Kelime Analizi


Başarılı blogun sırlarını açıklarken içeriğe değinmeden geçilemeyecektir. İçerik oluştururken genellikle minimum 300-500 kelime yada 1000 kelime olmalıdır gibi ifadeler duyabilirsiniz. Bize göre içerik oluşturulurken yeterince kelime ile içerik oluşturulmalıdır, 100 kelime yeterliyse 100 kelimelik de olabilecektir. 


İçerik oluştururken asıl önemli olansa kelime analizidir. Doğru kelimeler ile başlık ve meta etiketi oluşturmanın yanında doğru anahtar kelimeler ile içeriğin oluşturulması ile başarı gelecektir. Kelime analizi yapılarak hazırlanmayan içerikler Google'dan organik hit alması neredeyse imkansızdır. Kelime analizi yapılmamış yüzlerce makale hazırlanabilir fakat başarı elde edilemez. 


Popüler bloglar kelime analizi yaparak içerikler oluşturmakta ve doğru kelimeler ile organik ziyaretçi elde etmektedir. 



Adsense Onayı


Blogdan para kazanmanın en basit yolu şüphesiz ki Google Adsense reklamlarıdır. Google Adsense onayı almak için yapılması gereken onlarca liste bulunabilir. Bunları unutun! Google Adsense onayı için ziyaretçi odaklı blog oluşturmak yeterli olacaktır. Siz ziyaretçi olsanız blogunuzu ziyaret eder miydiniz? sorusuna evet! diyorsanız Adsense onayı almak kolay olacaktır. 


Yine de Adsense onayı için farklı yöntemler de bulunmaktadır. Google Adsense başvuru onay yöntemi bunlardan birtanesidir ve binlerce liralık piyasanın ücretsiz rehberidir. Bizzat tarafımca denenmiş ve birçok onay alınmış yöntemdir. 

 

 

Reklam Yerleşimi


Blogunuzdan gelir elde etmeyi hepimiz isteyeceğiz! Maksimum verimlilik için yerleştirilen reklamların tıklanma oranı ( TO ) mutlaka %5'in üzerinde olmalıdır. Reklam yerleşimi şu yada bu şekilde olmalıdır demek doğru yaklaşım olmamaktadır. Her sitenin reklam düzeni farklı olabilecektir. Genellikle önerilen yazı içi reklamlar olmaktadır. 


Reklam yerleşimi yapılırken site sahibi tarafından yapılan değişiklikler dikkatlice izlenmelidir. Yapılan reklam alanı değişikliği en az 2 ay süre ile test edilmeli ve TO düşüşü yaşanmışsa hata yapılmış demektir. Tıklanma oranı %5'in üzerine çıkana kadar değişiklikler yapılmaya devam edilmelidir. 


Bazı bloglar %10 tıklanma oranına sahip olabilmektedir. Özellikle niş konularda %10 tıklanma oranına ulaşmak hayal değildir.



Başarılı blogun sırları hususunda bilinmeyen 5 sırdan bahsedildi. Bildiğiniz blogger olma yöntemlerine 5 farklı bakış açısıyla tekrar değerlendirmeniz başarı yolunda atacağınız emin adımlar olacaktır.

 

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim