Blogger Günlüğü #2

 

Blogger Günlüğü #2
Blogger günlüğü serisinin 2. olan Blogger Günlüğü #2 ile karşınızdayım. Internettenekis.com bloguna dair güncel bilgiler ve karşılaşılan sorunlar.

 

 

Blogger Günlüğü #2

 

Blogger Günlüğü serisinin 1. yazısını 21.01.2021 tarihinde yazdım ve her ay düzenli yazmayı planlamıştım fakat bazı sorunlardan dolayı 2. seriyi bugün yayınlayabiliyorum. Internettenekis.com üzerinde gerçekleştirdiğim değişiklikler, güncellemeler, yaşadığım sorunlar ve çözüm arayışlarım konusunda bilgiler vereceğim. Blogger yazarlığında attığım adımlardan bahsedeceğim. 

 

Geçtiğimiz ay için blogger günlüğü yayınlayamadığım için 2 aylık süreç ile ilgili bilgiler vermek istiyorum. 

 

2 aylık süre içerisinde 9 adet makale yayınlayabildim. Bir önceki ay 56 makale yayınladığımı göz önüne alırsak 2 aylık süre için oldukça az gibi düşünebilirsiniz. Yeni makaleler hazırlayamamamın iki sebebi bulunmaktadır;

 

 

Nedir.Me

 

Blog yazarlığına devam ederken 2. bir blog açma isteğim oluştu ve yayın hayatına başladı. Blog yazarlığından çok " nedir? " sorusuna yanıt arayan tarzda site oluşturmak istedim ve aklıma gelen, merak ettiğim, bir başkasının da merak edebileceği konularda yazılar hazırlamaktayım. 

 

Nedir.me sitesini kurmak için oldukça fazla efor harcadığımı söyleyebilirim. Elbette, bu durum blog yazarlığına ara vermeme kesin gerekçe oluşturamayacaktır. 

 

 

Adsense Onayı

 

Blogumda Google Adsense onayı almak için yapılması gerekenleri de anlatmaktayım fakat daha hızlı onay almanın bazı yöntemleri olduğunu keşfettim ve hem kendime ait olan 2 blogda hem de farklı kişilere ait bloglarde denedim ve başarılı oldum. Google Adsense Başvuru Onay Yöntemi isimli yazımda detayları ve incelikleriyle yöntemden bahsettim.  Yöntemi uygulayabilmek için bazı zorunluluklar bulunmakta ve bu süreçte de alan adını farklı DNS adreslerine yönlendirmem gerekti. Bu sebeple de blogda yazı yayımlayamadım. 

 


Blogger Adsense Onayı Alamaz Mı?

 

Google Adsense başvuru onay yöntemi konumu yayınladıktan sonra birkaç kişiden mail de aldım. " Blogger Adsense onayı alamaz mı? " diye. Onay alabilir! Her web sitesi onay alabilir. Er yada geç her site politikalara uygun hale geldiğinde onay alacaktır. Fakat, Blogger da hazırladığınız sayfalar haricinde index alınabilecek içeriğin olmaması sebebiyle uzun süre beklemeniz gerekebilecektir. Blogger kullanıcıları Adsense onayı almak için başvuru yaptığında 1-3 ay arası beklemeleri gerekebilmekte. Bunun sebebi de, index sayısının yeterli sayıya ulaşması için red vermeden önce tanınan süreden ileri gelmektedir. Bu süreci sancısız atlatmak için yukarıda da bahsettiğim gibi farklı yöntemler uygulamaktayız. (Daha önce birçok kişi tarafından uygulanmış, ben sadece yeni keşfettim) 

 

Elbette, yöntem her zaman istediğimiz sonucu vermeyebiliyor. Bunun sebebini de tam anlamış değilim. Onay alamayan birkaç site de yok değil!

 

 

Reklam Yerleşimi

 

Google Adsense onayı geldiğinde " hemen reklam vermeliyim! " demedim. Gerekli organik hite ulaşılması gerekmektedir. Aksi halde, geçici de olsa hesabın durdurulması yada kalıcı olarak banlanması söz konusu olabilmektedir. Yeterli denecek düzeyde tekil hit almaya başladığım için hem nedir.me adresinde hem de blogumda reklam yayınlamaya başladım. 

 

Blogger için en uygun olabilecek reklam alanlarını deneme yanılma yöntemiyle bulmak gerekiyor olsa da genel geçer olan alanlara reklam yerleşimlerini gerçekleştirdim. 

 

Her site için farklılık göstermesinin yanında en çok tık alan alanlar header alanı ve yazı içi reklam alanları olması sebebiyle ziyaretçiyi sıkmayacak ve blogdan soğutmayacak düzeyde reklam yerleşimi yaptım. 

 

Reklam yerleşimlerini nasıl yapılacağını yakın zamanda paylaşacağım. 

 

 

Blogger Hedefleri

 

Blogger Günlüğü #1 yazımda kısa , orta ve uzun vadeli hedeflerden bahsetmiştim. Ortaya koyduğum hedefleri öncelikle tekrar hatırlayalım,


Blogger Hedefleri


Blogger hedeflerinde 22.03.2021 tarihine kadar 2 farklı hedef ortaya koymuştuk. Google Adsense onayını alındı ve reklamlar yayınlandı fakat günlük 200 tekil hit hedefine şu an için ulaşılamadı. Bunun sebebi ise, Google Adsense onayı için uyguladığımız yöntem sebebiyle hali hazırda Google tarafından index almış tüm URL'ler kaldırıldı ve yeniden index alması için 15 gün önce tekrar açıldı. Sonuç olarak, Google'da index alınan ve bazı anahtar kelimelerde 1. sayfada yer aldığımız sayfalar geri sıralara düştü. Yakın zamanda tekrar arzu ettiğimiz yerlere gelecektir. 


Haziran ayına kadar elde etmek istediğimiz hedef doğrultusunda ilerlemeye devam ediliyor.



Makale Başlıkları


İlerleyen süreçte yayınlamayı düşündüğüm başlıkları ve tarihlerin paylaşılması da planlandı fakat hayata geçirilemedi. Bir sonrali Blogger Günlüğü'nde umarım hayata geçirebilirim,


Sağlıcakla kalın...


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim