Blogger Olmak

 

Blogger Olmak
Blog yazarı olmak yani blogger olmak için ihtiyaçlar blogger olmak için gerekli altyapı ve birkaç dakikada blogger olmanın yolları.

 

Bir fikriniz var ve blog yazmak istiyorsunuz fikrinizin değerli olduğunu düşünüp blogger olmak istiyorsunuz ancak ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? Blogger olmak için ihtiyaçlarınızın neler olduğunu, blogger olmak için gerekli altyapı ve blogger olmak için adım adım ihtiyaçlarınız.

 

Blogger Olmak

 

Web sitesi açmak isteyenlerin ilk aklına gelen site blog sitesi olacaktır ve bir blogger olmak isteyecektir. Her yaştan insana hitap eden blog yazarlığı ile hem fikrinizi paylaşabilecek hem de blogger olarak para kazanabileceksiniz. 

 

Direk konuya başlamak istiyorum. Blogger olmak istiyorsanız birçok farklı platform kullanabileceğiniz gibi en popüler olan iki blog sisteminden bahsedeceğim. WordPress ve Blogger. Her ikisini de duymamış olabilirsiniz ancak blogger olmak istiyorsanız mutlaka bunlardan birisini tercih etmelisiniz. 

 

Blogger mı wordpress mi sorusuna gelince, her iki sistemin de kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Blogger olmak için iki sistemden birisini tercih etmenizi önermekle birlikte hangisini tercih edeceniz blog projeniz ile ilgilidir ve seçim size aittir. 

 

 

Nasıl Blogger Olunur?

 

Blogger olmaya karar verdiyseniz iki farklı seçeneğiniz olduğundan bahsedildi. Eğer Blogger altyapısını kullanarak blogger olmak istiyorsanız Blogger Kurulumu rehberi ile 3 dakika içerisinde blogger olabilirsiniz! 

 

Rehber içerisinde blogger olmak için gerekli tüm bilgiler yer almaktadır. Neden bloggerı tercih etmeniz gerektiği , blogger nasıl açılır ,  temel ayarlar nasıl yapılır , tema nasıl kurulur , ssl kurulumu nasıl yapılır , kategori oluşturma , site haritası oluşturma , robots.txt dosyası , yedekleme ve sosyal medya hesaplarına ait tüm bilgiler detaylıca yer almaktadır. 

 

 

Blog Yazarı Nasıl Olunur?

 

Blog sitesinin kurulumu tamamlandığına göre artık blog yazarlığına adım atarak blogger olunabilir. Blogger olmak için blog yazıları hazırlanmalıdır ve gelişi güzel yada tekdüze konulardan ziyade her işin bir kuralı olduğu gibi blog yazarlığının da belirli kuralları bulunmaktadır. Blog yazarlığı hakkında detaylı bilgiler edinilmeli ve blog sitesinde uygulanmalıdır. 

 

 

Blogdan Para Kazanma

 

Blogger olmak istemenizin bir sebebi de blogdan para kazanmak olabilecektir. Blogdan para kazanmanın birçok yolun bulunmaktadır. Blogunuzda Google Adsense reklamları yayınlayabilir yada kendi reklamlarınızı alabilirsiniz. Ürün tanıtımı yaparak kazanç sağlayabilir ve satış ortaklığı yapabilirsiniz. Blogunuz üzerinden backlink satışı bile yapabilirsiniz. Yani, blogger olduktan sonra kazanç yolu birçok olacaktır.  

 

Bugün harekete geçmek için en iyi gün hemen blogger olmak için harekete geç ve blogunu aç. Unutma, ertelediğin hayallerin hiçbir zaman gerçek olmazlar. 

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim