Freedos Nedir? Ne İşe Yarar?


Bilgisayarda Freedos İşletim Sistemi Ne Anlama Gelir?

Bilgisayar satın almak istediğiniz esnada karşılaşacağınız terimlerden birisi ise freedos ibaresidir. Peki freedos nedir? ve freedos donanımda mı oluyor ya da yazılımda mı? İşletim sistemi olarak belirtilen freedos tam olarak nedir? Freedos bilgisayar aldığınız da karşılaşacağınız durum tam olarak nedir? İşte merak ettiğiniz o tüm soruların cevabı;

Bilgisayar satın alırken belirtilen freedos işletim sistemi aslında satılan bilgisayarın işletim sistemi olmadığını belirtir. Yanı aldığınız bilgisayarın içerisine herhangi Windows, Linux, Ubuntu vb. işletim sistemi bulunmadan direk satıldığı halidir. Masaüstü bilgisayar ya da notebook satın alırken dikkat etmeniz gereken freedos, eğer işletim sistemi kurmada acemi iseniz bilgisayarı ilk açtığınızda sizi biraz telaşlandırabilir.

Freedos Nedir ve Ne İşe Yarar?

Masaüstü bilgisayarlar ya da notebook yani diz üstü bilgisayarlar satışı yapılırken bazen işletim sistemleri yüklü olmadan freedos ibaresi ile satılmaktadır. İşletim sisteminin bulunmadığı belirtilirken ise yok yerine akıl karışıklığı olmaması ve kullanıcıların yanlış anlama potansiyelini düşürmek için freedos olarak adlandırılır. Freedos yazan bilgisayar satın aldıysanız gelen bilgisayarda işletim sistemi olmayacağı için içerisine bir işletim sistemi satın almanız ve kurmanız gerekecek. İlk aldığında bilgisayarınızın bir tepki vermemesine endişe etmenize gerek yoktur. Çünkü işletim sistemi olmayan bir bilgisayarı kullanamazsınız. Windows, Linux, Ubuntu vb. gibi kullanmak istediğiniz işletim sistemini kendiniz kurmalı ve ya teknik destek alarak bir servise kurdurmalısınız.

Freedos Avantajları Nelerdir?

Bilgisayar kullanmak için ilk olarak kurulu bir işletim sistemi gereklidir. Ucuz bilgisayar satın almak için geliştirilen bu yöntemde firmalar bilgisayar fiyatlarını aşağıya çekmek için işletim sistemi kurulmamış hallerini satarlar. Bu da sizlerin potansiyel olarak daha ucuz bilgisayar almanızı sağlar. İşletim sistemi yüklü bilgisayarlara bakarak bu fiyat farklarını kolaylıkla fark edebilirsiniz. Freedos bilgisayar alınır mı? Sorusunun cevabı tabi ki evet. Neden alınmasın aslında ucuz bilgisayar ya da notebook almanızı sağlayan bu yöntem kullanıcıların yararınadır. Freedos bilgisayarların diğer satılan bilgisayarlardan farkları yoktur. Yani daha kötü değildir ya da iyi değildir. Sadece içerisinde işletim sistemi yoktur. Yapmanız gereken sadece bir format attırmak ve driverları kurup gönül rahatlığıyla kullanmak.

Kaynak: hacoos.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim