Google Adsense Başvuru Onay Yöntemi

 

Google Adsense Başvuru Onay Yöntemi

Google Adsense başvuru onay süreci uzun ve sancılı olabilmektedir fakat Google Adsense başvuru onay yöntemi ile süreci hızlandırmak mümkün olabilmektedir.

 

Blog yada herhangi bir web sitesi yöneticisi verdiği emeğin karşılığını almak isteyecek ve kazançlı reklam getirisi olan Google Adsense onayı almak isteyecektir. Blog sitelerinin ve özellikle blogger sitelerinin yaşadığı sorun ise Google Adsense başvurularına geç yanıt verilmesi sorunudur. Hatta bazen aylarca yanıt gelmediği de olmaktadır. 

 

Google Adsense başvuru onay yöntemi ile süreci hızlandırmak mümkün olmakla birlikte etkili yöntem olması sebebiyle neredeyse %100 onay almanız da mümkün olmaktadır. 

 

 

Google Adsense Başvuru Onay Yöntemi Nedir?

 

Birçok kişi tarafından kullanılan ve günümüzde işe yarayan bizzat kendimin de uyguladığı yöntem olan Google Adsense başvuru onay yöntemini adım adım anlatmaya çalışacağım

 

Birçok kişi tarafından kullanılan demişken Google Adsense onay hizmeti veren kişiler tarafından da kullanıldığını söylemeden edemeyeceğim. 

 

Google Adsense başvuru onay yöntemini uygulamadan önce bahsetmek istediğim birkaç husus bulunmakta. Uygulayacağımız yöntem ile 1 günlük alan adlarının bile onay alması mümkün olmaktadır. Onun haricinde, aylarca emek verilmiş ve ziyaretçi sayısı artmış sitelere uygulamak anlamlı olmamaktadır çünkü sitelerin indexlerini silme işlemi yapmamız sebebiyle ziyaretçi kaybı yaşanabilecektir. Index kaybına rağmen onay almak istiyorum diyorsanız yöntemi deneyebilirsiniz. 

 

Hali hazırda başvuru yapmışsanız 20 gün gibi bir süre onay için beklemenizi önermekteyim. 20. günün sonunda hala daha " Hazır Hale Getiriliyor " yazısını görüyorsanız başvurunuzu iptal edebilir ve Google Adsense başvuru onay yöntemi ile onay almayı deneyebilirsiniz. Çünkü, muhtemelen ya cevap gelmeyecek yada red yanıtı gelecektir. Elbette, küçük ihtimal olsa da onay da gelebilecektir. 

 

 

Nasıl Google Adsense Onayı Alacağım?

 

Birazdan adım adım işlem basamaklarını anlatacağım. Detaylıca anlatacak ve resimlerle destekleyeceğim. İhtiyacınız olan dosya ve içerikler konusunda da bilgiler vereceğim.

 

Yine de işlem basamaklarını anlamadım, ben yapamam! diyorsanız bu hususta da yardımcı olabilirim. İşlem basamaklarını sizin için tamamlamakta ve onay sonrası 150 TL işlem bedeli talep etmekteyim. Unutmayınız, onay öncesi ücret talep etmemekteyim! İletişime geçerek detaylar hakkında görüşebiliriz. 

 

 

Google Adsense Başvuru Onaylatma İşlem Basamakları Nelerdir?

 

Google Adsense onayı almak için başvuru yapmadan önce uygulamanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır. 

 

Alan Adı ve Hosting

 

Adsense onayı almak için alan adına ve hosting hizmetine ihtiyacımız bulunmaktadır. Hali hazırda blog yada web siteniz için kullandığınız alan adınız varsa kullanabilirsiniz. Alan adınız yoksa yoncu.com üzerinden alan adı sorgulayabilir ve uygun fiyata tescil edebilirsiniz. Elbette, farklı firmalar üzerinden de alan adı tescili yapabilirsiniz. Benzer şekilde yoncu.com üzerinden 1 aylık linux hosting himeti de alabilirsiniz. Diğer hosting firmaları ile de çalışabilirsiniz.

 

 

URL Kaldırma

 

Eğer, Adsense onayı almak istediğimiz alan adı üzerinde daha önceden kurulmuş bir site varsa mevcut index'lerini kaldırmamız gerekmektedir. Alan adına ait indexlere Google üzerinden site:internettenekis.com gibi kendi site adınızı girerek arama yapabilir ve index'lerinizi görebilirsiniz. 

 

Indexleriniz varsa URL kaldırma yöntemi ile tüm URL'leri tek tek kaldırmamız gerekmektedir. Bu işlem için Google Search Console'u kullanacağız. Google Search Console hakkında bilginiz yoksa Google Search Console Kayıt konusuna gözatabilir ve kayıt olabilirsiniz. 

 

Google Search Console'a giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menülerden URL Kaldırma seçeneğine giriş yapın ve " Yeni İstek " butonuna tıklayarak index almış URL adreslerini tek tek kaldırın.

 

 

URL Kaldırma



Alan Adı Yönlendirme

 

Almış olduğumuz alan adı ve hosting hizmetinin ikisi de yoncu.com firmasından ise herhangi bir işlem yapmanıza gerek bulunmamaktadır. Farklı firmalardan alan adı ve hosting hizmeti almışsanız alan adı yönetim panelinden hosting firmanızın sunucusuna DNS yönlendirmesi yapmanız gerekmektedir. Her firmanın yönetim paneli farklı olması sebebiyle işlemi anlatamıyorum, gerekli desteği alan adı ve hosting firmanızdan alabilirsiniz. 

 

 

MyBB Kurulumu

 

MyBB forum sistemi kurulumunu geleneksek yöntemler ile yapılmıyor. Hosting firmaları CMS kurulumu için hazır sistemler sunmaktadır. cPanel üzerinden yada hosting yönetim paneli üzerinden ulaşmak mümkündür. Kurulum panelleri Türkçe'dir ve kolaylıkla kurulum yapılabilir.

 

 

Responsive Tema Kurulumu

 

Default olarak MyBB forumu temasıyla birlikte gelmektedir fakat responsive yani mobil uyumlu değildir. Bu da Adsense onay sürecini etkilemektedir. NavyBlue isimli responsive tema indirilmeli ve kurulumu yapılmalıdır. 

 

Tema kurulumundan sonra logo yerleşimi mutlaka yapılmalı ve unutulmamalıdır.

 

 

Hakkımızda, İletişim ve Gizlilik Politikası Sayfaları

 

Hakkımızda ve Gizlilik Politikaları sayfaları oluşturulurken dikkat edilmesi gereken husus özgün olmasıdır. Kopyala-yapıştır yaparak özellikle gizlilik politikaları sayfası oluşturulmamalıdır. Gizlilik politikası içeriğinde " çerezler " alanının olmasına dikkat edilmelidir. Sitemizin Gizlilik Politikası incelenebilir.

 

İletişim sayfasında sadece iletişim formu yeterli olmamaktadır mutlaka e-posta adresi de eklenmelidir.

 

 

MyBB Seo Eklentisi

 

MyBB seo eklentisi yüklenmeli ve ilgili ayarlar gerçekleştirilmelidir. Bu aşama biraz karışık gelebilir fakat birkaç deneme yanılma yöntemiyle seo eklentisi kurulabilir. 

 

MyBB seo eklentisi ile URL'ler Google ve kullanıcı dostu haline getirilmekte ve ayrıca sitemap.xml dosyasının otomatik oluşturulması da sağlanmaktadır. 

 

Oluşturulan sitemap.xml dosyası Google Search Console üzerinden gönderilir. Site Haritaları menüsünden site haritası gönderilebilir. 

 

 

Kategori Oluşturma

 

Forum kurulumu ve ilgili ayarlamalar tamamlandı. Artık içerik oluşturmak için kategoriler ve alt kategoriler oluşturmamız gerekmektedir. Forum yönetim paneli ile kolayca kategori ve alt kategori oluşturmak mümkündür. 

 

Kategori oluşturulurken dikkat edilmesi gereken husus en az 5 kategori oluşturulmalı ( en fazla 8 kategori) ve her kategori altına en az 5 alt kategori oluşturulmasıdır. 

 

 

İçerik Oluşturma

 

Kategorileri ve alt kategorileri oluşturduktan sonra her alt kategoriye en az 1 özgün makale girişi yapılmalıdır. Kesinlikle kopya içerik kullanılmamalı ve klavye kullanılarak makaleler hazırlanmalıdır. Makaleler minimum 250 kelime olmalı ve zor olmaması açısından uzun yazıların hazırlanmasına gerek yoktur.

 

Benim önerim ise, daha sonra da kullanabilmeniz için, özgün ve kaliteli içerikler hazırlamanız yönündedir. Hazırladığınız içerikleri adsense onayı aldıktan sonra sitenizde de kullanabilirsiniz. 

 

Her gün 4 özgün makale girişi mutlaka yapılmalı ve atlanmamalıdır. 2. günün sonunda yani 8 makale girişi yapıldıktan sonra Adsense başvurusu yapılabilir. 

 

 

Adsense Başvurusu

 

Google Adsense hesabına giriş yapılır ve Adsense başvurusu yapılır. Verilen kod <head> kodundan hemen sonrasına yerleştirilir. 

 

Başvuru sürecinden sonra günde 4 adet olan makale girişine devam edilmelidir. Toplamda 32 makale olduğunda günde 1 makale girişi yapılarak devam edilir. 

 

 

15 gün içerisinde Adsense onayı gelmiş olmalıdır. Başvurunuza red gelmesi halinde konu altına site adresinizi ve red alma sebebini yazın ve sitenizde eksik olan alanı iletelim ve onay almanıza yardımcı olalım. 

 

 

MyBB İle Nasıl Onay Alınıyor?

 

Adsense başvuru onay yönteminde neden MyBB forum sistemini kullanıyoruz sorusu mutlaka aklınıza gelecektir. Bunu da açıklayarak konuyu sonlandırmak istemekteyim. 

 

MyBB forumunu kullanmak zorunda değiliz. Diğer forum sistemlerini de kullanabilirsiniz. Burada önemli olan nokta site içerisinde index almaya değer içeriğin Google Botu tarafından bulunmasının sağlanmasıdır. Sadece forumun kurulumu ile yüzlerce indexlenebilir içerik oluşmaktadır. Bunlar, ajanda, üyeler, kategoriler, alt kategoriler, portal sayfası, istatistikler gibi sayfalardır. Bu sayede web sitesinin Google Adsense onayı alması için yeterli içeriğinin olduğunun gösterilmesi sağlanmaktadır. 

 

ÖNEMLİ: Google Adsense onay sürecinde Google politikaları gereği sitenin hitinin olması gerekmemektedir. Bu sebeple de 1 günlük alan adına bile onay almak mümkün olmaktadır. 

 

 

Son olarak, Google Adsense onayı alanlar veya red alanlar konuya yorum olarak yazarlarsa konuyu geliştirebilir ve daha faydalı hale getirebiliriz.  

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim