Google News'e Kayıt ve Başvuru

Google news'e nasıl kayıt olurum

Google News'e Kayıt ve Başvuru

Bir çok blogcunun genel sorunu yazdığı konuların Google’da gözükmemesi ve  indexlenmeyen konular yüzünden siteye ulaşım neredeyse imkansız oluyor. Bu yüzden size hızlıca İndex alabileceğiniz ve Web sitenizi hızlıca büyütü bilme imkanı sağlayan “ Google News “ özelliğini kısaca anlatacağım.

Google News Nedir?

Google news aslında anlık haber paylaşmayı sağlayan bir kuruluştur. Lakin Google artık o kadar geç konuları indexliyorki hemen hemen herkes Google newse kayıt olup 3-4 gün içerisinde sürekli özgün içerik paylaşımı yaparak, kayıt olmayı deniyor veya hedefliyor. 

Google News’e Nasıl Kayıt Olurum?

Öncelikle Google News’in web master sitesi olan https://publishercenter.google.com sitesine giriş yapıyoruz. Web sitemize kayıtlı olan eposta hesabımız ile kayıt oluyoruz. ( Bu adımları anlatmıyorum çünkü bir bloggersanız zaten bunları kolayca yapabilirsiniz.) Kayıt olduktan sonra yayın ekleme butonuna basıyorsunuz ve sıra sıra ( bakın burası çok önemli) tüm bilgileri DOĞRU bir şekilde dolduruyorsunuz. 

En önemli olan şık ise içerik bölümündeki feedlerinizi doğru bir şekilde yazmak. Eğer yanlış yazarsanız onaylanma süreciniz büyük bir ihtimalle red edilecektir. 

Önemli Not: Url leri girdikten sonra en son şıka geldiğinizde hemen gözükmüyor biraz bekleyin yenile yenile yenile yapın ( bana 3 dakika sonra içeriklerim gözükmüştü ben 3 gün uğraştım, siz bu saçma şey yüzünden uğraşmayın istedim)

Google News Onaylanması Ne Kadar Sürüyor?

Genellikle 3 ile 4 gün arasında Google news sizi onaylıyor. Önemli olan şey bu 3-4 gün içerisinde sürekli özgün içerik paylaşmanız. En az günde 1 tane. Lütfen bunu unutmayın.

Yapamadığınız veya yardımcı olmamı istediğiniz bir şey olursa yorum atabilirsiniz. 

Esenlikler ile kalmanız temennisi ile.

Hoşçakalın. Blog yazılarınızda başarılar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim