Huawei’den Uzun Menzilli Kablosuz Şarj Atağı!

kablosuz şarj

Günümüz şirketleri arasında birçok teknoloji şirketi yeni patentlerin haklarını alarak kendilerini daha üst segmentlere taşıyacak teknolojiler için çok çabalıyor. Teknoloji şirketleri arasında yer alan Huawei, kablosuz şarj teknolojisinde mesafe kuralını ortadan kaldırmayı sağlayacak bir patent aldı.

Şu an yaşantımızda kullandığımız kablosuz şarj teknolojileri, şarj yaparken iki bobin arasında gerçekleşmesinden dolayı bu mesafeler temas etmesi gereken konumlarda yer alırken Huawei yeni aldığı patent ile bunu ortadan kaldırmaya çalışıyor gibi gözüküyor.

CN112564295A yayın numaralı patent, günümüzdeki kablosuz şarj teknolojilerinin aksine mesafeyi oldukça fazla arttıracak imkanları ortaya çıkaracak.

Huawei teknoloji şirketinin almış olduğu yeni patent hayatta gerçek anlamında yer aldığı takdirde bakır, demir vb. alaşımlardan daha yüksek iletkenliğe sahip maddeler ile çalışabilecek. Bu da demek oluyor ki iletkenliği havadan yüksek olan insanlar, toprak, deniz suyu vb. sınıfında bulunan maddeleri alternatif olarak kablosuz uzun menzilli şarj teknolojisinde kullanabilecek.

Örnek vermek gerekirse; şu an da ki teknoloji ile kablosuz şarj yapmak için telefonunuzu kablosuz şarj ünitenizin üzerinde koyarak temas halini sağlamanız gerekiyor. Bu yeni teknoloji patenti hayata geçerse elinizde tuttuğunuz telefonu hiçbir kablosuz şarj ünitesine koymadan çevrenizde yer alan iletken obje veya materyaller ile telefonunuzun kablosuz şarj olmasını sağlayabileceksiniz.

Kablosuz şarja yeni devir açacak olan CN112564295A numaralı patentin hayata geçip geçmeyeceği hakkında henüz net bilgiler yoktur. Ama bu gerçek hayatta göremeyeceğiz demek olmuyor. Belirli bir patent alındı ise bunun üzerinde çalışmalar elbette ki yapılmıştır veya üzerine çalışmalar yapılıyor demektir. Şu an için ilk düşünülen ise Huawei Teknoloji Şirketi’nin yeni nesil bu kablosuz özellikleri ilk olarak akıllı bileklik, akıllı saatler gibi giyilebilir teknolojilere uyarlayacağı. Giyilebilir teknolojilerde iletkenliği sağlamaları ile kolunuzdan akıllı saatinizi çıkarmadan şarj olacağı ve sürekli çıkar tak yapmayacağınız anlamına geliyor. “Siz uyurken saatiniz, bilekliğiniz, telefonunuz şarj oluyor” düşünmesi bile devasa bir teknoloji patenti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim