Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir? Her Derde Deva!

Kantaron otu yağının faydaları

Her Derde Deva Kantaron Yağı Nedir? Kantaron Yağı Faydaları Neler? Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

En şifalı bitkisel yağların başından gelen kantaron yağı, her yerde kolayca ve kendiliğinden yetişebilen bir bitki olan kantaron çiçeğinden elde edilmektedir. Çiçeklerinin iki farklı rengi olduğu için kırmızı ve sarı kantaron olmak üzere ikiye çeşide ayrılır.  Halk arasından bilinen diğer adları; kılıç otu, kan otu ve binbirdelik otudur. Bilimsel araştırmalara konu olmuş ve bilim alanında yararları kabul görmüştür. Sağlık alanında birçok hastalığa karşı bitkisel tedavilerde kullanılan kantaron yağı, haricen ve dâhilen kullanıma da uygundur. Kantaron yağını kolaylıkla bulmak mümkündür. Aktarlarda, eczanelerde ve zincir marketlerde satılabilir fakat en yararlı olanı el yapımı olan doğal kantaron yağıdır. Peki, şifa kaynağı kantaron yağının faydaları nelerdir? Kantaron yağı evde yapılabilir mi?

Kantaron Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Cilt üzerinde oldukça etkilidir; en bilinen ve sık kullanılan alan olan ciltte, hücre yenilenmesini sağlar ve hızlandırır. Yaraların çabuk iyileşmesini ve oldukça az iz kalmasını, hatta iz bırakmadan tedavi etmesi oldukça mümkündür. Cildin nem dengesini, pürüzsüz ve lekesiz bir görüntü elde edilmesini sağlar. Yaş, güneş gibi unsurlarla cilt tonunun bozulduğu ve lekelenme olan ciltlerde kullanılabilir. Yanıklarda etkilidir.
  • Anti bakteriyel özelliği vardır. İltihap oluşmasını engeller.
  • Mantar tedavisinde kullanılır. Ayak mantarında ve deride oluşabilecek mantarlarda kullanılabilir.
  • Sindirim siteminde kullanılabilir. Sindirim sistemi düzenleyici etkisi vardır. İshali keser. Hemoroite iyi gelir. Ancak bir tatlı kaşığından fazla alınmamalıdır ve mutlaka doktora danışılarak kullanılmalıdır.
  • Masaj yağı olarak kullanılabilir. Baş ağrısı, sırt ağrısı, romatizmal ağrılarda ve siyatik ağrılarda kullanılabilir.
  • Sedef hastalığına iyi gelmektedir.
  • Saç sağlığında kullanılabilir. Düzenli kullanımda saç diplerine kepeklenmeyi ve saç kırılmalarını engeller.
  • Sakinleştirici etkisi vardır. Strese karşı etkilidir.

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron yağını evde yapmak oldukça kolaydır. Genellikle yaz aylarında çiçek açan kantaron bitkisinin çiçekleri toplanır. Saplarıyla beraber toplanan çiçekler yıkandıktan sonra biraz kuruması için kenara alınır. Kuruduktan sonra bir kavanozun içine saplarından koparılarak sadece çiçekleri atılır. Bu kısımda metal ve benzeri aletler kullanmadan sadece el ile koparın. Çiçekleri kavanoza aldıktan sonra üzerine saf zeytinyağı dökün ve kavanozun ağzını tülbent yardımı ile güzelce kapatıp 5 gün kadar güneşte bekletin. Daha sonra ağzını iyice hava almayacak şekilde kapattıktan sonra 45 gün kadar daha güneşte bekletmeye devam edin. Bu süre zarfında rengi koyulaşacak ve kıvamı yoğunlaşacaktır. Böylece olduğunu anlayabilirsiniz. Güneş görmeyen karanlık bir alanda oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Çok uzun yıllar bozulmadan kalabilir.

ÖNEMLİ UYARI!

Besin alerjisi olan, kronik bir rahatsızlığı olan ya da düzenli ilaç kullanan kişiler mutlaka doktoruna danışmalıdır. Doktor kontrolü ile kullanmalıdır. Kullanmadan önce mutlaka cildin ufak bir alanında alerjik bir etki yapacak mı diye denenmelidir.

Esenlikler ile kalmanız temennisi ile.

Hoşçakalın. Sağlıcakla kalın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim