Okul Öncesi Eğitim Neden Önemlidir ve Kaç Yaşında Başlanmalıdır?

anasınıfı eğitimi neden önemlidir

Okul Öncesi Eğitim Neden Önemlidir ve Kaç Yaşında Başlanmalıdır?

Anneler tarafından en çok merak edilen konulardan birisidir. Okul öncesi eğitim dönemi yaş aralığı olarak 0-6 yaş kabul edilmektedir. Bebeklik döneminin bittiği 3 yaş sonrası okul öncesi eğitime başlamak için en ideal dönemdir. Bu eğitim dönemi çocuğun karakterinin oluşmaya başladığı kişilik temellerinin atıldığı, fiziksel ve sosyal gelişimin hızlandığı dönemdir.  Sosyalleşme ile birlikte dayanışma, paylaşma, takım oyunculuğu gibi kazanımlar elde edilecektir. Tüm bu nedenlerle okul öncesi dönem çocuğun gelişimi açısından son derece önemlidir.

Okul öncesi eğitimi için doğru kurumu seçmek çok önemlidir.

Çocuğunuzun önce canını sonra geleceğini bu kuruma teslim ettiğinizi kesinlikle unutmayınız. Özellikle ülkemizde bu kurumlarda son zamanlarda yaşanan kazalar anne babaları bir veya iki kez değil kurum seçerken beş kez düşünmeye itmektedir.  Evinize mümkünse çok uzak olmayan kurumlardan araştırmaya başlayın ki eğer anne çalışmıyorsa gün içinde çocuğun yanına uğraması gerektiğinde kısa sürede varabilsin ve servis kullanmanıza gerek kalmasın.

Eğitim kurumunun fiziki şartlarına çok dikkat etmelisiniz.

Sınıfların geniş ve güneş alması çocuğun dünyasının geniş ve aydınlık olmasını sağlayacaktır. Unutmayın ki gün ışığı alan bir sınıftaki çocuklar daha mutlu olacaktır. Sınıflarda ki oyuncak çeşitliliğide bir diğer önemli olan konudur. Çocuk ne kadar fazla oyuncakla oynarsa ince motor kasları ve zihinsel gelişimi o kadar kuvvetli olacaktır. Fakat burada oyuncakların çocuğun yaş seviyesine uygun olması gerekmektedir. Kurumun lavaboları mutlaka çocuklar için uygun tasarlanmış olmalıdır fakat siz yine de gezip görün.  Gözden kaçırmamanız gereken bir diğer faktörde kurumun bahçesidir. Şehirlerde birçok kurum yapay halı ve bitkilerle bahçe oluşturmaktadır. İmkanınız varsa gerçek çimenleri gerçek ağaçları olan bir kurum seçin bırakın çocuğunuz yerde yürüyen bir böcek, ağaca yuva yapmış bir kuş görsün bırakın eline kıymık batsın. Çocuğun hiçbir şeyi tecrübe edemeyeceği bahçede bulunmasındansa üzerini toprağa buladığı bir bahçe çok daha iyi olacaktır buna emin olun. Son olarak kamera ile uzaktan izlenebilen kurumlardan tercih etmeye çalışın.

Kurumun eğitimcilerinin mezuniyet seviyesinin ne olduğunu bilmelisiniz.

Gerçi ne üniversite okumuş eğitimciler biliyoruz ki eğitimci demek bile beni utandırıyor. Burada demek istediğim lise mezunu ve çok genç yaşta stajyer seviyesinde eğitimcileri tercih etmeyin bazı okullarda daha çocuk yaştaki kişilerin eğitim verdiğini görmek beni üzüyor açıkçası. Eğitimciniz ile sohbet edin farklı konular konuşun sadece çocuk hakkında değil eğitimcinizin ne kadar sosyal olduğunu öğrenmeye çalışın. Çünkü sosyal bir insan çok farklı yetilerle donatılmış olur ve emin olun bu özelliğini çocuğunuza geçirecektir.

Her şeyden öte çocuğunuz eğitime başladıktan sonra onunla her gün okulda ne yaptığını konuşun. Onun konuşmalarından birçok şeyi öğreneceksiniz.  Unutmayın ki çocukların karakterinin temeli 6 yaşına kadar atılır oradan sonra değişmesi zordur. İyi bir okul öncesi eğitim çocuğun zeki ve girişken bir birey olmasını sağlayacaktır.

Esenlikler ile kalmanız temennisi ile.

Hoşçakalın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim