Telefonu gece şarjda bırakmak güvenli mi?

Telefonu gece şarjda bırakmak güvenli mi
Telefonu gece şarjda bırakmak güvenli mi
Cep telefonları uzun yıllardan bu yana birçok şekilde dijital değişime uğrayarak günümüze kadar ulaşmış olup hayatlarımızın bir parçası haline gelmiştir. Hayatımızda birçok görevi telefonlar artık üstlenmeye başlayıp aynı zamanda da bizlere birçok konuda yardımcı olmaya devam ediyor.

Cep Telefonunun 24 Saat Boyunca Şarjda Kalması 

Cep telefonları ilk alındığı zamandan itibaren 24 saat boyunca şarjda bırakılması müşteri hizmetleri tarafından her zaman söyleniyor. Telefonun uzun süre kullanılabilmesi ve tam olarak dolması için 24 saat boyunca şarjda kalınması öngörülüyor. İlk alındığı zaman gece veya gündüz fark etmeksizin şarjda kalmasında kullanıcılara herhangi bir sorun ya da güvensizlik yaratmıyor. 

Üreticilerde cep telefonunun 24 saat boyunca şarjda kalmasında herhangi bir sakınca görmüyorlar. Cep telefonunun 24 saat boyunca şarjda kaldığı süre boyunca, telefonun bataryasında herhangi bir şişkinliğe, bataryanın aşırı ısınmasına yol açmıyor.

Cep Telefonlarının Prizde İken Isınması

Telefon şarja takıldığı zaman şarj ve telefonda ısınmaların meydana geldiği son zamanlarda çok görülmüştür. Bunun sebepleri arasında prizde herhangi bir elektrik sorunun olması, prizin kilowatt gücünün telefondan daha fazla olmasını bu sebeplerden sayabiliriz. Bu durumlarda telefonun ısınmasını veya olası bir durumda bataryanın patlamasını önlemek için; telefon şarjda iken telefonun ekranını açık bırakmamak, oyun oynamamak önleyici faktörler arasındadır.

Gece Telefonu Şarjda Bırakmak

Gece uyurken telefonu sabaha kadar prize takmak herhangi bir güvenlik sorunu oluşturmuyor. Bunun sebebi ise cep telefonun %100 olmasından sonra artık telefona enerji sağlanmıyor. Bu durumda telefonda herhangi bir sorun oluşmuyor. Gece telefonu şarjda bırakmak telefon açısından telefona bir zararı olmamasına rağmen sağlık açısından sorunlar yaratabiliyor. 

Bu sorunlardan en önemlisi de ''Radyasyon''. Gece boyunca yattığınız herhangi bir yerde telefon şarj oluyor veya telefonu vücudunuzun yakın bir yerine koyuyor iseniz telefonun etrafa yaydığı enerji dalgalarından dolayı Radyasyona maruz kalmak kaçınılmaz oluyor. Bundan dolayı çoğu doktor ve sağlıkçılar gece uyurken telefonun şarjda bırakılmasını bu anda da aynı yerde yatıp uyulmasını önermiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim