Xiaomi Türkiye Fabrikası Akıllı Telefon Üretimine Resmen Başladı

 Xiaomi, Türkiye'de Akıllı Telefon Üretimine Resmen Başladı

Xiaomi, Türkiye'de akıllı telefon üretimine resmen başladı. Xiaomi'nin İstanbul'daki yeni üretim tesisinin resmi açılışı dün gerçekleşti.


Dünya'nın ve Türkiye'nin popüler telefon markası Xiaomi, bu ayın başlarında test üretimine başlamıştı ancak yeni üretim tesisleri resmi olarak açılmamıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın video mesajla katıldığı Xiaomi Türkiye fabrikasının resmi açılışı dün gerçekleşti.

Xiaomi Türkiye Fabrikası Akıllı Telefon Üretimine Resmen Başladı


Xiaomi Türkiye, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda;


"Dünyadaki herkesin yenilikçi teknolojiler aracılığıyla daha iyi bir yaşam sürmesini sağlamak için durmaksızın çalışarak adil fiyatlarla harika ürünler üretme misyonumuzu devam ettirmek için Salcomp ortaklığıyla açtığımız fabrikamızın ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz."

diyerek fabrika açılışlarını duyurdu.


Xiaomi'nin 14 bin metrekare alana kurulan üretim tesisi, yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine sahip olacak. Fabrikada üretilen telefonlar hem Türkiye hem Avrupa hem de bölgedeki diğer ülkelerde satışa sunulacak.


Mart ayının ortasında Bakan Varank, Xiaomi ve Salcomp ortaklığında kurulan Xiaomi Türkiye fabrikasını ziyaret etmişti. Bakan Varank'ın ziyaretinin olduğu ilk zamanlarda Xiaomi, test sürecinde olduğu için henüz Redmi 9C cihazını ürettiği ortaya çıkmıştı. Xiaomi bu cihaz için seri üretime başladığında ise fiyatlarda düşüşlerin olacağı tahmin ediliyor.


Xiaomi Türkiye ülke müdürü Vincent Chang, açılış için yaptığı bir konuşmada, Türkiye genelindeki Mi Store mağazalarının 2021 sonuna kadar 100'ün üzerine çıkacağını belirtti.


Dün, fabrikanın açılışı ile Xiaomi Türkiye'de akıllı telefon üretimi macerası başladı.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim