YouTube algoritması nasıl işler?

YouTube algoritması nasıl işler
YouTube algoritması nasıl işler
YouTube algoritması nedir?

YouTube Algoritması kanalınız için sizlere bir düzen, problem çözme ve amacınıza yönelik düzenleme ile birlikte istenilen hedefe ulaşmayı sağlayan bir sistemdir.

YouTube algoritması nasıl işler?

Dijital içerik platformu ve sosyalleşmeyi sağlayan Facebook, Twitter, instagram, WhatsApp gibi uygulamalar şirketler tarafından belirli bir düzen içerisinde yürütülür. Uygulamaların gelişmesi ve daha çok kazanç için kullanıcıların ilgi alanlarını öğrenmek ve bunlara göre karşılarına reklam çıkmasını sağlamak amacı ile önlerine sözleşmeler çıkarılır. Bu sözleşmeler kişilerin ne ile ilgilendikleri, hangi konu ve içeriklere zaman ayırdıkları ölçülür. Bu sayede farklı konu başlıkları ile ilgi çekerek sayfalara vs. Benzeri uygulamalara katılım sağlanır. 

Youtube Algoritması da bu sistem ile birlikte hareket eder. Youtube platformu önceki yıllarda kitlenin dikkatini çekmek amacıyla video üzerine dikkat çekici fotoğraflar koyarak tıklanma alıyor ancak içeriğin fotoğraf ile bir bağdaşı bulunmadığı için insanlar hayal kırıklığı yaşıyordu. Bu durum platformu geri plana taşımaya başlamıştı. 2015 yıllarında ise Algoritma değişmeye başladı. Artık izlenme sayısı yerine izlenme süresi videoları ön plana çıkarmaya başladı.

Algoritma ne şekilde katılım sağlar?

Bir kanalın işleyişinin ve katılımın sağlanması için, kanalın tek bir konsept ile devam etmesi, görsel ve anlatımın uyuşması, profil düzeni, başlıkların doğru kullanılması, video da etkileyici ve sürükleyici bir anlatımın sağlanması, istikrar ve hedef kitlesinin değişmemesi abone sayısını ve aratma verilerini artırır. 

Örneğin halkla ilişkiler uzmanları çalıştıkları şirketler için kitleler üzerinde çeşitli gözlemler yaparak veya günümüzde popüler olan online testler ile belirlenen konuları tespit ederek şirketlere katkı sağlarlar. Youtube Algoritması da hedef kitle için önemli rol oynar. Bu sayede amacına ulaşan kanal haline gelir. İnsanların keşfet dünyası bazen ilgi odağı olmadığı halde dikkat çeken etiketler ve başlıklar sayesinde merak uyandırıyor bu durum da etkileşimi artırarak daha fazla kitleye ulaşmayı sağlıyor.

YouTube algoritması düzeni zaman alır mı?

Her dijital platform belli bir uğraş ve zamanın sonunda istediği hedefe ulaşır. Bu tamamen sizin çabanıza ve doğru yolda ilerlemenize bağlı olarak değişir. Gelinen bir evrede istikrar önemli rol oynar. İçerik dışına çıkmadan ve zamanı aynı düzende kullanarak kitlede kalıcılık sağlanır. 

İnsanların günümüzde kullandığı etiket ve başlıklar, görsel, işitsel ve kitlesi doğru belirlenmiş kanalların alt yapısını oluşturması global olarak zihinlerde renkli bir imaj yaratır ve doğru lanse edilir. Bu süreç içerisinde kullanılan teknikler doğru zamanda asıl istenilen potansiyel ve amaca ulaşmayı sağlar. Bu da algoritmanın doğru kullanıldığını gösterir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim