Bitcoin (BTC) Nedir, Nasıl Alınır?


Kripto paralar son yıllarda oldukça popülerleşti. Şu an aralarında en popüler olanı ise Bitcoin (BTC). Peki Bitcoin Nedir, Bitcoin Nasıl Alınır, Bitcoin Nasıl Satılır? Bu yazımızda tüm detaylarıyla sizlere anlatıyoruz.


Bitcoin (BTC) Nedir?

Bitcoin Nedir? sorusu Bitcoin fiyatında yaşanan yükselişle birlikte büyük bir popülarite kazandı. Bitcoin, Satoshi Nakamato mahlaslı kişi yada grup tarafından 2008 yılında ilan edilen ve 2009 yılının Ocak ayında ortaya çıkarılan elektronik bir para birimidir. BTC ise bu para biriminin kısaltması olarak kullanılıyor. Dolar, Euro, Türk Lirası gibi onu kontrol eden bir merkez bankası, resmi kuruluş vs. bulunmaz. 



İlk işlem Nakamato ile Bitcoin'in ilk kullanıcılarından bir şahıs arasında 2009 yılının Ocak ayında gerçekleşti. Bilinen ilk ödeme işlemi ise bir Bitcoin madencisi tarafından 2010 yılında 10.000 Bitcoin karşılığında iki pizza alınmasıyla gerçekleşti. Evet, 10.000 Bitcoin ile iki pizza... 


Bitcoin Nedir,Bitcoin Nasıl Alınır,Bitcoin Nasıl Satılır?



Bitcoin, dünyadaki binlerce bilgisayar tarafından madencilik vasıtasıyla varlığını sürdürür. Zamanla, yatırımcılar tarafından ilgi görmeye başladı. Koronavirüs pandemisi süreci ile birlikte de çoğu kişi tarafından ilgi gören bir elektronik para birimi haline geldi.

Umarız Bitcoin hakkında aklınızdaki soru işaretlerini götürebilmişizdir.



Bitcoin (BTC) Nasıl Alınır?



Bitcoin Nedir,Bitcoin Nasıl Alınır,Bitcoin Nasıl Satılır?



Bitcoin, büyük bir popülarite kazanmasıyla kullanıcılar tarafından da yoğun ilgi görüyor. Peki ödeme aracı olarak da kullanılan BTC, Nasıl Alınır? 


Kripto paralar genellikle kripto para alım satım platformlarından satın alınır. Bu da kripto para almanın en kolay yöntemlerinden birisidir. Seçtiğiniz bir platforma önce kaydolup sonra kripto para alım satım işlemi yapabilirsiniz. Her platform aynı olmadığı için kesin bir bilgi vermemiz mümkün değildir. Bunun için platformunuzun varsa canlı destek kısmından yardım almanız en iyi yöntem olacaktır. Ancak genellikle anasayfa kısımlarında bulunan kripto al (Yatır) seçeneğine tıklayıp. Dilediğiniz kripto paradan alabilirsiniz. Yapacağınız işlem banka veya ödeme kuruluşları aracılığıyla olacaktır.


Bitcoin (BTC) Nasıl Satılır?


Bitcoin Nedir,Bitcoin Nasıl Alınır,Bitcoin Nasıl Satılır?



Seçtiğiniz platformdaki Bitcoin'i dilediğiniz zaman satabilirsiniz. Seçtiğiniz platforma dikkat etmenizi öneririz. Araştırıp güvenli bir platform seçmeniz sizin için iyi olacaktır. Hesabınızda daha önceden aldığınız Bitcoin'i satmak için cüzdanınıza girin. Ardından kripto paranızı satışa çıkarmanız için "Çek" kısmından yine banka hesabınıza paranızı çekebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim