Google Form da Matematik Formülleri Nasıl Eklenir?

Okulların son dönemde uzaktan eğitime geçmesi ile birlikte online sınavlar oldukça önemli bir hale geldi.  Bildiğiniz gibi ben de bu konuda çalışma yapmak isteyenler için blogumda birden fazla yazılar hazırlayarak sizlere destek olmaya çalıştım.

Tabii Google üzerinde bir Türkçe dersinin sınav sorusu hazırlamak ya da bir fizik kimya dersinin sınav sorusunu hazırlamak matematik dersi kadar zor değil. Çünkü özel işlemlere ya da sembollere fazlasıyla ihtiyaç duymuyorsunuz.

Ama matematik öyle değil!

Örneğin bir türev işlemi ya da bir integral işlemi yapmak istediğiniz zaman özel sembollerin yerleşimlerine ihtiyaç duyacaksınız. Peki bu adımı nasıl atlayabilirsiniz?

Tabii bunun için birkaç adım mevcut:

Mesela a Word üzerinde türev integral ya da payda işlemlerini yazıp ekran görüntüsü alarak Google Formda resim ekleme özelliğini kullanarak soruyu eklemeniz mümkün. 

Bir başka yöntem ise direkt Google form üzerinde bu işlemleri yapabilmek…

Tabii aklınıza şöyle bir soru geliyor olabilir: Bu servis üzerinde herhangi bir matematik işlemi girebileceğimiz bir menü yok ki!

Haklısınız Google form üzerinde böyle bir menü yok ama Chrome üzerinde ekleyeceğiniz ilave eklentiler sayesinde bu işlemleri kolayca yapmanız mümkün. Hani sürekli demiştik ya Google formun en önemli özelliklerinden birisi diğer uygulamalarla birlikte çalışabiliyor olması. Mesela bu yazımızda da Google Chrome üzerinde yer alan bir eklenti sayesinde matematik formülleri eklemeniz ve yanıtları da ona göre düzenlemeniz mümkün olacak.

Google form nedir adlı yazımda sizlerle sistemin kullanışı hakkında detaylı yazılar paylaşmıştım. O yüzden direkt konuya geçmek istiyorum.

Yapmanız gereken ilk olarak chrome webstore a girerek EquatIO eklentisini tarayıcınıza kurmak.

Tarayıcınızda bu eklentiyi kurduğunuzda yeni bir form açtığınızda bu denklemleri girebileceğiniz menüyü fark edeceksiniz.

google-form-matematik-islemleri

Yukarıda resimde gördüğünüz gibi editör içerisinde matematik adına her türlü işlemleri grafikleri bulmanız mümkün. İşlemizini yazdıktan sonra sağ alt köşede yer alan Insert Math butonuna basarak formunuza işleyebilirsiniz...

Aynı eklentiyi hatırlarsanız google jamboard nedir adlı yazımda da paylaşmıştım. 

Özellikle matematik sorusu hazırlayan hocalarımızın işine yarayacak bir eklenti olduğunu düşünüyorum. Integral türev ya da paydalı işlemlerde kullanabileceğiniz bu eklentiyi çok seveceğinizi eminim. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim