Google Form da Sesli Not Nasıl Eklenir?

google-form-sesli-soru

Sınav sorularını online hazırlamak word ile kıyasladığımızda kimi zaman Google Form ile hazırlamaktan daha kolay olabilir. Örneğin bunlardan birisi de matematik formülleri eklemek

Bu konudaki problemi gidermek adına sizlerle harika bir yazı paylaşmıştım.

Bu yazımda ise yine işlerinizi oldukça kolaylaştırabilecek sorularınıza veya cevaplarınıza sesli not bırakmanızı sağlayacak eklenti paylaşmak istiyorum :

  • Detaylı açıklanması gereken sorular mı var?
  • Ya da yazmak yerine sesli notun daha faydalı olacağını mı düşünüyorsunuz?
  • Ya da okul öğrencisi okuma yazma bilmeyen öğrencilerinize sesli soru - resimli cevap şıkları ile bir çalışma mı yapmak istiyorsunuz?

O zaman işte karşınızda Mote!

Mote, Google Docs, slide, gmail ve form uygulamalarına sesli not bırakarak soru hazırlamanıza imkan veren harika bir chrome eklentisi. Ücretsiz olarak chrome tarayıcınıza ekleyerek sesli yorum, mail, soru vs hazırlayabilirsiniz!

Alışkanlıkları değiştirecek türden harika bir eklenti!5

Bildiğiniz gibi sesi karşı tarafa yansıtarak iletişim kurmak ya da bir sınav sorusu hazırlamak her zaman yazı dilinden daha etkili olacaktır O yüzden bu eklentiyi fazlasıyla kullanıp beğeneceğinize eminim.

Daha fazlası için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz :

Şimdi gelelim nasıl kuracağınıza. Buradaki chrome store adresine giriş yaparak eklentiyi tarayıcınıza kurun. Kurulum gerçekleştirdikten sonra sağ üst köşede tarayıcınıza eklendiğini fark edeceksiniz.

Şimdi yeni bir form oluşturun ve soru sekmesine gelin. Form nasıl oluşturulur bilmiyorsanız daha önce hazırladığım ayrıntılı yazıma bakabilirsiniz.

Soru sekmesinde aşağıdaki gibi eklentinin yerleştiğini göreceksiniz: 

google-form-sesli-not

Soru sekmesine tıklayıp bu eklentiyi seçerseniz küçük bir player menüsü belirecek ve sesinizi kaydedebileceksiniz.

Sorunuuz hazırladığınızda aşağıdaki gibi bir ekrana sahip olacaksınız. Benzer şekilde formu ön izleme yaptığınızda da oynatıcının aktif olduğunu göreceksiniz!

google-form-sesli-yazma-2

Google docs sesli yazma konusunda sizlerle faydalı bir paylaşım yapmıştım. İlave olarak da yorumlara sesli not bırakmak isterseniz benzer şekilde MOTE eklentisini burada da kullanabilirsiniz. Yorum bırakmak istediğiniz kısmı seçin ve "M" ikonuna tıklayın. Sesinizi kaydedip gönderin!

google-docs-sesli-yorum


Son Sözler

Güzel ve faydalı bir eklentiyi daha sizlerle paylaştığımı düşünüyorum. Artık online sınav hazırlarken sizlere zaman kazandıracak uygulamalara sahipsiniz!

Google form sesli not ekleme konusunda siz neler düşünüyorsunuz? Denemelerinizi yorum bölümünde belirtebilir misiniz?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim