PS5'in İlk Büyük Sistem Yazılımı Güncellemesi Geldi

 Sony'nin popüler ve güçlü oyun konsolu PS5'e ilk büyük sistem yazılımı güncellemesi geldi. PS5 için ilk büyük sistem yazılımı güncellemesi bugün dünya çapında kullanıma sunuldu.



Sony, PlayStation 5 için ilk büyük güncellemesini 14 Nisan'da yayınlayacağını duyurmuştu. Güncellemenin dünya çapındaki tüm PlayStation 5 kullanıcılarına aynı anda kullanıma sunulacağını belirten teknoloji şirketi Sony, güncelleme ile birlikte PS5'in yanı sıra PS4 ve PlayStation App uygulamasının da yenileneceğini duyurdu.


Güncellemelerin en önemlisi HDD desteği olarak görünüyor. Ancak bununla birlikte gelen yenilikler de var. 

İşte PS5'e gelen ilk büyük sistem yazılımı güncellemesinde yer alan özellikler:







   PS5 Oyunlarıyla Uyumlu Harici USB HDD Depolama Alanı

PlayStation 5'in ilk büyük güncellemesi ile birlikte kullanıcıların hizmetine sunulacak büyük ihtimal en önemli yenilik; depolama genişletme ve yönetimi oldu. Güncellemenin akabinde PS5 oyunlarınızı konsol ile uyumlu olan harici depolama alanlarında bulundurabilirsiniz.


Peki bu özellik tam olarak ne anlama geliyor? Kullanıcılarına ne kazandıracak?

Harici HDD'de duruyorken bu oyunları oynayamazsınız ancak burada tuttuğunuz oyunlar sürekli olarak otomatik güncellenir ve oynamak istediğiniz zaman hızlıca konsolun depolama alanına aktarılabilecek bu sayede vakitten kazanacaksınız



  Nesiller Arası Oyun Paylaşımı


PS5 ve PS4 oyuncuları artık partilerde sohbet ederken oyun ekranlarını paylaşabilecekler. Bu sayede artık PS5 ve PS4 oyuncuları birlikte "parti" kurarak oyun ekranlarını paylaşabilecekler. Özellikle birlikte PS5 kullanıcılarının PS4 kullanan arkadaşına oyun ekranını paylaşabileceğini ve PS4 kullanan bir arkadaşının PS5 kullanma deneyimi yaşayabileceği anlamına geliyor.

Ekranınızı bir başkasıyla paylaşma özelliğinin yanı sıra kontrol cihazınızı sanal olarak bir arkadaşınıza geçirme ve ortak oyunlar için sanal olarak ikinci bir kontrol cihazını devretme gibi özellikler de bu konu adı altında paylaşılabilir.



PS5 güncelleme


  Diğer yeni özellikler:

Playstation 5'in ilk büyük sistem yazılımı güncellemesi ile gelen bazı diğer özellikler: 
Oyun oturumlarına katılma isteğinde bulunabilme
Oyun sohbetini devre dışı bırakma, oyuncu sesini ayarlayabilme
İyileştirilmiş Game Base Menüsü
Oyun kitaplığını özelleştirebilme
Oyun güncellemelerini önceden indirebilme 

Bu özellikler hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


PS5 ilk büyük sistem yazılımı güncellemesi hakkındaki görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim