Samsung Galaxy Quantum 2 Duyuruldu: İşte Önemli Özellikleri

Samsung ve Güney Koreli şirket SK Telecom, Samsung'un daha fazla güvenlik için Kuantum seviyesine sahip akıllı telefonu Samsung Galaxy Quantum 2'yi duyurdu.



Samsung'un uzun zamandır beklenen kuantum kriptografi teknolojisine sahip akıllı telefonu Samsung Galaxy Quantum 2 duyuruldu. Samsung, SK Telecom ve ID Quantique işbirliğiyle geliştirdiği yeni akıllı telefonu, günlük kullanım hayatımızda gelişmiş düzeyde güvenlik imkanı sunuyor.



Samsung Galaxy Quantum 2



Samsung'un uzun zamandır beklenen akıllı telefonunu benzersiz kılan şey, kuantum kriptografi teknolojisine sahip olması. ID Quantique adlı bir şirket tarafından geliştirilen çip bugüne kadar görülmemiş ve gelişmiş güvenlik düzeylerine ulaşabiliyor. Rastgele gerçek sayılar üreterek günlük kullanıcılarının güvenliğini sağlıyor. 



  Dünyanın En Küçük Çipine Sahip:



Quantum 2, ID Quantique adlı bir şirket tarafından geliştirilen bir çip içeriyor. 2.5 mm kare olan bu çipin dünyanın en küçük kuantum rastgele sayı üreticisi (QRNG) olduğu söyleniyor.


SK Telecom'a göre kuantum rastgele sayı üreticisi (QRNG) çipi "Akıllı telefon kullanıcılarının öngörülemeyen ve desensiz gerçek sayılar üreterek, güvenlik gerektiren hizmetleri daha gelişmiş düzeyde güvenlikli ve emniyetli bir şekilde kullanmasına olanak sağlıyor."


Kuantum kriptografi teknolojisine sahip Quantum 2'nin belirli bir cihaza  kapsamlı fiziksel erişim olmadan hacklenmesi durumunun oldukça zor olduğu düşünülmektedir.


  Quantum 2'nin Önemli Özellikleri:


Gücünü Qualcomm'un Snapdragon 855 Plus işlemcisinden alan Samsung Galaxy Quantum 2, 6,7 inç Super AMOLED ekrana ve 120 Hz ekran yenileme oranına sahip. 64 MP ana kamerası olan akıllı telefonun QRNG çipi haricinde Samsung Galaxy A82 ile birebir aynı olacağı söyleniyor.




  Resmi Lansman 23 Nisan'da:



SK Telecom, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Samsung ve SK Telecom işbirliğinde sunulan telefonun 23 Nisan'da resmi lansmanını düzenleyeceğini duyurdu. Kuantum güvenlik seviyesine sahip 5G akıllı telefon Samsung Galaxy Quantum 2 için ön rezervasyonlar ise 13-19 Nisan tarihleri arasında yapılabilecek.



  Büyük İhtimalle Türkiye'ye Gelmeyecek:



Samsung'un Kuantum güvenlik seviyesine sahip akıllı telefonu Samsung Galaxy Quantum 2, Güney Kore haricinde satılmayacak. QRNG haricinde Quantum 2'nin birebir aynısı olacağı söylenilen akıllı telefon Samsung Galaxy A82 ise Türkiye dahil birçok pazarda satışa sunulacak.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim