Temasal Blog Nedir?

 

Temasal Blog
Blog çeşitlerinden olan temasal blog hakkında temasal blog nedir ve hangi bloglar temasal içeriğe sahiptir gibi konularda açıklamalar.

 

Temasal Blog Nedir?

 

Temasal blog nedir sorusuna kısaca, sadece belirli konu üzerine yazıların yazıldığı ve farklı konulara değinmeden uzman olunan ve ilgi duyulan tek bir konu hakkında blog yazılarının yazıldığı bloglara temasal blog denmektedir. 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR | Başarılı Blog Sırları | 4 Bilinmeyen Sır

 

Ekonomi, yemek tarifi, gezi, eğlence, fotoğrafçılık, tasarım, moda, otomobiller, motorlar gibi tek bir konu çerçevesinde yazılar hazırlanmış bloglara temasal blog denmektedir. Temasal blog nedir dendiğinde en çok yemek tarifleri ve blog ve blog yazarlığı ile ilgili bloglar akla gelmektedir. 

 

Genel bloglara nazaran temasal bloglar daha başarılı olmaktadırlar. Bunun en büyük sebebi, uzmanı olunan ve ilgi duyulan ve tek bir konu etrafından derinlemesine bilgilerin yer aldığı blog içeriğinin olmasıdır.

 

 

Temasal Blog Avantajları

 

Temasal blog oluşturmanın blog yazarı ve okuyucular için avantajları bulunmaktadır;

 

 

Hedef Kitle

 

Blog yazarlığında yazı yazmak kadar yazıların okunması ve yorumlanması da yazar tarafından önemlidir. Temasal blog oluşturduğunuzda hedef kitlenizi tanıyacak ve hedef kitlenizin ilgisini çekeceği konularda yazılar hazırlayabileceksiniz. 

 

 

Sadık Ziyaretçi

 

Temasal blog içeriklerinin tek bir konuda olması ve o konu ile ilgili uzman düzeyinde bilgiler sunması sebebiyle sadık ziyaretçilere sahip olacaktır. Örnek vermek gerekirse, gezi ile ilgili Google'da arama yaptığınızda kişisel gezi rehberi oluşturan bir blog yazarına rastlarsanız ve yazıları hoşunuza giderse, kendi gezilerinize çıkmadan önce ilk o blogu ziyaret edecek ve blog yazarının gezi rehberinizde yer alan yer le ilgili deneyimlerini öğrenmek isteyeceksiniz. Benzer durum diğer temasal bloglar için de geçerlidir.  

 

 

İçerik Oluşturma

 

Temasal blog oluşturduğunuzda içerik oluşturmak için başlık aramanız gerekmeyecektir. Belirli konu üzerine yoğunlaşılması sebebiyle mutlak başlıklar zaten bellidir ve o konular üzerinde kaliteli içerikler oluşturulmalıdır. Konu hakkında uzman olmasanız bile tek bir konunun üzerine gitmeniz sebebiyle zaman içerisinde deneyim kazanacak ve kaliteli içerik üreteceksiniz. 

 

 

Google Sıralaması

 

Temasal blog dediğimiz niş blog yazarıysanız yada öyle olmaya karar verdiyseniz Google blogunuzu çok sevecek! Temasal blogları Google daima daha ön sıralarda yer almalarını sağlamaktadır. 

 

 

Reklam

 

Temasal blog yazarıysanız alanınızla ilgili konularda Google reklamları alabilir yada daha fazla kazanmak istiyorsanız da satış ortaklığı programından faydalanabilirsiniz. Örneğin, gezi rehberi blog siteniz varsa bisiklet, çadır, sırt şantası, suluk, ocak yada gezide size yardımcı olabilecek her türlü materyal için satış ortaklığı ile kazanç elde edebilirsiniz.  

 

Niş blog olarak da tabir edilen temasal blog nedir sorusuna açıklık getirdikten sonra temasal blogların avantajlarından da bahsettik. Unutmadan son olarak söyleyelim, temasal blogların getirileri genel bloglara göre daha fazla olmaktadır!

 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim