Tesla Hisse Senedi Tokenleri Binance Üzerinden Satılmaya Başladı

Dünya'nın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, yaptığı yeniliklere bir yenisini daha ekledi. Binance kullanıcıları, kripto para birimlerinin yanı sıra hisse tokenları ile de alım - satım yapabilecekler. Binance, ilk olarak Elon Musk'ın otomotiv şirketi olan Tesla'nın hisselerini "token" olarak satışa çıkardı. Ancak işlemler şimdilik Türkiye'den kapalı durumda.


Dünya'nın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, resmi web sitesi aracılığıyla hisse senedi alım - satımı yapmanızı sağlayacak hisse senedi tokenları özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı.


Binance Üzerinden Tesla Senedi Nasıl Alınır



  Binance Hisse Senedi Tokenları Nedir?


Uzun uzun anlatmaktansa özetleyerek anlatalım. Hisse senetlerini biliyorsunuzdur. Binance hisse senedi tokenları ise bildiğimiz normal hisse senetlerinin "tokenleştirilmiş" versiyonu olarak özetlenebilir. Binance hisse alım satımlarında ise sıfır komisyon uygulanacak. Binance hisse senedi tokenlarının normal hisse senetlerinden farkı ise en az 1 tane alınma zorunluluğu bulunmuyor.



Binance uygulaması üzerinden alınan her bir Tesla tokeni, Tesla'ya ait bir birim hisseyi temsil ediyor. Tesla hisseleri kesirli olarak da alıp satılabilecek. Örneğin Bitcoin (BTC) gibi... Bu sayede şimdilik yaklaşık 700 dolar ödemek yerine daha az meblağlar ile hisse tokeni alınabilecek.



  İşlemler Henüz Türkiye'ye Kapalı


Borsadaki hisse tokenlarının mutabakatı BUSD ile sağlanacak. Binance'in yeni özelliği hisse alım - satım işlemleri ise henüz Türkiye ve Çin'e kapalı. İşlemler Türkiye'den Binance Global hesabı kullanan kullanıcılar için de şimdilik açılmadı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim