Varsayılan internet tarayıcısı nasıl değiştirilir?

Varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir?
Varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir?
Varsayılan internet tarayıcınızı değiştirmek için öncellikle bilgisayar ayarlarının, hangi güncel sürüm ile çalıştığı öğrenmelisiniz. Her işletme sürümüne göre bilgisayarların ayarları değişebileceği için bilgisayarın güncel olması oldukça önemlidir. Eğer bilgisayar sürümü güncel değil ise alttaki diğer seçenekler takip edilmelidir. 

Varsayılan tarayıcı seçilmeden önce, istenilen web tarayıcısı bilgisayara indirilmesi gerekir. İndirilen web tarayıcısı kurulduktan sonra varsayılan web tarayıcısı işlemleri yapılmalıdır. Yapılan işlemler bütün web tarayıcılar için geçerlidir. Tarayıcı güncelleme işlemleri yapıldıktan sonra bilgisayarı "Yeniden başlat" seçeneği seçilerek ayarların güncellenmesi gerekir.

Windows 10 varsayılan tarayıcı ayarları değiştirme

Güncel olan Windows 10 sürümünün varsayılan tarayıcı ayarlarını değiştirmek için öncelikle bilgisayardaki "başlat" butonuna tıklayarak menüyü açınız. Başlat menüsünü açtıktan sonra arama imleci gözükür. Bu imlecin içerisindeki kutucuğa, "varsayılan uygulamalar" yazın, altta çıkan "varsayılan uygulamalar seçeneğine tıkladığınızda güncel olan tarayıcınızı görürsünüz. Web tarayıcısı seçeneğinden istediğiniz tarayıcıyı seçerek güncelleye bilirsiniz.

Windows 10 altı sürümleri için varsayılan tarayıcı ayarları değiştirme

Diğer alt sürüm olan Windows serileri için ise yine "başlat" menüsüne gelerek, "denetim masasını" seçmelisiniz veya imleçten arattıra bilirsiniz. Denetim masasına gelince "programlar" seçeneğini seçiniz, programlar seçeneğinin içerisinde yine "varsayılan programlar" görülecektir. Bu seçeneğe tıklayarak "varsayılan program ayarlarını değiştir" bölümüne geçiniz, buradan istediğiniz web tarayıcısını seçtikten sonra "Bu programı varsayılan olarak ayarla" butonuna basın ardından "Tamam" tıklayın. Tarayıcınız değişmiş olacaktır.

Mac bilgisayarlar için varsayılan tarayıcı ayarları değiştirme

Mac kullanıcısı olan kişiler tarayıcı ayarlarını değiştirmek için, kullanmak istedikleri web tarayıcısını açarak ayarlarını değiştirebilirler, örneğin; Firefox web tarayıcısını, varsayılan web tarayıcısı yapmak için, Firefox tarayıcısını açılmalıdır, ardından, sağ üst bölümde "üç nokta" ile gösterilen sembole tıklanarak "Ayarlar" bölümü seçilir. 

Ayarlar bölümünde İngilizce olarak "Default browser" (Varsayılan Tarayıcı) yazılıdır. Bu bölümde yine İngilizce olarak "Make Firefox the default browser" (Firefox'u varsayılan tarayıcı yap) seçeneği tıklanarak istediğiniz tarayıcı haline getire bilirsiniz. Eğer bu işlemi yaparken "Make Firefox the default browser" (Firefox'u varsayılan tarayıcı yap) seçeneğini göremiyorsanız otomatik olarak varsayılan tarayıcınız Firefox seçilmiş demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim