Website Analitik (Trafik) Bilgilerini Gösteren En İyi 7 Araç 2021


Website Analitik (Trafik) Bilgilerini Gösteren En İyi 7 Araç 2021

Website Analitik (Trafik). Kendi siteniz de dahil olmak üzere herhangi bir site için web sitesi trafiğini kontrol etmek ister misiniz?

Web sitesi trafiğini kontrol etmek, sitenizin ne kadar iyi performans gösterdiğini ve rakiplerinize kıyasla nasıl olduğunu görmenizi sağlar.

Bu makalede, genel olarak çeşitli çevrimiçi araçları kullanarak herhangi bir web sitesi için web sitesi trafiğini nasıl kontrol edeceğinizi göstereceğiz.
Web Sitesi Trafiğinizi Neden Kontrol Etmelisiniz?

Sitenizin istatistiklerini kontrol ederek, web sitenizin nasıl performans gösterdiğini kolayca görebilirsiniz. Genellikle Web sitesi trafik verileriniz size trafiğinizin nereden geldiğini, ziyaretçilerin sitenizle nasıl etkileşimde bulunduğunu ve hangi dijital pazarlama stratejilerinin işe yaradığını gösterecektir. Daha fazla e-posta abonesi , çevrimiçi mağazanız için daha fazla satış veya genel olarak daha fazla trafik elde etmek istiyorsanız, web sitesi analizlerinizi düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.

Sitenizin trafiğini izleyerek, sitenizin şu anda nerede olduğunu ve iyileştirmek için neler yapabileceğinizi bilirsiniz.
Rakibinizin Web Sitesi Trafiğini Neden Kontrol Etmelisiniz?

Rakibinizin web sitesi trafik istatistiklerini analiz etmek, aşağıdakiler gibi birçok yararlı bilgiyi ortaya çıkarabilir: Rakiplerinize en fazla trafiği getiren sayfalar ve gönderiler Rakiplerinizin hangi anahtar kelimeler için sıraladığı Onlara en çok trafik çeken kanallar

Tüm bu bilgiler içerik pazarlama stratejinizi, bağlantı kurma, anahtar kelime araştırma sürecinizi ve daha fazlasını geliştirmek için kullanılabilir .

Üstelik Rakiplerinize en çok trafiği neyin getirdiğini anlayarak, web siteniz için daha fazla trafik oluşturmak üzere aynı anahtar kelimeleri ve konuları hedefleyebilirsiniz.
Herhangi Bir Web Sitesi Trafiğini Kontrol Etmek İçin En İyi Araçlar (Rakipler dahil)

Kullanabileceğiniz çok sayıda ücretsiz ve ücretli trafik kontrol aracı vardır. Her birinin, onları diğerlerinden ayıran benzersiz özellikleri vardır.

Bundan dolayı Çoğu uzman, rakipleri için web sitesi trafik tahminlerini kontrol etmek için birden fazla araç kullanır. Ayrıca Okuyuculara, web trafiği istatistiklerini analiz etmek için her zaman en az iki farklı araç denemelerini öneririz.

Çeşitli araçları kullanarak, boşlukları doldurabilir ve herhangi bir web sitesi için daha doğru trafik istatistikleri elde edebilirsiniz.

Senin gibi WordPress sitesi ve bütçe artışı suretiyle, daha fazla bilgi edinmenin ve piyasa hakim birden araçları yatırım yapabilirsiniz.

Bunu söyledikten sonra, bir web sitesinin ne kadar trafik aldığını kontrol etmek için en iyi araçlara bir göz atalım.


SEMRush , hepsi bir arada bir trafik analizi ve rekabet araştırma aracıdır. Herhangi bir web sitesi için trafiği analiz etmek ve izlemek için en iyi araçtır.

Ayrıca Bir rakip URL girdiğinizde, rakibinizin toplam trafiğinin ayrıntılı bir dökümünü alırsınız.

Zaman içindeki aylık trafik hacmi, ülkeye göre trafik dağılımı, onlara en fazla trafiği getiren anahtar kelimeler ve daha fazlası gibi önemli web sitesi ölçümlerini görebileceksiniz.

Trafik Analizi sekmesi size benzersiz ziyaretçi sayısını, toplam ziyaretleri, ortalama ziyaret süresini, sayfa görüntülemelerinin sayısını ve sitenin aldığı hemen çıkma oranını verir.

Bu özellik, rakibinizin Google Analytics hesabına bakmak gibidir.

Toplu Trafik Analizi adı verilen bir başka mükemmel özellik, aynı anda birden fazla rakip için trafik düzeylerini analiz etmenize olanak tanır.

Fiyatlandırma planınıza bağlı olarak, 200’e kadar web sitesini karşılaştırabilirsiniz. Bu size nişinizin, en çok trafiği alan web sitelerinin ve üzerinde çalışabileceğiniz trafik fırsatlarının büyük bir resmini verir.

Ayrıca, hangi sitelerin en çok yönlendirme trafiğini gönderdiği, sitelerindeki hangi sayfaların en değerli olduğu ve onlara en çok trafiği hangi konumların getirdiği gibi bilgileri veren ayrıntılı trafik analizi raporları da bulacaksınız.

14 günlük denemeden veya temel web sitesi verilerine erişmenizi sağlayan sınırlı ücretsiz plandan yararlanabilirsiniz.

Ayrıca Tam raporlar istiyorsanız, premium planlar ayda 119,95 dolardan başlar ve bu size rakip trafik kaynaklarına, sıralamalara, sosyal medyaya ve daha fazlasına tam erişim sağlar


SimilarWeb , rakibinizin trafiğine ve hangi kanalların en değerli olduğuna dair size genel bir bakış sunan çevrimiçi bir web sitesi trafiği denetleyicisidir.

Yalnızca aramadan trafik sağlamak yerine, bir web sitesinin tüm trafik stratejisine ilişkin ayrıntılı raporlar alırsınız.

Araç aracılığıyla bir web sitesi çalıştırdığınızda, ülkeye göre bir rapor da dahil olmak üzere genel trafiğin bir dökümünü alırsınız.

Hemen çıkma oranı , ziyaret başına görüntülenen sayfa sayısı, ortalama ziyaret süresi ve o web sitesi için en önemli trafik kaynakları gibi etkileşim ölçümlerini alırsınız .

Organik arama trafiğinin ötesinde, hangi ücretli anahtar kelimelerin web sitesi trafiğini getirdiğini, hangi sosyal kanalların en değerli olduğunu ve sitenin para kazanmak için kullandığı görüntü ağlarını bulacaksınız.

Son olarak, sitenin hedef kitlesinin ayrıntılı bir dökümünü, ne tür diğer sitelerle ilgilendiklerini, en çok yönlendiren siteleri ve daha fazla araştırmanız için rakip sitelerin bir listesini elde edeceksiniz.

Aracın ücretsiz sürümü size yararlı trafik verileri sağlar. Daha ayrıntılı raporlara ihtiyacınız varsa, özel fiyatlandırmalı bir kurumsal hesap oluşturabilirsiniz.


Google Search Console , arama motoru trafiğinizi analiz etmenize olanak tanıyan Google’ın ücretsiz bir aracıdır.

Bu araç, sitenizin arama motorları tarafından nasıl görüntülendiğinin tam bir resmini verir.

Ayrıca Gösterim sayısını, tıklamaları, tıklama oranını (TO) ve anahtar kelimelerinizin arama motorlarındaki ortalama konumunu gösterir.

Bu, hangi anahtar kelimeler için sıraladığınızı ve getirdikleri arama hacmini anlamanıza yardımcı olur. Bu bilgiler trafiğinizi artırmanıza yardımcı olabilir.

Örneğin, 11. sırada yer aldığınızı fark ederseniz , blog gönderisini arama sonuçlarının ilk sayfasına taşımayı denemek için optimize edebilirsiniz .

Ayrıca hangi sayfaların dizine eklendiğini, herhangi bir hata olup olmadığını ve daha fazlasını görebilirsiniz.

Sitenizi Google Arama Konsoluna ekledikten sonra , web sitesi verilerinizi görüntülemeye başlayabilirsiniz.

En kolay yol, Google Arama Konsolu hesabınızı Hepsi Bir Arada SEO ile bağlamaktır.


Ubersuggest , genel olarak çok sayıda faydalı web sitesi trafik verisi sunan Neil Patel’in ücretsiz ve birinci sınıf bir aracıdır.

Kullanımı kolaydır ve arayüz yeni başlayanlar için tasarlanmıştır. Daha önce hiç anahtar kelime araştırması veya trafik analizi yapmadıysanız, bu araç bunu inanılmaz derecede basit hale getirir.

Trafik analizörü özelliği genellikle, rakibinizin zaman içindeki trafiğinin; onlara en fazla trafiği getiren anahtar kelimelerin ve sitedeki en popüler sayfaların; ayrıntılı bir dökümünü verir.

Tek yapmanız gereken, analiz etmek istediğiniz web sitesi URL’sini girmek ve ‘Ara’yı tıklamaktır.

Ayrıca ‘Trafiğe Genel Bakış’ sayfası, sitenin sıralandığı toplam organik anahtar kelime sayısını, organik aylık trafiği, etki alanı yetkisini ve toplam geri bağlantı sayısını verir.

Ayrıca trafik raporunun her bir bölümüne daha derinlemesine dalabilirsiniz. Örneğin; sitede yayınlanan her sayfanın bir dökümünü ve her ay getirdiği tahmini trafik miktarını almak için; ‘En İyi Sayfalar’ sonuçlarını genişletebilirsiniz.

Sonuçlar ayrıca Facebook ve Pinterest paylaşımlarının sayısıyla birlikte tahmini geri bağlantı sayısını da verir. Bu veriler; arama sonuçlarında o sayfayı geçmek için ne yapmanız gerektiğine dair genel bir bakış sunar.

Aracın ücretsiz sürümü, son 3 aylık verilere erişmenizi sağlar. Premium planlar ayda 29 dolardan başlıyor ve bu listedeki en ucuz araçlardan biri haline geliyor.


Serpstat , çok çeşitli farklı SEO araçları sunar. Basit bir anahtar kelime araştırma aracı olarak başlayan şey; hepsi bir arada bir web sitesi analiz aracına dönüştü.

Özelliklerle dolu olmasına rağmen, kullanımı yine de çok kolaydır. Sadece URL’yi girin ve araç bir trafik raporu oluşturacaktır.

Geri bağlantı analizi, site denetimi ve sıra izleme araçlarıyla birlikte trafik kontrol özellikleri vardır.

Trafik analizi özellikleri, trafik çeken organik ve ücretli anahtar kelimeler; sitenin her ay aldığı ortalama ziyaretçi sayısı ve en çok trafiği alan; sayfalar dahil olmak üzere size her türlü yararlı web sitesi verilerini verir.

Trend bilgilerini de bulacaksınız, böylece sitenin sıralamalarının; trafiğinin ve anahtar kelimelerinin zaman içinde nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz.

Aracın ücretsiz sürümü, bir alan adı için mevcut olan toplam verilerin bir kısmına erişmenizi sağlar . Premium planlar ayda 69 $ ‘dan başlar ve aracın sağladığı tüm verilere erişmenizi sağlar.


Ahrefs , Netflix, Uber ve Facebook gibi markaların güvendiği piyasadaki en popüler SEO araçlarından biridir. Rakiplerinizin ne kadar trafik aldığını ve neden bu kadar; üst sıralarda yer aldıklarını görmenize yardımcı olur.

Ahrefs, dizinlerinde 200 milyondan fazla web sitesi ile; her gün 6 milyardan fazla web sayfasını tarar. Bu çok fazla veri, ancak bu, rakiplerinizi geride bırakmanıza ve; daha fazla trafik elde etmenize yardımcı olacak eyleme geçirilebilir içgörüler sağlar.

Arayüz çok basit ve kullanıcı dostudur. Arama alanına web sitesi URL’sini girmeniz yeterlidir; araç tüm mevcut web sitesi bilgilerini alır.

Aramaya genel bakış raporu, bir sitenin aldığı organik arama trafiğine; etki alanı yetkilisine, en büyük rakiplere ve çok daha fazlasına genel bir bakış sağlar.

Raporu, yıl, son 30 gün veya tüm zamanlar için trafik istatistiklerini görüntüleyecek şekilde filtreleyebilirsiniz.

Bir ton veri mevcut olsa da, aradığınız web sitesi ölçümlerini filtrelemek ve bulmak kolaydır.

Trafik verilerinin yalnızca organik arama verilerini gösterdiğini ve sosyal medya gibi diğer kaynakları göstermediğini unutmayın.

7 dolarlık 7 günlük bir deneme var, sonra bu planlar ayda 99 dolardan başlıyor. Erişiminiz olan veri miktarı göz önüne alındığında, şaşırtıcı derecede uygun maliyetlidir.

MonsterInsights

Kendi trafiğinizi analiz etmek istiyorsanız, kullanmanız gereken tek araç Google Analytics’tir. Ancak, Google Analytics’i kendi başınıza kurmak ve kendi verilerinizi analiz etmek zor olabilir.

MonsterInsights’ı kullanmanızı öneririz. WordPress için en iyi Google Analytics eklentisidir ve Microsoft, Yelp, PlayStation ve daha fazlası; dahil olmak üzere 3 milyondan fazla site tarafından kullanılmaktadır.

Google Analytics’i WordPress’te kolayca kurmanıza ve trafik verilerinizi doğrudan WordPress panonuzda görüntülemenize olanak tanır .

En iyi performans gösteren gönderilerinizi, sayfalarınızı, açılış sayfalarınızı, ana sayfa trafiğinizi ve daha fazlasını görebileceksiniz. Bu, kullanıcı davranışını anlamanıza yardımcı olur ve WordPress bloğunuzu büyütmeyi çok daha kolay hale getirir .
Web Sitenizdeki Trafiği Nasıl Kontrol Edeceğinizle İlgili Son Düşünceler

Web sitenizin trafiğini ve rakip web sitesi trafiğini kontrol etmek için; kullanabileceğiniz her türlü araç vardır.

Rakip trafiğini kontrol etmek; size pazarınız ve daha fazla trafik almak için neler yapabileceğiniz hakkında fikir verecektir. Bununla birlikte; kendi web sitesi trafiğinizi izlemek; SEO’nuzun, sosyal medyanızın ve diğer trafik oluşturma stratejilerinizin işe yarayıp yaramadığını size gösterecektir.

Kendi web sitenizin trafiğini kontrol etmenin en iyi yolu MonsterInsights’tır . Birkaç tıklamayla web sitenizin trafik verilerini doğrudan WordPress panonuzda görüntüleyebilirsiniz.

Amacınız derinlemesine rakip araştırması yapmaksa ve herhangi bir web sitesindeki trafiği kontrol etmek istiyorsanız; SEMRush bizim en iyi seçimimizdir. Size sadece doğru trafik verilerini vermekle kalmaz, aynı zamanda piyasadaki en iyi SEO araçlarından biridir. Bu makalenin, herhangi bir sitedeki web sitesi trafiğini nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacağını umduk.

Kaynak: armyyazilim.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim