Blogger'a Disqus Yorum Sistemi Ekleme Nasıl Yapılır?

Blogger'a Disqus Yorum Sistemi Ekleme Nasıl Yapılır?


Bu yazımızda sizlere blogger yani blogspot siteler için disqus yorum formu nasıl ekleyebiliriz onu anlatacağız. Detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Disqus en iyi yorum eklentilerinden birisidir diyebiliriz. Disqus sayesinde sitenize girenler direkt olarak yazınıza yorum atabilecekler. Disqus kullanılan siteye yorum atma olasılığı daha fazladır. Çünkü gösteriş bakımından çok havalı duran disqus bu alanda zirvede diyebiliriz.

Peki şimdi gelelim bu disqus servisini blogger’a nasıl ekleyebiliriz onu anlatmaya.Maddeler halinde blogger disqus eklemeyi anlatalım.

1-) Öncelikle www.disqus.com sitesine girerek disqus sistemine üye oluyoruz.

2-) Üye olduktan sonra otomatikman karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacak. Siz buradan aşağıdaki “I want to install Disqus on my site” seçeneğini seçiniz.
3-) Ardından çıkan sayfada disqus yorum sistemini hangi sitenize eklemek istiyorsanız onun adını “Website Name” kısmına yazın ve diğer bilgileri de yazarak “Create Site” butonuna tıklayınız.
4-) Artık sitemizi disqus’a eklemiş olduk.Şimdi blogger’a ekleyeceğiz.Öncelikle yukarıda “Create Site” butonuna bastıktan sonra direkt olarak açılan sayfada karşımıza çıkan “Basic” kısmının altındaki “Continue on Basic” butonuna basıyoruz.

5-) Sonrasında açılan sayfada aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi blogger siteye disqus eklemek için blogger amblemini seçiyoruz.Eğer diğer altyapılı sitelere eklemek isterseniz de oradan istediğinizi seçiyorsunuz.
6-) Ardından açılan sayfadaki 1. adımda eklediğiniz sitenin linki var. Buraya tıklayarak blogger’dan bir widget oluşturuyorsunuz.Tabii ki bunun için öncelikle blogger panelinizin yani blogger mailinizin açık olması gerekmektedir.Sonrasında aşağıda işaretlediğimiz yere basınca otomatikman widget oluşturma sayfası açılacaktır.
7-) Sonrasında yeni bir sayfa açılacak aşağıdaki gibi.Burada disqus ekleyeceğiniz blogunuzu seçiyorsunuz ve aşağıdaki “Widget Ekle” butonuna basıyorsunuz.

8-) Sonrasında ise yine eski sayfa açılacak ve oradan da gerekli düzenlemeleri yaparak “Configure” butonuna basıyoruz.
9-) Ardından tekrar açılan sayfada gerekli yerleri doldurarak en aşağıdaki “Complete Setup” butonuna basıyoruz ve disqus yorum formumuzu blogger sitemize entegre etmiş oluyoruz.

Blogger sitelere disqus yorum formu ekleme işlemi bu şekildedir arkadaşlar. İşinize yaramıştır umarım, iyi bloglamalar..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim